Sport

2015.08.25. 13:40

Magyar Kupa sorsolás - CVSE–Újpest, esélyes a Haladás, továbbjuthat a Vép

A Magyar Labdarúgó Szövetség székházában kisorsolták a Magyar Kupa országos főtáblájának 2. fordulóját. Ellenfelet kapott a Haladás, a Vép és a Celldömölk is.

Pum András

A Magyar Kupa első fordulójában nyolc élvonalbeli csapat lépett pályára, mindegyikük továbblépett (és továbbra is kiemeltként szerepeltek a sorsoláson.) A nemzetközi kupaküzdelmekben érdekelt – leszerepelt – négy együttes (Videoton, Ferencváros, MTK, Debrecen) csak a harmadik fordulóban csatlakozik a mezőnyhöz. Az élvonal résztvevői az első, második és harmadik fordulóban nem találkozhatnak egymással.

A sorozatban még három csapat képviseli a vasi színeket. Az NB I-ben is remeklő Szombathelyi Swietelsky-Haladás, a megyei I. osztály tavalyi bajnoka, a Celldömölki VSE, valamint a szintén megyei I-es, ott szintén az élmezőnybe tartozó Vép VSE.

A Haladás az NB III. keleti csoportjában szereplő Pénzügyőr SE vendégeként lép pályára. A Pénzügyőr az idei szezonban eddig egy győzelmet, két döntetlent, egy vereséget számlál, tizedik a tabellán. Nem vitás, a zöld-fehérek számára kötelező a továbbjutás.

A Vas megyei I. osztály címvédője, a Celldömölk kifogta az patinás Újpest együttesét. A 20-szoros magyar bajnok Újpest az idén még veretlen az NB I-ben, kiváló, éremesélyes csapat formálódik a Megyeri úton. A CVSE célja a tisztes helytállás lehet.

A Vép viszont szerencsésnek tűnik, hiszen a Békés megyei I. osztályban szereplő Mezőhegyest kapta ellenfélnek, ráadásul hazai közönség előtt léphet pályára. A Mezőhegyes tavaly hatodik helyen zárt a tabellán, idén két vereséget számlál. Érdekesség, hogy a Mezőhegyesre – oda-vissza – egy közel 900 km-es, kilenc órás utazás vár.

– Célunk, hogy a kupában minél, a lehető legtovább jussunk, ezért nagyon komolyan vesszük ezt a sorozatot – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Azért is roppant hasznos a Magyar Kupa, mert valódi tétmeccseket vívhatunk. Nem becsüljük le a Pénzügyőrt, de természetesen a Nyúl után őket is ki akarjuk verni a kupából.

– Hát, alakulhatott volna jobban is a sorsolás – sóhajtott nagyot Koman Vladimir, a CVSE trénere. – Voltak még a mezőnyben megyei I-es csapatok, titkon bíztam egy verhető ellenfélben. De ha már így alakult, akkor harcolunk egy nagyot. Nincs esélyünk a továbbjutásra, de focizunk egy jót. Egyébként nagy dolognak tartom, hogy egy Újpestet láthatunk vendégül a saját pályánkon. Nem mindennap játszhat az ember ilyen szintű ellenfél ellen. Biztosan sok néző, jó hangulat lesz a meccsen, megpróbálunk helytállni.– A célunk egyértelmű, tovább kell jutni! – fogalmazott határozottan Németh Attila, a Vép szakosztályvezetője. – Szerencsésen alakult a sorsolásunk, megyei I-es ellenfelet fogadunk, messziről érkezik a riválisunk, vagyis van esélyünk a győzelemre. Tudomásom szerint a Vép még soha nem jutott be a Magyar Kupa 3. körébe, erre most itt a lehetőség, megpróbálunk történelmet írni a csapattal!

A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, a 2. forduló találkozóit szeptember 23-án, szerdán rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!