Sport

2017.06.14. 18:45

Második helyen zárta a szezont a Swietelsky-Haladás VSE U17-es futsalcsapata

ÜLLŐ, SZOMBATHELY Értékes ezüstéremmel zárta a 2016/2017-es korosztályos bajnokságot a Swietelsky-Haladás VSE U17-es futsalcsapata.

Tóth Gábor

A zöld-fehérek fiatal csapata az alapszakaszt a második helyen zárta az I. osztályú U17-es bajnokság nyugati csoportjában - a Győr mögött, a Dunaferr, a Veszprém, a Bőny és a Zala-egerszeg előtt. Ezzel kvalifikálta magát a Final Fourba. Vidák Balázs csapata az Üllőn rendezett kétnapos négyes döntő első mérkőzésén a keleti csoportot megnyerő Berettyóújfalu ellen lépett pályára. A szombathelyiek alaposan meglepték ellenfelüket, 7-2-re nyertek (gólszerzők: Nagy K. 2, Tóth M. 3, Mód B., Gyenese Á.). A másik elődöntőben az ETO biztosan verte (4-1) az Aramist. A másnapi fináléban így a favorit ETO ellen meccselt a Haladás. A szombathelyiek nagyot küzdöttek, alaposan megnehezítették esélyesebb ellenfelük dolgát, de végül 5-3-ra alulmaradtak (gól: Mercs L., Mód B. 2). A bronzmeccsen a Berettyóújfalu legyűrte az Aramist (5-4).

Végeredmény: 1. Rába ETO Győr, 2. Swietelsky-Haladás VSE, 3. MVFC Berettyóújfalu, 4. Aramis SE.

A Swietelsky-Haladás VSE U17-es, ezüstérmet szerző futsalcsapata Fotó: Haladás VSE

- Hosszú volt a szezon, de nagyszerű eredménnyel zártuk - kezdte az értékelését Vidák Balázs, a Haladás játékosa, az U17-es csapat edzője. - Az alapszakaszban 20 mérkőzést játszottunk, 17 győzelmet arattunk, csak háromszor kaptunk ki. Az erőviszonyok felmérése után gyorsan kiderült, hogy van esélyünk bejutni a Final Fourba. A célunkat pedig fordulókkal az alapszakasz zárása előtt teljesítettük. Így a hajrában már tudatosan a négyes döntőre készültünk. Az elődöntőben - sokak meglepetésére - biztosan vertük a Berettyót, majd a fináléban a Győr ellen sem vallottunk szégyent. A döntő után még fájt a vereség a gyerekeknek, ám néhány nap múlva már értékelni tudták az ezüstérmet. Én maximálisan elégedett vagyok a srácokkal, az egész szezonban jól dolgoztak - öröm volt foglalkozni velük. Tóth Máté és Gyenese Ádám már bemutatkozott a felnőtt csapatban, és bízom abban, hogy még sokan követik a példájukat. Végezetül szeretném még elmondani, hogy a Győr és a Berettyó tömve volt korosztályos válogatottakkal, míg a mi keretünkből eddig csak Tóth Máté húzta magára a címeres mezt. A Final Fourban ott volt a sportág szűk vezetése, szakmai stábja, láthatták, hogy mire képesek a szombathelyi gyerekek - talán bizonyították, hogy többen is érdemesek a válogatottságra!

Swietelsky-Haladás VSE U17-es ezüstérmes csapata: Homlok Levente, Papp Krisztián, Standi Róbert, Gyimesi Soma, Gyenese Ádám, Tóth Máté, Mód Bendegúz, Nagy Kevin, Leidli Áron, Vörös Gábor, Szabó Balázs, Mercs László, Gerencsér Antal, Bazsó Ádám, Szakasics Balázs, Tóth Csaba, Pék Krisztofer játékosok, Vidák Balázs edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!