Sport

2017.05.26. 11:20

Második felvonás: Körmend-Falco - Szombaton ismét összecsapnak

Szombaton 18 órás kezdéssel Egis Körmend- Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mérkőzést rendeznek az NB I-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjében.

Németh Zsolt

Az első, szerdai meccsen a Falco komoly hátrányból visszatérve egyetlen ponttal legyűrte a Körmendet (89-88), így az egyik fél három megynert meccséig tartó elődöntős párharcban 1-0-ra vezet.

- A mögöttünk álló néhány napban megpróbáltunk regenerálódni, és természetesen igyekeztünk tanulni az előző találkozón elkövetett hibáinkból - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Láttuk, tudjuk, hogy a Körmend mit akar játszani ellenünk. Riválisunk erőlteti az alacsony szerkezetet, kellemetlen, agresszív stílusban védekezik, előszeretettel operál gyors indításokkal, sokat dob rá távolról. Viszont a nyomás most a hazaiakon lesz. Az érezhető volt, hogy a Körmend amerikai légiósai közül néhányan kondicionális problémákkal küszködnek, a szerdai mérkőzés végére el is fáradtak. Erre építhetünk: ha végig szoros lesz az eredmény, akkor a végén megleptést okozhatunk.

Nem értettem, hogy Ferenczet mért nem használta igazán az előző meccsen a körmendi szakmaii stáb - szerintem tanulnak a hibájukból, Körmenden ügyelnünk kell majd a Ferencz-triplákra is. Az MTE kerete kiváló, de szerintem nekünk hosszabb, erősebb a kispadunk - ennek döntő jelentősége lehet egy megerőlető párharcban. Ismét kiélezett, fizikálisan megterhelő, feszült hangulatú mérkőzésre számítok. Jól kell védekeznünk, ügyelni a leppattanókra - és ismét csapatként játszanunk.

Persze vannak problémáink, hiszen Kovács Péter továbbra is a térdével bajlódik, Barham még csak kilábalófélben van a betegségéből, Zsigeranovics bokája pedig továbbra sincs százszázalékos állapotban - egyikük sem igen tudott edzeni az elmúlt napokban. De nyugodtak vagyunk, jó a hangulat az öltözőben, mi csendesen tesszük a dolgunkat.

Elmegyünk Körmendre, ismét küzdünk egy nagyot, megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, szeretnénk győztesen hazatérni. Természetesen ismét nagyon számítunk a szurkolóinkra, aki szerdán sokat segítettek, akkor sem hagytak minket cserben, amikor közel 20 ponttal ment a Körmend.

Fotó: Unger Tamás

Meglehetősen viharosra sikeredett a vasi elődöntő első találkozója, amely után az Egis Körmend vezetősége az MKOSZ-hez fordult, hogy vizsgálják ki a mérkőzésen közreműködő játékvezetők tevékenységét. Számos vitatott jelenetet is elküldtek az illetékeseknek, alátámasztva kifogásaikat. De a szakmának már előre kellett néznie, hiszen ha életben akarja tartani döntős álmait a Körmend, akkor egyenlíteni kell hazai pályán.

- Az első találkozó nagyon nehéz volt minkét csapat számára - kezdte gondolatait Gasper Potocsnik, az Egis Körmend vezetőedzője. - Nagyon sok energiát rakott bele mindkét gárda, ezt követően igyekeztünk frissíteni a játékosainkat. Megpróbáltuk elfelejteni azt a találkozót, ami nagyon nehéz. Én most is úgy érzem, hogy akkor mi voltunk a jobbak. Igaz, hogy sok hibánk volt, tudunk ennél jobban is játszani, és itt elsősorban a második félidőre gondolok. De a felvétel megtekintését követően is ugyanaz a véleményem, mint ami volt a mérkőzés után.

Tudom, hogy én a magyar kosárlabdában még szinte idegen vagyok, és talán nem is sokat számít, amit érzek, de eddigi pályafutásom során ez volt a legnagyobb csalódás, amit átéltem. Nem a vereség ténye miatt, hiszen nem sikerülhet mindig minden, de a csapatom miatt igen. Remek játékosaim vannak, akik nagy szívvel harcoltak a pályán egymásért, jobbak is voltak, mégsem győztek. Ez volt számomra a legnagyobb gond szerdán. De ahogy mondtam, ez már történelem, el kell felejtenünk, készülnünk kell a következő mérkőzésre.

Mindent meg kell tennünk, amit csak tudunk azért, hogy egyenlítsünk a sorozatban itt, a saját szurkolóink előtt. Nehéz lesz, mert a Falco jó csapat, bővebb kerettel, mint a miénk. De hiszek a játékosaimban! Vannak problémáink, hiszen szerdán este Smith és Petty is kórházban volt a találkozón szerzett sérülése miatt, de nagyon remélem, hogy szombaton ők is segíthetik társaikat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!