Sport

2016.05.27. 16:23

Még egy esély az NB I-be jutásra

Szombathely - Az NB I-be jutás kiharcolásának utolsó lehetősége előtt áll a Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata.

Horváth Erika

A Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia együttese az NB II. nyugati csoportjának megnyerésével aranyérmet ünnepelhetett, de ez nem járt együtt a legmagasabb osztályba jutással. Osztályozót kellett játszani a keleti csoport első helyezettjével, a Palota RSC-vel. Az oda-visszavágós párharcban hazai pályán 3:0-ra, Szombathelyen 3:1-re nyertek a rákospalotaiak, így kettős győzelemmel ők jutottak fel az NB I-be a kiesett Miskolc helyére. Dr. Mucsi Péter együttesének viszont maradt még egy lehetősége, egy újabb osztályozó a 12 csapatos NB I. 11. helyezettjével, a Pincelakat RÖPKE SE-vel. Az első találkozót szombaton 18 órától Békéscsabán rendezik, a visszavágó pedig jövő szombaton, június 4-én a nagyszabású szombathelyi röplabdás nap zárásaként 17 órakor lesz a Sugár úti csarnokban.

A HVSE/VSA csapatának a Palota ellen nem sikerült az osztályozó. Most a Békéscsaba következik Fotó: Unger Tamás

- Nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei, sokkal inkább az NB I-es rutinnal rendelkező Békéscsaba, de ha lehetőségünk adódik, megpróbáljuk megragadni azt. Bár már érződik a lányokon a hosszú bajnokság fáradtsága, biztos, hogy mindent megtesznek a győzelemért. Akit csak tudunk, összedrótozunk, így nagyjából az egész keret bevetésre kész; többen apróbb sérülésekkel vállalják a játékot - adott helyzetjelentést Mucsi Péter vezetőedző.

A párharc során a kupaszabályok érvényesek, azaz a 3:0-s és a 3:1-es győzelem három pontot ér, míg a 3:2-es sikernél a győztes csapat két, a vesztes egy pontot kap. Pontazonosság esetén a visszavágó után aranyjátszma következik, s annak győztese szerez a következő idényre NB I-es tagságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!