Sport

2014.04.08. 12:55

MEFOB-érmek: Lehota Szimonetta ötször állt dobogón

Nyolc érmet hoztak az NYME Savaria Egyetemi Központ tornászai az egyetemi-főiskolai országos bajnokságról (MEFOB).

Horváth Erika

Több év kihagyás után rendezték meg újra a torna MEFOB-ot. A Testnevelési Egyetemen két helyszínen zajlottak a küzdelmek. Újításként ezúttal az együttes gimnasztikai gyakorlat is bekerült a versenyprogramba.

A nők csapatversenyében a szombathelyi egyetemistáknak esélyük volt az aranyéremre is, de több kisebb rontás és egy sérülés miatt ezüstöt szereztek, kis különbséggel szorultak csak a TF mögé. A csapat tagjai: Horváth Nikolett, Varga Dorottya, Bokor Dóra, Barasits Andrea, Nagy Eszter, Lehota Szimonetta, (versenyen kívül Németh Zsuzsanna). Edző: Sárai Gabriella.

Két igen eredményes tornász. Az éremhalmozók: balról Nagy Eszter, jobbról Lehota Szimonetta. Fotó: NYME-SEK

Az egyéni összetett versenyben induló két szombathelyi tornász kiválóan teljesített. Lehota Szimonetta – aki egyben a SZoESE NB I-es futsalcsapatának gólerős játékosa is – bronzérmes lett, a szerdöntők során pedig bajnoki címet szerzett gerendán, ezüstöt talajon, és bronzot felemáskorláton. Nagy Eszter összetettben a negyedik helyem végzett, felemás korláton aranyat nyert, ugrásban pedig begyűjtött egy bronzot.

A férfiaknál is a TF bizonyult a legjobbnak, az NYME SEK Lappints Regős, Balogh Márk, Nagy Patrik, Papp Dávid, Rádai Bence, Majer Krisztián összeállítású gárdája – edzőjük dr. Fügedi Balázs – másodikként zárt.

A szombathelyiek eredményei

Nők. Csapat: 1. Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) 144,40 pont, 2. NYME Savaria Egyetemi Központ, Szombathely 143,20. Egyéni összetett: 3. Lehota Szimonetta 73,950, 4. Nagy Eszter 73,70. Szerenkénti döntők. Ugrás: 3. Nagy Eszter 20,650. Felemás korlát: 1. Nagy Eszter 17,10, 3. Lehota Szimonetta 16,10. Gerenda: 1. Lehota Szimonetta 18,950. Talaj: 2. Lehota Szimonetta 19,150.

Férfiak: 1. Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar 224,70, 2. NYME Savaria Egyetem Központ, Szombathely 186,50, 3. Eszterházy Károly Főiskola 160,00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!