Sport

2016.09.28. 10:58

Második helyezés a V4 Kupáról

Prága - A Visegrád 4 Kupa elnevezésű nemzetközi versenyen a Haladás VSE junior korú súlyemelője, Polgár Mirijam második helyen végzett.

Vas Népe Sport

Hivatalosan először rendezték meg a visegrádi négyek versenyét, amin a házigazda Csehország mellett Magyarország, Lengyelország és Szlovákia vett részt. A válogatottakat három női és három férfi súlyemelő alkotta, korosztályilag két felnőtt és egy junior versenyzőből álltak a „hármasok". Végeredményt pedig nem súlycsoportok, hanem Sinclair pontszámítás szerint hirdettek.

Polgár Mirijam jól teljesített a juniorok mezőnyében
Fotó: Németh Richárd

A válogatott tagjaként a Haladás VSE-ből ketten vettek részt a küzdelmekben. A felnőtteknél Bazsó Bianka 84 kg-ot szakított, 107 kg-ot lökött, így összetettben 191 kg-mal zárt. A junioroknál Polgár Mirijam szakításban 75, lökésben 97 kg-ig jutott, ezzel a Márkus Erzsébet - aki a magyar csapat vezetője is volt a V4 Kupán - által felkészített súlyemelő összetettben 172 kg-ot ért el, amivel a második helyet szerezte meg. A pontversenyt a lengyelek nyerték, a második helyen a magyarok, a harmadikon a csehek, a negyediken pedig a szlovákok végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!