Sport

2017.07.26. 18:40

Már csak egy lépésre a finálé a férfi vízilabda-válogatottnak

BUDAPEST - A férfi vízilabda-válogatott az oroszok elleni győzelmével már elődöntős, míg a női csapat az ötödik helyért száll vízbe.

Pum András

Kedden este a legjobb négy közé jutásért szállt harcba a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Magyarország-Oroszország 14-5 (5-0, 3-1, 3-3,
3-1)

Gólszerzők: Varga, Hosnyánszky 4-4, Manhercz 3, Vámos 2, Hárai 1.

Rögtön első támadását góllal fejezte be a magyar csapat, majd a negyed közepéig kellett várni a következő találatra. Az első nyolc perc végére gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Ehhez kellett a remekül védő Nagy Viktor is, a kapus valamennyi orosz próbálkozást - olykor a kapufa segítségével - hatástalanította. A második negyed is magyar találattal indult, 6-0 után szépítettek az oroszok. Märcz Tamás fiai a szünetben hét góllal vezettek. A harmadik negyedre összeszedték magukat az oroszok, ám ez csak arra volt elég, hogy döntetlenre hozzák ezt a felvonást. Az utolsó negyedben Varga Dániel negyedik találatával nyolcra nőtt a különbség, a vége pedig 14-5-ös magyar győzelem.

Tóth Ildikó (jobbról), Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya, a női vízilabda-válogatott tagjai a görögök elleni győzelem után pacsiznak a szurkolókkal Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

További eredmények: Horvátország-Olaszország 12-9, Görögország-Montenegró 12-7, Szerbia-Ausztrália 15-5. Az elődöntő párosítása. Csütörtök, 20.30: Görögország-Magyarország. 22.00: Szerbia-Horvátország.

A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte a görög csapatot a világbajnokság szerdai játéknapján, így pénteken az ötödik helyért játszhat az olaszokkal.

Magyarország-Görögország 10-9 (2-4, 1-2, 5-0, 2-3)

Gólszerzők: Keszthelyi 3, Bujka, Szilágyi 2-2, Gurisatti, Takács, Szücs 1-1.

Az első negyedben a csapatok könnyen szerezték góljaikat, egyik oldalon sem működött a védekezés, és a kapusok sem tettek hozzá csapatuk teljesítményéhez. A második negyedben nyolc percig nem született gól, majd a görögök találtak be, a magyar válaszra újabb görög gól érkezett. A harmadik negyedben állva hagyta ellenefelét Bíró Attila együttese, az öt magyar gólra nem érkezett válasz. A zárónegyed már szorosabban alakult, de Bujkáék végül kiküzdötték a győzelmet.

A másik mérkőzésen: Olaszország-Ausztrália 11-11, ötméteresekkel 18-17.

A magyar együttes pénteken 13.30-kor csap össze Olaszországgal az ötödik helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!