Sport

2017.06.01. 17:50

Már újra edz, készül a fináléra a Falco KC

Meglepően biztosan, söpréssel, 3-0-val lépett túl megyei riválisán, az Egis Körmenden a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely az NB I-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjében. A sikeredző, Szrecsko Szekulovics összegzi az elődöntő történéseit.

Tóth Gábor

A Falco - talán némi meglepetésre - magabiztos 3-0-val lépett túl az elődöntőben a megyei rivális Körmenden. Most készülhet a döntőre - várhatja az ellenfelét.

- Csak a 3-0-s összesített eredmény sejteti azt, hogy könnyű volt a párharc, pedig egyáltalán nem ez a helyzet - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Három kőkemény, fizikálisan és mentálisan is fárasztó mérkőzést vívtunk, ráadásul mind-egyik találkozón hátrányból kellett visszaküzdenünk magunkat. A Körmend jó csapat, sok minőségi, gólerős, improvizálni képes légióst vonultatott fel. Elsősorban abban nőttünk ellenfelünk fölé, hogy nagyob kerettel dolgozhattunk. A második félidőt mindannyiszor megnyertük, ebben a játékrészben szinte minden fontos mutatóban a Körmend fölé nőttünk. Ez azt jelzi, hogy ellenfelünk elfáradt, mert kevés játékost tudott csak forgatni. De a körmendiek alacsony szerkezete sok problémát okozott: amikor például a gyors, mozgékony Allen volt a center, nem tudtuk használni, játszatni Zsigeranovicsot. De talán csapatként is egységesebbek voltunk, mindenki kivette a részét a sikerből, mindenki alárendelte magát a csapatnak, a kijelölt taktikának. Megítélésem szerint az is sokat számított a párharc során, hogy higgadtabbak, koncentráltabbak voltunk - csak csendben tettük a dolgunkat. Bevallom, előzetesen inkább csak reménykedtem a 3-0-ban, legbelül arra készültem, hogy sokáig tart majd a párharc. Viszont a körmendi győzelmünk után már biztos voltam benne, hogy otthon, a harmadik meccsen véget vetünk a csatának. Így is történt!

Kemény ellenfél volt a Körmend, olykor Szrecsko Szekulovics mesternek is kellett a törülköző
Fotó: Unger Tamás

- Óriási eredményt értünk el, az ezüstérem már megvan, régen teljesített így a Falco - fogalmazott Szrecsko Szekulovics. - Köszönöm mindenkinek, aki csak egy picit is hozzásegített minket ehhez a sikerhez. De természetesen még nincs vége a bajnokságnak - megyünk tovább, megcélozzuk az első helyet. Szerdán pihenőt adtam a srácoknak, csütörtökön már folytattuk a munkát. Dolgozunk, készülünk a folytatásra. És persze igyekszünk kellő figyelmet fordítani a fizikai regenerálódásra, a mentális felfrissülésre. És várjuk az ellenfelünket. A pálya-előny miatt számunkra a ZTE lenne a kedvezőbb ellenfél, de a realitás azt mondatja velem, hogy az Alba lesz a riválisunk a fináléban - a döntőt pedig pályahátrányban kezdjük. Ugyanakkor a középszakaszban, a negyeddöntőben és az elődöntőben is bizonyítottuk, hogy idegenben is veszélyesek vagyunk. Miért ne okozhatnánk ismét meglepetést? Mert ugye arra sem sokan számítottak, hogy idáig eljutunk.

A másik elődöntő harmadik meccsén: Alba-ZTE 102-70. Az állás 2-1 az Alba javára. A negyedik mérkőzés szombaton 19 órakor kezdődik Zalaegerszegen. Ha ötödik találkozóra is szükség lesz, azt hétfőn 18.30-tól rendezik Fehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!