Sport

2016.10.19. 19:30

Megizzasztották nagynevű ellenfelüket

Szombathely - Több mint negyven percig meccsben volt az SZKKA az EHF-kupában is vitézkedő Alba Fehérvár KC ellen a női kézilabda-Magyar Kupa 2. fordulójában.

Pum András

Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-Alba Fehérvár KC 24-41 (12-18). Szombathely, 350 néző, női kézilabda Magyar Kupa-mérkőzés, 2. forduló, vezette: Ágnecz, Sipos.


Császár Zsófia (labdával) remekül játszott, nem ijedt meg a francia válogatott Claudine Mendytől (háttal) sem Fotó: Cseh Gábor

SZKKA: Tömő - Mayer, Virág 4, CSÁSZÁR 7, Pukler 4, Szecsődi 3, Szendrei 2. Csere: Győrffy 1, Csire, Magó, Mórocz, Jámbor 2, Futaki, Cser, Gaylhoffer 1, Pődör. Edző: Bölöni Roland.

Az Alba gólszerzői: Májer 7, Kazai 6, Pelczéder 5, Mendy 4, Rózsás, Tilinger, Lavko 3-3, Piedade, Bandelier, Boldizsár 2-2, Rideg, Gyorgyijevszkaja, Ishitate, Hajduch 1-1.

Az EHF kupában is érdekelt, Deli Rita irányította székesfehérvári együttes számított a mérkőzés toronymagas esélyesének. Ráadásul a vendégek komplett keretükkel érkeztek. Telt ház előtt, megilletődötten kezdte a mérkőzést az SZKKA, az Alba hamar elhúzott (5. perc: 1-6). Ám a 11. percre visszakapaszkodtak a vasiak (3-6). A lelkesen játszó szombathelyiek három-négy gólnál távolabb nem engedték ellenfelüket, ennél közelebb nem tudtak férkőzni, mert három hétméterest és ziccereket is rontottak. A szünetre hatgólos vendégelőnnyel (12-18) fordultak a csapatok. Szünet után a fokozatosan fáradó hazaiak ellen a vendégek egyre jobban elhúztak. Nagyjából a tizedik percig még tartották magukat a hazaiak, innentől nyolc-kilenc gólosra hízott a fehérvári fór (41. perc: 16-24). Bölöni Roland vezetőedző több fiatalt is a pályára küldött, akik bátran játszottak a válogatottakkal, nemzetközi klasszisokkal is teletűzdelt székesfehérváriak ellen.

A vége 17 gólos Alba-siker, de a játék képe alapján nem volt ekkora különbség.

Bölöni Roland: - Tisztességesen helytálltunk a fehérváriak ellen, a második félidő közepéig tartottuk a lépést, aztán fizikálisan felőröltek bennünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!