Sport

2017.01.24. 20:05

Másodszor is nyert a Haladás

Medulin - Az Arena Kupa második fordulójában a Szombathelyi Swietelsky-Haladás David Williams góljával 1-0-ra legyőzte a szlovén FC Kopert.

Pum András

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-FC Koper 1-0 (1-0).

Medulin, 50 néző, Arena Kupa, 2. forduló, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Gyurján (Lévay, 60.) – Schimmer, Jancsó, Devecseri, Bosnjak (Hídvégi, 46.) – Jagodics (Kovács, 46.) Iszlai (Overgoor, 65.) – Rácz (Polgár, 65.), Calvente, Halmosi (Mészáros, 46.) – Williams (Gajdos, 46.). Edző: Mészöly Géza.

A Haladásból hiányzott a csípőjét fájlaló Stef Wils, a belga védő még hétfőn elhagyta az edzőtábort, MRI-vizsgálatra hazautazott Belgiumba. Rajta kívül az influenzás Kiss Tamás és Kiss Bence, valamint a térdsérülést szenvedett Dombi Gergő sincs már Medulinban.

Stef Wils sérülés miatt egye-lőre nem léphet pályára Fotó: Unger Tamás

A tízcsapatos szlovén elsőosztály hatodik helyén álló Koper ellen a Haladás kezdett jobban, fölénye a 12. percben góllá érett. Devecseri tért ölelő átadásával Rácz futott el a jobb szélen, beadását Williams nyolc méterről a kapu közepébe bombázta (1-0). Támadásban maradtak a vasiak, a 24. percben Bosnjak balról, 16 méterről leadott lövését védte bravúrral a szlovén kapus. Szünet után hullámzóvá vált a játék, de egyik kapu sem forgott igazán veszélyben. A 82. percben Calvente balról, tíz méterről leadott lövését védte nagy vetődéssel a koperi kapus.

A meccs nagy részét uraló Haladás megérdemelten nyert. Gólszerző: Williams (12.).

Mészöly Géza: - Nagyon motiváltan, igazi csapatként játszottak a fiúk. Már az első perctől kezdve gólra törően futballoztunk, szép találattal szereztünk vezetést. Emellett egymást kisegítették védekezésben a játékosok, csak dicsérni tudom őket.

A csoport másik mérkőzésén: NK Lokomotiva Zagreb-Cibalia Vinkovci 2-0

Az A csoport állása: 1. NK Lokomotiva Zagreb (4-0) 6, 2. Haladás (2-0) 6, 3. Koper (0-3) 0, 4. Cibalia Vinkovci (0-3) 0 pont.

Az utolsó fordulóban a szombathelyiek a csoportelsőségért pénteken 11 órakor a horvát Lokomotiva Zagreb ellen lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!