Sport

2017.07.18. 18:40

Máris otthonosan - Beilleszkedett a Viktória két új szerzeménye

SZOMBATHELY A Viktória FC két újonnan igazolt labdarúgója, Öreg Cintia és Gruber Brigitta jól érzi magát a vasi megyeszékhelyen, és döntőt játszana csapatával.

Pum András

Eddig két futballistát igazolt a nyáron a Viktória FC. A Győri ETO-tól szerződtetett 20 éves Öreg Cintia korábban az U17-es és U19-es válogatottban szerepelt és két alkalommal a felnőttválogatottban is pályára lépett. A 19 éves Gruber Brigitta a Ferencváros játékosaként a legutóbbi szezonban Kókán futballozott kölcsönben. A középpályás is rendszeresen szerepelt a különböző korosztályos válogatottakban, és noha kerettag volt, a felnőtteknél még nem kapott lehetőséget.

- Sokszor játszottam a Viktória ellen, mindig is szimpatikus volt a csapat, egy-két lánnyal pedig baráti kapcsolatot is ápoltam - mondta Öreg Cintia. - Mindig pozitívan meséltek a klubról, az edzésmunkáról, a körülményekről. Már télen is szóba került, hogy Szombathelyen folytatom a pályafutásomat, ám végül maradtam Győrött. Őszintén szólva nagyon nehezen váltottam, mosonmagyaróvári vagyok, a győri akadémián nevelkedtem, onnan kerültem a női csapathoz. Összesen hat évig futballoztam a győrieknél. A lányok barátságosan fogadtak, ami nagyban megkönnyítette a beilleszkedésemet. Hogy mik az erősségeim? Gyors és technikás vagyok, leginkább a támadósor jobb oldalán érzem magam otthon, de a másik szélen sem mozgok idegenül. Mi más célom lehetne, mint hogy minél több gólt szerezzek, a Viktóriával pedig bajnoki és kupadöntőt játsszunk.

Öreg Cintia (balról) és Gruber Brigitta jól érzi magát Szombathelyen Fotó: Nagy Jácint

- Már fél éve megkeresett a Viktória, de csak most, nyáron váltottam - jelezte Gruber Brigitta. - Nagyon sokat köszönhetek a Ferencvárosnak, ám mivel Kókán szerepeltem kölcsönben, úgy éreztem, a Viktória újabb lépcsőfok lehet pályafutásomban. Őszintén szólva nem tudtam, hogy közben Szombathelyen edzőváltás volt, de ez nem jelentett problémát: Simon Attilával normális a viszonyom, míg a válogatottból néhány játékost már ismertem, úgyhogy könnyen beilleszkedtem. Játszottam már védőként és középpályásként, legjobban azonban a pálya közepén érzem magam. Tisztában vagyok azzal, hogy nagy a harc a csapatba kerülésért, nem lehet lazsálni az edzéseken. Úgy érzem, gyors és technikás futballista vagyok, de szeretnék még tovább fejlődni, a Viktóriával pedig mindkét sorozatban döntőt játszani.

A szombathelyiek első felkészülési meccsüket vasárnap 17 órakor az osztrák első osztályú Neulengbach vendégeként vívják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!