Sport

2015.08.02. 16:36

Horkai György csapata nyerte a Savaria Kupát

Szombathely - A magyar U18-as vízilabda-válogatott nyerte a Tófürdőn rendezett háromnapos IV. Savaria Kupát.

Pum András

A házigazda magyar, valamint a szerb, a horvát és az olasz U18-es együttes pénteken kezdte a körmérkőzéses viadalt a tavalyi Savaria Kupát Horkai György tanítványai nyerték. Mint arról beszámoltunk, az első napon Magyarország 12-7-re verte Horvátországot, Szerbia pedig 10-5-re győzte le Olaszországot. Szombaton horvát szerb és magyar olasz, vasárnap horvát olasz és magyar szerb találkozókat rendeztek. A magyarok mérkőzéseire rendre megteltek a lelátók, a szurkolóktól komoly segítséget kaptak Vogelék...

A torna legjobb kapusának választott Vogel Samu (1) mindhárom meccsen remekül teljesített   Fotó: Szendi Péter

Magyarország Olaszország 11-4 (2-0, 2-2, 4-1, 3-1). Szombathely, 2. forduló, 600 néző, vezette: Matijevic (horvát), Andelic (szerb).

Magyarország: Csiszár Vadovics 1, Sélley, Csaba 3, Szatmári 3, Szalai, Teleki. Cserék: Burián 3, Lukács, Lajkó 1, Biros, Fekete, Kovács B. Szövetségi kapitány: Horkai György.

A legjobb olasz dobó: Spadoni 3.

A magyarok már az első negyedben kétgólos előnyre tettek szert. A másodikban az olaszok 3-0-s hazai vezetést után specialitásukkal két lefordulásgóllal felzárkóztak, ám a negyed utolsó találata ismét a magyaroké volt. A szünetben a magyar stáb rendet tett a fejekben, az általa kérteket Buriánék maximálisan betartva sorra lőtték a gólokat ezzel teljesen leblokkolták az itáliakat. A magyar csapat ilyen arányban is megérdemelten nyert. A második és harmadik negyedben az Aligátor kapusa, Kovács Barnabás védett.

A másik mérkőzésen: Szerbia Horvátország 14-9.

Magyarország-Szerbia 11 -11. Büntetőkkel: 16-15. (4-3, 3-3, 3-4, 1-1). Szombathely, 3. forduló, 500 néző, vezette: Matijevic (horvát), Rovida (olasz).

Magyarország: Vogel Burián 2, Vadovics 3, Sélley 1, Szatmári 1, Manhercz 3, Szentesi. Cserék: Lukács, Csaba 2, Lajkó 1, Fekete 3, Zerinváry, Csiszár.

A legjobb szerb dobó: Tohool 3.

A mérkőzés előtt mindkét csapatnak négy-négy pontja volt, tehát a tornagyőzelem volt a tét. Az első gólt a magyarok szerezték, majd felváltva estek a találatok, egy gólnál jobban egyik gárda sem tudott meglépni (4-3). A második negyedet a szerbek kezdték góllal, és bár Vogel Soma szinte mindent megfogott, támadóink ezekekben a percekben nem villogtak. Burián törte meg a gólcsendet, ám kettős szerb emberelőnyben a jól játszó Tohoolt talált be. De jött Manhercz, aki az óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (7-6). A nagyszünet utáni harmadik negyedben Vogel helyett Csiszár állt a kapuba, ám a negyed rémálomszerűen kezdődött és folytatódott, a szerbek három gólt lőve átvették a vezetést: 7-10. Visszajött Vogel és a magyarok a negyed végére szép lassan ledolgozták hátrányukat: 10-10. A zárónegyedben Fekete góljával a magyarok jutottak előnyhöz, de ötméteresből Rogac egyenlített. A vége roppant izgalmas volt: az utolsó percben Csabát kiállították, de az eredmény (11-11) már nem változott, következhettek a büntetők.

A magyar csapatban Szatmári, Burián, Vadovics és Manhercz belőtte az ötméterest, Csaba kihagyta, és mivel Vogel egyet védett, felváltva, 15-15-ről folytatódtak a büntetők. Ezután Vogel ismét hárított, Vadovics belőtte a meccset 16-15-re megnyerte és ezzel tornagyőztes lett a magyar válogatott.

A másik mérkőzésen: Horvátország Olaszország 13-7.

A IV. Savaria Kupa végeredménye: 1. Magyarország 5, 2. Szerbia 5, 3. Horvátország 2, 4. Olaszország 0 pont.

A legjobb magyar játékos: Manhercz Krisztián, a torna legjobb kapusa Vogel Soma, mezőnyjátékosa Nebojsa Tohoolt (Szerbia) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!