Sport

2015.05.26. 16:37

Megérdemelte a bronzérmet a HVSE futsalcsapata

A klub történetének legjobb eredményét érte el a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata azzal, hogy – egy fordulóval a bajnokság vége előtt – bronzérmet szerzett.

Tóth Gábor

A Haladás futsalcsapata 2010 ben alakult, és rögtön megnyerte az NB II-es bajnokságot. A következő kiugró sikert a 2012/2013-as szezon hozta, amikor ezüstéremmel zárta a Magyar Kupát a zöld-fehér alakulat. Egyébként az elmúlt négy élvonalbeli szezonból háromszor is bejutott felsőházi rájátszásba a társaság. Most pedig összejött a bajnoki bronzérem. Nem rossz eredménysor egy öt éves egyesülettől.

A csapatkapitány, Horváth Péter kezében a bronzéremért járó trófea – a társak ünneplésre készek (Fotó: Unger Tamás)

– A szezon elején csak azt kértük az új edzőtől, Marcos Angulotól, hogy vezesse be a felsőházba a csapatot, tegye le egy olyan együttes alapjait, amely hosszú távon is együtt játszhat, sikeres lehet, kezdje el beépíteni a fiatalokat, és játsszon látványos focit, igazi, közönségszórakoztató futsalt a társaság – árulta el Somfalvi Csaba szakosztályvezető.

– Jó ideig nem is igazán foglalkoztunk az eredményekkel. De a csapat hétről hétre fejlődött, és egyre feljebb lépkedett a tabellán. Még az alapszakasz végén is kiugró eredménynek értékeltük volna a bronzérmet. Azonban most már úgy gondoljuk, hogy teljesen megérdemelte a társaság ezt a harmadik helyet: a Győr és Berettyóújfalu kivételével mindenkivel partiban volt. Sőt, olyannyira elbírta a nyomást, hogy amikor kellett, a közvetlen riválisokat mindig legyőzte. Nagyon örülünk – meg is ünnepeltük alaposan a sikert –, de nem ülünk tétlenül a babérjainkon. Úgy tűnik, hogy a csapatot sikerül együtt tartani. A napokban az egyik kulcsemberünk, Gyurcsányi Zsolt is aláírt újabb egy évre. Borsi Gergő és Öregleki Norbert sorsa még kérdéses, mi szeretnénk ha maradnának – közelednek az álláspontok. A sikeredző, Marcos Angulo is rábólintott a közös folytatásra – pedig volt neki ajánlata bőven máshonnan is. Ugyanakkor arra kérte a vezetőséget, hogy a továbblépés érdekében erősítsük meg a csapatunkat. Sok új igazolást nem tervezünk, de fogunk erősíteni. Például kifejezetten az edző kérésére ültünk tárgyalóasztalhoz a Berettyóújfalu rutinos, korábbi válogatott futballistájával, Nagy Tamással, akivel vélhetően sikerül megegyeznünk. Érdekes, hogy a mi játékosaink is kapósak, a saját nevelésű Hajmási Milánt például a Győr és a Berettyó is megkörnyékezte, de nem váltott, marad Szombathelyen. Az U20-as csapatunk ezüstéremmel zárta a bajnokságot, onnan is szeretnénk néhány embert beépíteni a felnőtt gárdába. Nem szállunk el a sikertől, reális célokat tűzünk ki jövőre is, megyünk tovább a megkezdett úton, és természetesen ügyelünk az anyagi stabilitásra is – zárta szavait Somfalvi Csaba.

 

Győr–Haladás

A Swietelsky-Haladás VSE pénteken (18.15) a Győri ETO vendégeként zárja a szezont. Minden bizonnyal gálameccset rendeznek a felek a szurkolóknak, hiszen az ETO már korábban kiharcolta a bajnoki címet, és a Haladás sem tud elmozdulni a tabella harmadik helyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!