Sport

2016.04.11. 13:38

Megszorongatta a SZoESE a HVSE/VSA-t

Szombathely - A vártnál jóval szorosabban alakult a helyi NB II-es női röplabdarangadó; kiélezett meccsen kerekedett felül a listavezető éllovas HVSE/VSA a negyedik SZoESE-n.

Horváth Erika

Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia-Szombathelyi Egyetemi SE 3:1 (15, 16, -26, 22).

- Szombathely, 150 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Prukner, Őri.

Haladás: Horváth D., VÉGH, Fazekas, Tóth Zs., Kiss B., Bokor. Csere: Barga N. Vezetőedző: Mucsi Péter.

SZoESE: GULKAI, Erdősi, Halmosi, Simon F., HORVÁTH M., Kiss L. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E. Edző: Bodzer Attila.

Gulkai Zsófia (4), a SZoESE feladója jól szolgálta ki társait. Bokor Laura (balról) ütésre számított - feladás lett belőle. Fotó: Unger Tamás

A két szombathelyi csapat nem volt egy súlycsoportban az előző két alapszakaszbeli találkozóján. Ezúttal viszont kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, és 16-14-ig tartotta a lépést a SZoESE éllovas ellenfelével. Utána viszont felgyorsított, kiszámíthatatlanabb támadásaival állva hagyta a házigazda (25-15). A második játékrészben kezdett visszatérni az eddigi városi rangadókon tapasztalt görcsösség az egyetemisták játékába, egyre bizonytalanabb volt a nyitásfogadásuk. Így könnyen szerzett óriási előnyt a HVSE/SZoESE (22-7). De ezúttal nem adta meg végleg magát a vendég, csak nagy sokára született meg a hazaiak újabb játszmagyőzelme (25-16). A harmadik játékrészben pedig fordult is a kocka, miután a SZoESE jó nyitásokkal, nyitásfogadásokkal alapozta meg határozott támadásait - szinte csak védekezésre kényszerítve ellenfelét. Végh Júlia igyekezett a hátán vinni a Haladást, de csapata még úgy is egy kipukkadt lufi benyomását keltette, hogy többször egyenlített és a finisben egy-egypontos vezetést is szerzett (26-28). A negyedik szett is SZoESE-iskolajátékkal kezdődött (0-6). Fazekas Szilvia nyitásai révén sikerült felzárkózniuk a hazaiaknak (6-7), és innentől végig kiélezett, izgalmas volt a csata. 23-22 után a vendégek két hibája hozta meg a HVSE/VSA számára a kötelező győzelmet.

Mucsi Péter: - A pécsi vereség után az önbecsülésünknek nagyon kellett a győzelem. Gratulálok mindkét csapatnak, izgalmas mérkőzés volt.

Bodzer Attila: - Kár a második játszmáért, amikor nem figyeltünk eléggé a nyitásfogadásra. A harmadik és negyedik szettben mutatottakkal nagyon elégedett vagyok, kicsit bátrabb, határozottabb játékkal utóbbit is megnyerhettük volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!