Sport

2017.07.12. 18:58

Már nincs NB III-as focicsapata Vas megyének, a megyei I-ben indul a Sárvár FC

Hosszú idő után nem lesz Vas megyei csapat a labdarúgó NB III-ban – a Sárvár FC csak a megyei I. osztályban állhat rajthoz.

Tóth Gábor

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette a 2017/2018-as NB III-as labdarúgó-bajnokság csoportbeosztását (kelet, közép, nyugat). Az előző szezonnal ellentétben nem 18, hanem 16 csapatos csoportokat alakítottak ki. A keretszűkítés áldozata lett a Sárvár FC is, amely a tavalyi szezonban a 14. helyen végzett a 18 csapatot felvonultató nyugati csoportban. A sárváriak így a megyei I. osztályban kezdik az őszt.

– Az utolsó pillanatig bíztunk abban, hogy ismét lehetőséget kapunk az NB III-ban, de sajnos nem így történt, most már gőzerővel a megyei I. osztályra és az új feladatokra készülünk – jelezte Kovács László, a Sárvár FC edzője. – Mert természetesen szeretnénk egyből visszajutni a harmadosztályba. Nagy örömömre a keret majdnem teljes egészében együtt maradt, csupán Nagy Zoltán és Bailo Dávid távozott. Ez vélhetően annak köszönhető, hogy a tavasszal sikerült egy remek közösséget kialakítani, és az év második felében már az eredmények is jobban jöttek. Persze az is sokat nyomhat a latba, hogy mindenki – játékos, vezető, edző – csak egy évre tervez a megyei I-ben. Sikerült igazolnunk is, Takács Marcell és Takács Ádám érkezik hozzánk a Körmendi FC-től. Így a keretben nagy változás már nem várható. A jelenlegi állomány szerintem képes arra, hogy bajnokságot nyerjen. Van változás a szakmai stábban, a jövőben Horváth Győző felel a kapusok felkészítéséért az utánpótlás korosztályoktól kezdve a felnőttekig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!