Sport

2016.12.18. 17:25

Kikapott a SZoESE amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata

Szombathely - Vereséggel zárta az esztendőt a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-BKG DSE 47-66 (14-16, 12-19, 8-14, 13-17)

Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Benedek, Hernicz.

SZoESE: GUSZTAFIK 9/3, Czinder 11, Szabó-Haklits 4/3, Feigl 8, Molnár 2. Csere: Földi 5/3, Jakubovics 2, Kovács K. 6. Edző: Szabó László.

A találkozónak szűk kerettel futott neki a házigazda. Ám az első negyedben tartotta a lépést esélyesebb ellenfelével - rendben volt a védekezés és a támadás is. A második negyedben főleg palánk alatti játékával nőtt a hazaiak fölé a jó erőt képviselő Szigetszentmiklós. Sok lepattanót szedett a vendég, így sok pontot dobott második szándékból (20. perc: 26-35).

Gusztafik Lilla megtette a magáét, küzdött becsülettel, jól játszott Fotó: Unger Tamás

Fordulás után is folyamatosan nőtt a különbség a felek között. Főleg azért, mert akadozott a hazai támadójáték. Ráadásul az ellenfél jó cserékkel rendelkezett, így nem lassított a tempón, sőt, erős iramot diktált. A szombathelyiek fáradni látszottak. Az utolsó etapban pedig már nem tudott újítani a SZoESE, így végül biztosan, megérdemelten nyert a BKG. Nem történt semmi meglepetés, csak a vendégek érvényesítették a papírformát.

Szabó László: - Ha lehetne egy kívánságom az új esztendőre, akkor azt szeretném, hogy végre egyszer teljes, egészséges kerettel futhassunk neki egy meccsnek... A folyamatos létszámproblémáink miatt nagyon nehéz, fárasztó szezon van mögöttünk, ránk fér egy kis pihenő, aztán megpróbáljuk rendezni a sorainkat.

A SZoESE idei tíz bajnokiját kilenc vereséggel és egy győzelmmel tudta le, sereghajtóként várja a pontvadászat januári folytatását a nyugati csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!