Sport

2016.03.21. 13:06

Meglepte a SZoESE a Szentgotthárdot - Vasi derbi az NB II-es férfi kézibajnokságban

Szombathely - Némi meglepetésre a SZoESE megverte a Szentgotthárdot az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 16. fordulójában.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-Szentgotthárdi KK 38-30 (19-13).

Szombathely, 150 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

SZoESE: RÉDECSI - FEKETE 6, HUSZÁR 8, SKODA 1, KATONA 7, TÁNCZOS B. 11, ALBERT 1. Csere: SURÁNYI, Tánczos (kapusok), KORCSMÁROS 4, Kapui, Gál, Ludvig B., Tóth B., Horváth Zs. Játékos-edző: Skoda Bence.

Szentgotthárd: Szoták - Bokor 2, Csipszer 7, Sinka 3, Kozák 6, Hegyi 6, Mákos P. 1. Csere: Surányi, Orbán (kapusok), Mákos M. 3, Háklár 1, Németh D. 1. Edző: Péter Zsolt.

Fotó: Unger Tamás

A tabellán elfoglalt helyezések alapján a vendégek futottak neki esélyesként a mérkőzésnek. A játék két szombathelyi góllal kezdődött, majd a gotthárdiak az 5. percben először és utoljára átvették a vezetést (3-5). Ezt követően a SZoESE produkált egy 7-0-s szériát (17. perc: 10-5). Huszár és Tánczos lövései rendre utat találtak a hálóba, a hazai kapuban viszont Rédecsi parádézott. Az időközben sérülést szenvedő Skoda kiválása sem törte meg az egyetemisták lendületét, Katona vezérletével továbbra is nagy kedvvel és elszántsággal játszottak - a második félidőben volt olyan időszak, amikor 11 góllal is vezettek (51. perc: 33-22). A hazaiak meglepték a gotthárdiakat pontos, kontrollált támadójátékukkal, masszív védekezésükkel.

Skoda Bence: - Sokat tettünk ezért a győzelemért, a maihoz hasonló játékkal bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Jó lenne, ha a közvetlen vetélytársakkal szemben is ebben a szellemiségben kézilabdáznánk.

Péter Zsolt: - Küzdés nélkül nem lehet mérkőzést nyerni! Nagyon el vagyok keseredve az eredmény, a mutatott játék miatt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!