Sport

2017.02.23. 18:30

Döntőt játszana a Viktória FC

Szombathely - Vasárnap az FTC otthonában folytatja a bajnokságot a Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata. A bajnokságban és a Magyar Kupában is komoly céljai vannak a Csordás Csaba irányította együttesnek.

Pum András

Az előkelő második helyen várja a hétvégi, tavaszi folytatást a Viktória. Az már korábban eldőlt, hogy a felsőházi rájátszást jelentő első négy hely valamelyikén zár Csordás Csaba együttese, így az alapszakaszból hátralévő két mérkőzésnek (FTC, Budapest Honvéd) - ilyen szempontból - nincs kimondott tétje. Az alapszakasz végén az első négy helyezett körmérkőzéses rendszerben játszik tovább - viszi magával eddigi eredményeit. Ezt követően az első két helyezett az arany, a harmadik-negyedik a bronzérmért vív két győzelemig tartó párharcot. A szombathelyiek keretében nem történt nagy változás, csupán Vörös Viktória távozott, a bal lábas játékos abbahagyta a futballt.

Csordás Csaba vezető-, valamint Tischler Fruzsina erőnléti edző alaposan megdolgoztatta a lányokat Fotó: Unger Tamás

- Az időjárási körülményekhez képest jól sikerült felkészülésen vagyunk túl - mondta Csordás Csaba, a Viktória vezetőedzője. - A tornatermi edzések mellett végig műfüvön tudtunk készülni, igaz, olykor csak szűkített, máskor nagyobb területen. Sajnos a vírusok végigsöpörtek a csapaton, így gyakran csak foghíjas kerettel tudtunk készülni. Az edzőmeccsek meglehetősen vegyes képet mutattak, akadtak kimondottan jó dolgok, de olyanok is, amelyek nagyon nem tetszettek. Ami a céljainkat illeti, szeretnénk a bajnokságban vagy a kupában döntőt játszani - nyilván az lenne a legjobb, ha mindkettőben sikerülne. De akkor is boldogok leszünk, ha csak az egyikben jutunk el a fináléig. A bajnokságban az utóbbi évek legkeményebb felsőházi rájátszására számítok, az FTC kissé kiemelkedik a mezőnyből, de az MTK, Győr, Viktória hármasból bárki legyőzhet bárkit. Sajnos a télen nem sikerült új játékost szerződtetnünk, de ha valamennyi futballistámra számíthatok tavasszal, a sérülések, betegségek elkerülnek minket, nagy dolgokra lehetünk képesek. Ősszel is bizonyították a lányok, van bennük potenciál. Szervezettek vagyunk, kevés gólt kaptunk, és tulajdonképpen az előrejátékban is megvannak a megfelelő játékosaink. Örömteli, hogy nemcsak a felnőtt, hanem az U19-es és immáron az U17-es válogatottba is adunk játékosokat - erre mindenképpen büszkék lehetünk.

A vasiak vasárnap 17 órakor a listavezető Ferencvárosi TC vendégeként lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!