Sport

2016.07.28. 14:56

Már nagyon várja - A Hungaroringre készül Kiss Norbert

Már minden gondolata az augusztus 27-28-án esedékes magyar futam, a Hungaroring körül jár a kétszeres kamionos Európa-bajnok Kiss Norbertnek.

Tóth Gábor

A FIA kamionos Európa-bajnokság mezőnye nyári pihenőjét tölti - az előző, az idei negyedik futamot július 1-3-án rendezték Németországban a Nürburgringen, a következőt augusztus 27-28-án bonyolítják le Magyarországon, a Hungaroringen -, de ez nem azt jelenti, hogy a csapatok, a szerelők, a pilóták pihennének.

- Természetesen ilyenkor mindenki gőzerővel azon dolgozik, hogy minél jobb teljesítménnyel térjen vissza a folytatásra, mi is így teszünk - árulta el a német Tankpool24 istálló kétszeres Eb-győztes, címvédő, a 2016-os összetett pontverseny negyedik helyén álló szombathelyi pilótája, Kiss Norbert. - Elsősorban erősebb motorra lesz szükségünk. Összességében jól működött a Mercedes kamion, de az kiderült, hogy magas fordulatszámon gyengébben muzsikál a motorunk, mint a riválisainknak. A szerelők, a mérnökök most megpróbálnak minél több lóerőt belepakolni a motorba. Magam is figyelemmel követem a Münchenben zajló munkát, a különbözőegyéb fejlesztéseket is, ha kérdik, akkor elmondom a véleményemet, de nekem más irányú feladataim is vannak. A jelenlegi és a leendő támogatóinkkal tartom a kapcsolatot, promóciós rendezvényeken veszek rész, és minden erőmmel azon vagyok, hogy az augusztus 27-28-án esedékes mogyoródi futamon a lehető legtökéletesebb körülmények fogadják a Tankpool24 munkatársait, a csapattársaimat. Nagyon fontos számomra ez a verseny, hiszen hazai közönség előtt bizonyíthatok. Az elmúlt hétvégén egyébként ismét töviről hegyire bejártam a Hungaroringet, ugyanis az M4 Sport televízió szakkommentátoraként vettem részt a Formula-1-es Magyar Nagydíjon. Mercedeses kapcsolataimnak köszönhetően olyan helyekre is bejutottam, olyan emberekkel is megismerkedhettem, ami keveseknek adatik meg. Jó érzés volt például, hogy Toto Wolff, a Mercedes istálló első embere ismert, ismerte az eredményeimet. A mogyoródi néhány nap alatt sok új kapcsolatra, értékes tudásra tettem szert - amit természetesen szeretnék kamatoztatni a jövőben. De a legnagyobb öröm számomra az, hogy nem is olyan sokára már kamionommal falhatom a kilométereket a Hungaroringen! - zárta Kiss Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!