Sport

2017.02.07. 17:40

Már elkezdték az alapozást

Ikervár, Gérce - Az Ikervár hét pont fórral várja a tavaszi nyitányt a második helyezett Gérce-Vásárosmiskével szemben a megyei II. osztály sárvári csoportjában. A két éllovas alakulat edzőit kérdeztük, hogy hol tartanak a felkészüléssel.

Kelemen Attila

Szűk két hónap pihenőt követően ismét felhúzták a csukáikat a megyei II. osztály labdarúgói. Január második felétől már rendszeresek az erőnléti edzések, hétvégenként pedig felkészülési mérkőzéseket játszanak a csapatok. Már ha az időjárás engedi ezt. A játéklehetőséget illetően a műfüves pályák némi vigaszt jelentenek a vezetőedzők számára.

A sárvári csoport első két helyezettjének trénereit kérdeztük, hogy hol tartanak az alapozással; változott-e a keretük a tél folyamán.

- Január 21-e óta már két edzőmérkőzésen vagyunk túl. A Jánosházával és az Alsóújlakkal volt egy-egy felkészülési találkozónk - tájékoztatott Kovács Balázs, az Ikervár vezetőedzője. - További két meccset tábláztunk be, már ha a bajnoki rajt nem tolódik. Az edzéseink részvétele izmosabb is lehetne, inkább munkahelyi elfoglaltság miatt nem százszázalékos az arány. Szerencsére beteg játékosunk nincs, reményeink szerint a sérüléseket letudtuk az őszi szezonban.

Tavasszal is Major Márkus (előtérben, labdával) vezérletével veszi fel a bajnoki versenyfutást a gérce-vásárosmiskei alakulat
Fotó: Szendi Péter

A tréner azt is elárulta, hogy egy védővel bővült a keretük, mindemellett csatár poszton is erősítenének. Céljuk pedig megkérdőjelezhetetlen: a jelenlegi hétpontos előnyből legalább egyet megtartani a bajnokság végére.

- Január utolsó hete óta heti három edzéssel alapozunk, a múlt hétvégén pedig az U19-es sárvári gárdával léptünk pályára - tudtuk meg Haraszti Istvántól, a Gérce-Vásárosmiske trénerétől. - Az influenza mellett bokasérülések is hátráltatják a csapatot.

Ugyan két játékosuk távozott a tél folyamán, ám a fiatalítási törekvésük tovább él: három-négy ifistát már a felnőttcsapattal együtt bírnak munkára. Új játékost nem terveznek igazolni.

- Mivel a nagypályák az időjárási körülmények miatt eddig még nem voltak alkalmasak érdemi munkára, és a műfüves pályák is be vannak táblázva, az erőnléti edzésre fektetjük a hangsúlyt. Azonban a tervek szerint a Söptével, a Rábasömjénnel és a Jákkal még pályára szeretnének lépni egy-egy felkészülési meccs erejéig.

Ami pedig a gérce-vásárosmiskei alakulat tavaszi céljait illeti, Haraszti István nem rejtette véka alá, hogy továbbra is a szezon előtti célkitűzéseiket követik, azaz a bajnokság végén szeretnének dobogós helyen végezni. Hogy aztán végül milyen színben csillog az a bizonyos érem, azt döntse el a hosszú tavaszi idény. Jelenlegi helyzetben hét pont hátrányt kell ledolgozniuk a szezon második felében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!