Sport

2017.06.22. 13:35

Megyei jogú városok szivacskézilabda-tornája: második az SZKKA

Második helyen végzett a megyei jogú városok tornáján a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) U9-es es lányegyüttese.

Pum András

Az alapításának 70. évét ünneplő Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola szervezésében Érden rendezték meg a megyei jogú városok nyolccsapatos szivacskézilabda-tornáját. Szombathelyt - címvédőként - az SZKKA U9-es csapata képviselte. Vers Ákos tanítványai a B csoportban a Kispest NKK-t 23-18-ra, az Alba Fehérvárt 23-16-ra, az Éles KSI-t 24-16-ra verték, így első helyen jutottak az elődöntőbe. Ott a másik csoport másodikjával, a Bajnok DSE Veszprémmel mérkőztek, kiélezett meccsen 25-21-re nyertek a vasiak. A döntőben a Győri Audi ETO KC-val csapott össze az SZKKA. Felváltva estek a gólok, a szünetben 15-13-ra vezettek a kisalföldiek, a vége pedig 25-22-es győri győzelem lett, a vasiak tehát a második helyen zártak. A torna All Star csapatába beválasztották a szombathelyi Bozsodi Esztert.

Az SZKKA U9. Állnak (balról): Bozsodi Eszter, Horváth Luca, Kiss Jázmin, Vers Ákos, Szabó Lili, Oláh Gabriella, Czenki Petra. Térdelnek: Sugár Dorka, Kasparik Fanni, Iván Léna, Baranyai Emma. Elöl: Ceglédi Boglárka, Grebenár Réka
Fotó: Cseh Péter

Vers Ákos: - Igaz, nem a megszokott látványos, kreatív játékunkkal, de viszonylag simán jutottunk el a döntőig. Noha a fináléban kikaptunk, ott már igazi kézilabdát játszottunk, egy pillanatra sem adtuk fel, a fizikális különbség döntötte el a meccset a győriek javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!