Sport

2017.05.28. 19:05

Megye I: Bravúros gotthárdi győzelem

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában meglepetésre a Szentgotthárd biztosan, 3-1-re verte az esélyesebb Celldömölköt.

Pum András

Vép VSE-Jánosháza VSE 2-3 (0-2). Vép, 140 néző, vezette: Gaál.

Vép: Bezdi B. - Dancs, Varga O. (Baumgartner), Koszokovits, Bezdi Sz., Markó, Kovács D., Dala, Varga B., Nagy Zs., Auer (Török). Edző: Mitterstiller Csaba.

Jánosháza: Gadavics - Simon (Szabó T.), Tóth L., OROSZ, Pintér, SZABÓ M., HORVÁTH A., Laczi, Megyesi, Lendvai, Marsai (Dornai). Edző: Pungor István.

Gólszerzők: Török, Koszokovits, illetve Orosz, Szabó M., Horváth A.

A vendégcsapat agresszív, erőszakos játékának köszönhetően hamar vezetést szerzett, majd nem sokkal később egy szöglet után kétgólosra növelte előnyét. Szünet után egy sokkal harciasabb Vép futballozott, uralta a játékot, ám a győzelmet a vendégcsapat szerezte meg.

Egyházasrádóci SE- Uraiújfalu SE 4-1 (1-0). Egyházasrádóc, 120 néző, vezette: Marácz.

Egyházasrádóc: Bali (Kecskés) - Kertes (Mészáros), Lődi (Kazinczki), NÉMETH MARTIN, László, Vilics B., Molnár L. (Tóth J.), Balogh A., NÉMETH MARCELL, BUDAI, Krajczár. Edző: Simon Attila.

Uraiújfalu: Horváth B. - Varga Zs., Varga P., Nagyobb, Keszei, Farkas A., Gallen, Csete, Széles, Gönczöl, Tóth D. Edző: Stieber József.
Gólszerzők: Németh Marcell (2), Németh Martin (2), illetve Tóth D.

A hazai szezonzárón az egyházasrádóciak magabiztos, megérdemelt győzelmet arattak a mezőnyben lelkesen és szervezetten futballozó, ám a mérkőzés végére elfáradó uraiújfaluiak ellen.

Kőszeg-Körmend 0-2 (0-2). Kőszeg 300 néző, vezette: Héra.

Kőszeg: Bán - MOLNÁR CS., RÁCZ, Major - Hankó, Bujtás (Szűcs), Őri (Toldi), Marti Ch. (Biegner), Prán (Réti) - Keresztényi (Varga), SZOLYÁK. Játékos-edző: Táncsics András.

Körmend: Szabó - VARGA, Balikó, Kosik, Takács M. - Nagy T. (Nyári), Makai, Török, Czimber - NIKSZ, Sipos. Edző: ifjabb Molnár Károly.

Gólszerzők: Varga, Niksz.

Bajnoki fogadtatásban részesült a körmendi csapat - díszsorfalat álltak a hazai játékosok, edzők. A kezdőrúgás is elkelt, a hazai csapat edzőjének két gyermeke végezte el. Az első fél órában még tartotta magát a hazai alakulat, de Prán hibájából már a körmendieknél volt az előny. Tíz perc múlva pedig Niksz csapott le egy labdára a hazai védelem asszisztálásával, és máris kettő góllal vezetett a vendéggárda. A második félidőre a sok csere révén időnként megmutatta oroszlánkörmeit a hazai csapat, de csak lehetőségei adódtak. A Körmend tartalék lángon is igazolta, méltó helyre került a bajnoki cím. A hazaiakat joggal ünnepelte lelkes közönségük tavaszi menetelésükért.

Király SZE-Kemenesalja FC 4-1 (1-0). Szombathely, 150 néző, vezette: Bereczky.

Király: Mester - Sásdi, NÉMETH B., FRITZ (Petrőczi), Hegedűs, HUJBER G., Németh D., KISS B., Janzsó, Balikó, Hajmási (Szabó Z.). Edző: Hegyi László.

Kemenesalja: Nagy - Princzes (Smidéliusz), Veszprémi, Bognár, Szakál M., Laki, Németh P., Berecz (Dobány), Balogh D., Mendel, Erdélyi. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Gólszerzők: Németh D., Balikó, Fritz, Szabó Z., illetve Szakál M. Kiállítva: Sásdi.

A találkozó első percétől kezdve irányítottak a hazaiak, akaratukat ellenfelükre erőltették. A vönöcki csapat erejét inkább a védekezés emésztette fel. Az első játékrész közepén megszerezte a vezetést a Király. A fordulás után sem változott a játék képe. A szombathelyiek nagy kedvvel futballoztak és több helyzetüket is értékesítették. Még az sem zökkentette ki őket, hogy Sásdit kiállították. Összességében a helyzeteit kiváló százalékban értékesítő, jobb formában lévő Király megérdemelten győzte le a lelkes vendégeket, akik becsülettel helytálltak.

A kétgólos, egyházasrádóci Németh Marcellt (labdával) nem tudták tartani az uraiújfaluiak. Mellette Keszei Roland Fotó: Szendi Péter

Répcelaki SE-Vasvár VSE 4-0 (3-0). Répcelak, 150 néző, vezette: Vass

Répcelak: Gyécsek - Tóth Do., Németh G., Csordás, Lónai - Jordán (Farkas), Szabó B. (Balogh), Baranyai, Kiss - Bezdi, Catomio (Harkai). Játékos-edző: Balassa Péter.

Vasvár: SMOLCZER - Bíró, Varga, Horváth Á., Bakos - Robán, Czövek (Dézsi), Hajas, Réfi - Berta (Bakos), Egeresi. Edző: Konrád Péter

Gólszerzők: Lónai, Jordán, Tóth Do., Csordás.

Igazi labdarúgóidő és szép számú közönség várta a feleket. Jó mérkőzésre volt kilátás, hiszen mindkét együttes jól teljesített az eltelt 28 fordulóban. Remekül kezdték a csapatok a mérkőzést, látványos focit bemutatva, a vendégek az első negyedórában teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a Répcelaknak. Aztán szép lassan felpörgette a játékot a hazai alakulat és tetszés szerint alakítottak ki helyzeteket. Ebből hármat már az első játékrészben értékesítettek. Fordulás után sem változott sokat a játék képe, és a répcelaki futballisták igazi örömfocit mutattak be a közönség legnagyobb örömére. Ezzel a sikerrel továbbra is őrzi harmadik helyét Balassa Péter együttese. A hazaiaktól mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Vasi-Opus Nádasd KSE- Rábapatyi KSK 1-6 (0-2) Nádasd, 120 néző, vezette: Takács R.

Nádasd: Esztergályos - Cser, Zsoldos, Horváth G. (Szakály), Csenterics T. (Szabó B) - Burka (Biczó), Podlaviczki, Csenterics J., Takács Á. - HORVÁTH A., Takács M. Játékos-edző: Csenterics János.

Rábapaty: Király T. - Vadász (Németh B.), Király L. (Király Zs.), Piros D. (Bajnok), Fehér - Piros P. (Dovánszki), Dugovics, Gosztolya (Németh Á.), Szabó A. - Csupor, Kovács T. Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerzők: Takács Á., illetve Szabó A. 2, Vadász 2, Gosztolya, Dugovics. Kiállítva: Cser.

Izgalmas összecsapásra lehetett számítani, a Nádasd hazai környezetben mindig nehéz ellenfél, ugyanakkor a Rábapatynak győznie kellett, hogy reális esélye legyen megelőzni a harmadik Répcelakot. A találkozó tapogatózó játékkal indult, majd a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de jól tartotta magát a Nádasd. Azonban Cser kiállítása mindent megváltoztatott, és a rábapatyiak tetszés szerint érték el góljaikat. A vendégek ilyen arányban is megérdemelten nyertek az ezer sebből vérző hazaiakkal szemben. A Rábapatyból mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Rum KSC-SCHOTT Lukácsháza SE 2-2 (0-1) Rum, 200 néző, vezette: Mónos.

Rum: Busi - DÁVID (Leitgeb), Kontics, Bősze, Somogyi - MOLNÁR R., Papp B., Tóth Má., Pásti - Koronczai, Sipos Á. (GYURKÓ) Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Lukácsháza: Horváth K. - Németh R., Baranyai, Bolfán, Németh P. - Tar (Horváth M.), Lengyel, Schwarcz (Naisz), Kovács D. - Szabó Ch., Kovács Sz. (Zséder) Edző: Bezdi István.

Gólszerzők: Somogyi, Pásti, ill. Lengyel, Kovács.

A szezon végeztével leköszönő edzőpárost - Pup Andrást, Somogyi Gábort - köszöntötte a közönség a találkozó előtt. A jó formában lévő Lukácsháza gyorsabb játékkal rukkolt ki, így megérdemelten szerzett vezetést. Lengyel gólján kívül több helyzetet puskáztak el a vendégek. A fordulás után mintha az öltözőben maradt volna a rumi együttes, hamar kétgólos hátrányt szedett össze.

Ezt követően viszont felpörögtek a hazaiak. Ám szépíteniük csak pontrúgásból sikerült, ráadásul többször a kapufa mentette meg a Lukácsházát az újabb találattól. A végére maradt a csattanó, a 90. percben Pásti egalizált. Az ellentétes félidőket hozó mérkőzésen igazságos pontosztozkodás született.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Körmend 29 27 2 0 113 14 83

2. Celldömölk 29 22 2 5 102 - 27 68

3. Répcelak 29 19 3 7 62 - 29 60

4. Rábapaty 29 18 5 6 66 - 42 59

5. Király SZE 29 14 7 8 60 - 43 49

6. Vép 29 13 5 11 55 - 46 44

7. Egyházasrádóc 29 11 9 9 43 - 44 42

8. Vasvár 29 11 4 14 63 - 66 37

9. Szentgotthárd 29 10 5 14 47 - 53 35

10. Kőszeg 29 10 3 16 34 - 45 33

11. Lukácsháza 29 9 6 14 42 - 69 33

12. Rum 29 8 6 15 39 - 65 30

13. Jánosháza 29 8 4 17 38 - 62 27

14. Nádasd 29 7 5 17 43 - 80 26

15. Kemenesalja 29 5 6 18 35 - 69 21

16. Uraiújfalu 29 2 4 23 28 - 116 9

 

Meglepő, de megérdemelt siker

A Heiter László irányította gotthárdi együttes némi meglepetésre, ugyanakkor magabiztosan, két góllal verte a bajnoki ezüstérmes Celldömölköt.

Kiswire Szentgotthárd VSE-Celldömölki VSE 3-1 (2-1). Szentgotthárd, 150 néző, vezette: Szabó I.

Kiswire Szentgotthárd: Soós - KOVÁCS G., KOVÁCS P., KOSTYÁL (Muszka), Sütő, Merkli, Düh (Bugán), NAGY O. (Horváth Gy.), Wágner (Takács), VASS, BEDI (So-
mogyi). Edző: Heiter László.

Celldömölk: Heiner - POTYI, Enyingi Má. (Büki), Gorácz (Szuh), Virág, GYÖRKÖS, Enyingi Ma., KLAUZER, Dobson (Németh J.), Vajda, Piri. Megbízott edző: Bodor Tibor.

Gólszerzők: Kostyál (2), Nagy O., illetve Klauzer. Kiállítva: Vajda.

A szentgotthárdiak ez-úton is gratulálnak a celldömölkiek bronzérméhez és egyúttal mielőbbi felépülést kívánnak edzőjüknek, Koman Vladimirnak.

A hazaiak roppant motiváltan léptek pályára, egyrészt mert múlt heti, jánosházi győzelmükkel elérték, hogy immáron nyugodtan játszhassanak. Másrészt ősszel 7-1-re kikaptak Celldömökön - revansot akartak tehát venni a kemenesaljai csapaton. Ennek megfelelően nagy elánnal kezdtek a hazaiak és egy gyönyörű akció végén Kostyál Botond 11 méteres fejesgóljával hamar vezetést szereztek. Igaz, az örömük nem sokáig tartott, tíz perc múlva Klauzer Ádám egalizált (1-1). Aztán a 24. percben ismét egy szép támadást vittek végig a vendéglátók, amit Kostyál újra góllal fejezett be (2-1). Jó iramú, színvonalas mérkőzést produkáltak a csapatok, hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben.

A szentgotthárdiak támadója, Nagy Ottó szerezte csapata harmadik gólját a Celldömölk ellen Fotó: Unger Tamás

Szünet után egyértelműen ellenfelük fölé nőttek a szentgotthárdiak, jóval több helyzetet dolgoztak ki. A Celldömölk előtt csupán egy-két lehetőség adódott, ám ezeket is elhibázta a vendéggárda. Egy órányi játékot követően Nagy Ottó találatával már két góllal vezettek a hazaiak: eldőlt a meccs. A 85. percben a celldömölki Vajdát szövegelésért, második sárga lappal kiállította a játékvezető, így tíz főre fogyatkozott csapata.

Összességében a sportszerű, színvonalas mérkőzésen teljesen megérdemelt szentgotthárdi győzelem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!