Sport

2015.05.03. 19:28

Megvan az 5. hely

Szombathely - A Femina elleni sima, 4-0-s győzelemmel biztosította be ötödik helyét a Viktória-Trend Optika női NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Viktória Trend-Optika-Femina 4-0 (1-0). Szombathely, Király Sportlétesítmény, 50 néző, női felsőházi labdarúgó-mérkőzés, 4. forduló, vezette: Szvorda.

Viktória: Dömsödi (Egyed, 75.) Kun, Manhart, Balogh, Magyar Harsányi, Csidei, Kiss Zs. (Kopcsándi, 60.) Szakonyi, Siklér, Dénes. Edző: Bánfalvi Attila.

Femina: Molnár Lengyel, Szeitl, Laki, Bernhardt Bernadett Török, Horváth K., Tasnádi Bernhardt Barbara, Burján, Boda. Edző: Herczku István

A cserejátékos nélkül érkező vendégek a kezdősípszót követően rögtön visszaálltak, olyannyira, hogy támadóik is a térfél közepén védekeztek. A Viktória egy szöglet után Manhart révén gyorsan vezetést szerzett, ám ezt követően sokáig nem igazán boldogult a masszívan védekező vendéggárdával. Pedig többször is helyzetbe kerültek a vasiak, kapufát is lőttek, ám a befejezéseknél nem voltak elég precízek.

Heike Manhart szerezte a Viktória első két gólját Fotó: Unger Tamás

Szünet után az egyre fáradó, támadni pedig egyáltalán nem szándékozó fővárosiak már a félpályát is alig lépték át. A szombathelyiek ekkor már egyre többször megbontották a védelmüket, újabb gólokat lőttek. A végére sima lett a meccs.

A Viktória közepes futballal is biztosan nyert a végig védekező Femina ellen. Ezzel eldőlt, hogy két fordulóval az alapszakasz vége előtt a szombathelyi csapat az ötödik helyen végzett, és pályaelőnnyel várhatja az alapszakasz utáni helyosztót. Gólszerzők: Manhart 2 (2., 55.), Siklér (72.), Dénes (76.).

Bánfalvi Attila: - Gratulálok a lányoknak, egy nagyon defenzív csapat ellen végig fegyelmezetten, türelmesen próbáltunk játszani, igaz, sokszor pontatlanok voltunk.

A másik mérkőzésen: Szegedi Boszorkányok -Újpest 0-1.

1. Viktória 18 7 2 9 42 - 34 23

2. Femina 18 3 7 8 17 - 35 16

3. Újpest 18 3 3 12 16 - 47 12

4. Szeged 18 2 2 14 8 - 69 8

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!