Sport

2016.09.25. 19:55

Megyei I: Megszorongatta a Vasvár a Cellt

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában a Celldömölk nagy nehezen nyert a sereghajtó Vasvár vendégeként. Az újonc Nádasd egy négyessel küldte haza a Szentgotthárdot.

Pum András

Kőszegi FC-Rum KSC 0-2 (0-1) Kőszeg, 200 néző, vezette: Boda.

Kőszeg: Táncsics - MÁTHÉ, Fehér, Molnár Z., Gőcze - Réti (Marthi R.), Rácz, Varga B. (Major), HANKÓ - Molnár Cs. (Szűcs) - Sándor (Biegner). Játékos-edző: Táncsics András

Rum: Busi - Leitgeb (Dávid), Koronczai, Csernák (Ivic), Kontics - Tóth M., Kovács B., Papp, Molnár (Iker) - Bősze (Sipos), Somogyi. Edző: Pup András

Gólszerzők: Kovács B., Bősze

A kőszegiek kezdték jobban a találkozót. Két nagy helyzet is volt, előbbit Busi védte nagy bravúrral, a másik a kapu fölé szállt. Ezután a vendégek percei következtek, két védelmi hibát kihasználva veszélyeztettek. A hazai kapusnak is bravúrt kellett bemutatni. A félidő utolsó percében aztán, kissé váratlanul, megszerezte a vezetést a rumi csapat. A második játékrészt is a kőszegiek kezdték jobban, Busi akadályozta meg az egalizálást. A félidő közepén egy lecsúszott beadás pattant a kapuvasról a mezőnybe, Bősze eszmélt legkorábban, és növelte a vendégek előnyét. Mindkét edző cserélt szép számmal, a hazaiak pedig mindent egy lapra feltéve rohamoztak, de szombaton a rumi hálóőr eszén nem tudtak túljárni. Jó játékvezetés mellett lejátszott találkozón a kőszegiek szerencsétlen vereséget szenvedtek a meccsen sportszerűen futballozó vendégek ellen. A rumi együttesben mindenki jó teljesítményt nyújtott.

 

Kemenesalja FC-Vép VSE 1-3 (1-3) Vönöck, 130 néző, vezette: Horváth P.

Kemenesalja: Nagy - VESZPRÉMI, ERDÉLYI, Domján (Őri), Németh P. - Kóbor (Bognár), Laki, Kovács K., Berecz (Balogh) - Szalay (Smidéliusz), Németh R. (Dobson). Edző: Hegyi László

Vép: Bezdi B. - Vermes, Wágner, Balikó M., Varga O. (Beke) - TÖRÖK, DANCS, Bezdi Sz. (Pócza), MARKÓ (Joó) - Vajda, ILLÉS (Auguszt). Edző: Takács Csaba

Gólszerzők: Szalay, illetve Bezdi Sz., Markó, Vajda

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, és folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégegyüttes kapuját. Az első félóra végén Szalay talált a kapuba. A vezetés a hazaiakat zavarta meg, amit remek érzékkel használt ki a Vép. Háromszor betlizett a vönöcki védelem, mindannyiszor góllal büntetett a vendégcsapat. A második játékrészben azt kapta a közönség, amit várt. Védekezésre és kontrára berendezkedő vendégegyüttest, valamint a hitehagyott hazaiak összecsapását hozta a hátralévő 45 perc. A mezőnyfölény meddőnek bizonyult, ezért pedig nem osztogatnak pontokat. Megérdemelt vendéggyőzelem született a találkozón.

 

Schott Lukácsháza-Király SZE 2-2 (2-1). Lukácsháza, 150 néző, vezette: Szabó I.

Schott Lukácsháza: Fabsitz - SZENTKÚTI, Gugcsó, NÉMETH P. (Szalai), Baranyai - Szabó C. (Kovács Zs.), Németh R., KOVÁCS D., Gombás (Szlávich) - Tar (Czeglédi), Németh Cs. (Neubauer). Edző: Komálovics Balázs, Kratochwill Zoltán.

Király SZE: Mester - Kiss K. (Bődi), FAZEKAS (NEMES), Janzsó, HEGEDŰS - Sásdi, Hujber B. (Szabó Z.), Takács (Szalay), Varga G. - Németh D., Hujber G. Edző: Hajmási Milán.

Gólszerzők: Tar, Szentkúti Péter, ill. Nemes, Fazekas. Kiállítva: Varga G.

Hamar vezetést szerzett a hazai csapat: a 12. percben Szentkúti beadása a kapus hathatós közreműködésével a hálóban kötött ki. (1-0) A hazai csapat agresszív letámadásnak köszönhetően Tar került helyzetbe, aki a lehetőséggel élve 2-0-ra növelte az előnyt. A 43. percben kozmetikázta a vendégcsapat az eredményt, egy félpályáról elvégzett szabadrúgást Fazekas fejelt a hálóba. (2-1) A 61. percben kiállítás miatt emberelőnyhöz jutott a Lukácsháza. A hosszabbítás utolsó pillanatában pontot mentett a Király SZE: Nemes fejelt a hálóba (2-2). Második hazai mérkőzésén hullajt fontos pontokat a Lukácsháza.

 

Körmendi FC-Egyházasrádóci SE 6-0 (3-0). Körmend, 250 néző, vezette: Takács R.

Körmend: Szabó Gy. (Báger) - Varga A. (Kádár), BALIKÓ, Kósik, Takács M. - Czimber (Horváth), MAKAI, Török (Nagy), Nyári - Niksz, Sipos. Edző: ifjabb Molnár Károly.

Egyházasrádóc: BALI - KRAJCZÁR, Lődi, Vilics, Németh Martin - Budai, Molnár I. (Németh Marcell), KAZINCZKI, Tóth M. (Weiner) - László, Mészáros (Simon). Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Niksz (2), Balikó, Sipos, Nyári, Makai.

Végig a hazaiak domináltak, ami a végeredményben is megmutatkozott. Ilyen arányban is megérdemelt körmendi győzelem született a szomszédvári rangadón, a több sebből vérző, de becsülettel küzdő egyházasrádóciak ellen.

 

Vasvári VSE-Celldömölki VSE 1-2 (1-0). Vasvár, 100 néző, vezette: Marácz.

Vasvár: GYÖNGYÖSI - HAJAS, Bíró, Horváth A., MOLNÁR B. - BAKOS, VINCZE, Horváth Á. (Osvald), Réfi - Czövek (Dézsi), Schermann (Elekes, Varga A.). Edző: Konrád Péter.

Celldömölk: BÍRÓ - Vajda, VARGA J., Györkös, Virág - Enyingi Má., Potyi (Dobson), SZUH (Bodor), Ódor (Czöndör) - Gorácz (Piri), Németh J. (Enyingi Ma.). Edző: Koman Vladimir.

Gólszerzők: Schermann, ill. Ódor, Szuh.

A Vasvár letámadással próbálta megakadályozni, hogy a rutinosabb Celldömölk kibontakozzon, ez sikeres is volt, ám apró hibák csúsztak a hazai csapat játékába. A 12. percben egy szöglet után kiöklözte a labdát Gyöngyösi, Szuh pedig 16 méterről nagy gólt lőtt (0-1). Egy perc múlva egy szabadrúgást követően azonban Schermann egyenlített (1-1). Az első félidő második fele a gyorsan futballozó hazaiaké volt, a celli kapus egy alkalommal nagyot védett. A második játékrész mezőnyjátékkal és mindkét kapu előtt kisebb helyzetekkel telt. Majd a 69. percben egy védelmi megingást büntetett Ódor: 16 méterről talált a hálóba (1-2). A remek mentalitással játszó Vasvár nem érdemelt vereséget.

 

Rábapatyi KSK-Jánosháza VSE 2-1 (1-0). Jákfa, néző, vezette: Szvorda.

Rábapaty: Király T. - Kovács T. (Németh K.), CSUPOR, Piros, Gallen - GOSZTOLYA (Németh Á.), SZABÓ A., Fehér (Horváth Gy.), Király L. (Fehér) - Vadász, BAJNOK (Németh B.). Edző: Enzsöl Gábor.

Jánosháza: Gadavics - Lendvai, Orosz, Megyesi, Simon - Kalányos (Kovács K.), Pintér, Szabó T., Marsai - Vágusz P. (Csonka), Vágusz A. Edző: Kelemen Kornél.

Gólszerzők: Bajnok (2), ill. Vágusz A. Kiállítva: Gadavics, Pintér (mindkettő Jánosháza).

A rábapatyi Vadász Tibort a jánosházi Marsai Milán (8) próbálja megállítani a három gólt, két kiállítást hozó jákfai mérkőzésen Fotó: Szendi Péter

Az első percek jánosházi mezőnyfölénnyel teltek el, aztán rendezte sorait a hazai együttes. Szögletekből, pontrúgásokból veszélyeztettek a hazaiak, majd Bajnok lőtt nagy helyzetben mellé. A 40. percben megtört a jég, egy remek kiugratás után Bajnok betalált (1-0). A félidő lefújása előtt tizenegyeshez jutott a hazai csapat, a vendégektől pedig két játékost is kiállítottak. Ám a hazai büntető kimaradt. Szünet után egy szép bal oldali akció után Bajnok lőtt gyönyörű gólt (2-0). Beszorult a Jánosháza, sorra maradtak ki a hazai helyzetek. Majd a hajrában az első ellentámadásból betalált a Jánosháza, Vágusz Arnold jobbról a hosszú sarokba lőtt (2-1). A gól miatt izgalmasan teltek a hátralévő percek, ám az eredmény már nem változott.

 

Vasi Opus-Nádasd KSE- KISWIRE Szentgotthárd 4-0 (2-0). Nádasd, 150 néző, vezette: Tóth R.

Nádasd: Esztergályos (Ésik) - Horváth G, Podlaviczki, Cser, Azanger (Szakály) - Horváth A. (Csenterics T.), Balázs, Takács Á. (Biczó), Zsoldos - Zsigmond, Csenterics J. (Takács M.) Játékos-edző: Csenterics János

Szentgotthárd: Soós - Sütő (Somogyi), KURUCZ, Kovács P. (Támis), Merkli (Muszka) - Kovács G., Sipos G., Vass (Bugán), Kovács T. - Nagy O., Nyári (Burka) Edző: Heiter László

Gólszerzők: Takács M. 2, Podlaviczki, Takács Á. (11-esből).

A nádasdiak elszántságával korábban sem volt gond, de a lőtt gólok tekintetében annál inkább. Az első játékrészben többet birtokolta a labdát a vendégegyüttes, de az első gólt a Nádasd szerezte meg: egy szélről érkező labdát Podlaviczki fejelt a hálóba. A szünetet jelző sípszó előtt aztán Takács Ádám értékesített egy büntetőt. A fordulást követően magasabb sebességre kapcsolt a Szentgotthárd, és alaposan megzörgették a kapuvasakat a csapatok. Újabb gólokat azonban csak a hazaiak szereztek, pedig még egy büntetőt is elrontottak. A látványos és élvezetes összecsapás végén megérdemelten dőlhettek hátra a nádasdi labdarúgók, hiszen megszerezték az első győzelmüket. A hazai csapatból mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Lukácsházáról Körmendi Fanni, Répcelakról Balassa Péter, Körmendről ifjabb Molnár Károly, Kőszegről Táncsics András, Nádasdról Csenterics János, Jákfáról Dani Lajos, Vasvárról Konrád Péter, Vönöckről Kovács Kitti tudósított a mérkőzésekről.

Répcelaki SE-Uraiújfalu SE 3-1 (1-0). Répcelak, 150 néző, vezette: Horváth P.

Répcelak: Gyécsek - Tamási, Tóth Do., BARANYAI, Ambrus - Balikó, Tóth Dá., Csordás - Kiss T. (Farkas B.), Jordán (FARKAS-MÖSLINGER), SZABÓ B. Játékos-edző: Balassa Péter

Uraiújfalu: Horváth B. - Lónai, Gönczöl, Princzes, Hajas - Gallen, Szakál E., Döbrönte, Lőrincz - Szakál M., DOBÁNY Játékos-edző: Dobány Gábor

Gólszerzők: Szabó B. 2, Farkas-Möslinger, illetve Gönczöl

Igazi csemegének ígérkezett a hatodik fordulóban az Uraiújfalu répcelaki fellépése. Korábban is igazi szomszédvári rangadónak minősült ez az összecsapás, így közel 150 néző látogatott ki a találkozóra. Balassa Péter három gyors támadót állított a kezdőcsapatba, a vendégek szervezett védekezéssel próbálták gátolni a répcelaki akciókat - felemás sikerrel. Az erőviszonyoknak megfelelően alakult a találkozó, hiszen már az első negyed óra végén Szabó Bence megszerezte saját maga és csapata első gólját. A vezetés tudatában sem vett vissza a tempóból a Répcelak, de rendre elpuskázták a helyzeteket, emiatt főhetett a feje Balassa Péternek. A második játékrészben aztán az egyre jobban fáradó Uraiújfalu csapatát felőrölték a hazaiak, előbb Farkas-Möslinger, majd Szabó Bence volt eredményes, ezzel háromgólos előnyre tettek szert. A hajrában aztán sikerült a szépítés a vendégek számára, de ez csak szépségtapasznak volt elegendő, Gönczöl Norbert talált a kapuba a 86. perc végén. A hazaiak megérdemelten nyerték meg a találkozót, azonban aggodalomra adhat okot, hogy továbbra is gyenge százalékban értékesítik helyzeteiket. Ki kell még emelni a vendégek oldaláról Dobány Gábort, aki korát meghazudtolva csapata húzóembere volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!