Sport

2016.11.29. 10:11

Megye II.: gólerősre sikeredett az utolsó játéknap a szombathelyi csoportban

Körkép - Az idei utolsó, 15. fordulót rendezték a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság szombathelyi csoportjában.

Tóth Gábor

Szombathely

A listavezető Vasszécseny a Zanatnak sem kegyelmezett. A címvédő Ják szomszédvári debit nyert a Szentpéterfa ellen. A forduló rangadóján a Spari elhozta a három pontot Tanakajdról.

Gyöngyöshermán-Tápláni KSK 4-2 (2-2)
Gyöngyöshermán, 50 néző, v.: Marácz Z.
Gyöngyöshermán: Káldi - Fazekas, Horváth Á., Serbán, Dénes G., Kis, Szép Á. (Király), Hegedűs, Dalmi (Sturm A.), Sturm Á. (Kirchmajer), Dénes T. (Szabó A.).
Tápláni: Keszthelyi (Cserkuti) - Kasza, Balázs, Virág, Gáspár (Szajkó), Muzsai, Kajcsos, Jantos, Polgár, Káldi, Rajzinger.
Gólszerzők: Szép Á. (3), ill. Káldi, Muzsai.
Kiállítva: Dénes G. (55., Gyöngyöshermán).

A hazai csapat szép győzelemmel - és egy remek őszi szerepléssel - búcsúzott a pályafutását befejező Dénes Tamástól.

Ják-Szentpéterfa 2-0 (0-0)
Ják, 150 néző, vezette: Molnár T.
Ják: Matyi - Svob, Máté P. (Iszak B.), Máté Á. (Kiss G.), MÉSZÁROS B. (Marosits), Mészáros G., KÓGER, Máté Cs. (Czeglédy), DOBOS, Mészáros T. (Barbalits), NEUBAUER.
Szentpéterfa: Skrapits - Gaál R., Tóth Sz., Somfalvi, Udvardi, Németh M., Gaál Á. (Bárdics), Wágner, Láng, Csordás, Török.
Gólszerzők: Máté Cs., Dobos.

Az esélyesebb hazai csapat biztosan gyűjtötte be a három pontot. A Jáki SE minden tagja, szurkolója gyógyulást, kitartást kíván a vendégek kórházba került játékosának.

Gencsapáti-Honvéd Sé 2-4 (1-2)
Gencsapáti, 60 néző, vezette: Újházi Zs.
Gencsapáti: Szabolics - Horváth T. (Lőrincz T.), Plajszer, Tar (Geröly), Bernáth, Komáromi (Farkas G.), Vida, Varga D., Domján, Szigetvári, Markó.
Sé: Szalai - Soós, Kámán, Balogh D., Fichtacher, Kiss P. (Jankó), Farkas P., Uri (Berta), Süle (Kiss M.), Kovács K., Sümegi.
Gólszerzők: Lőrincz T., Bernáth, ill. Sümegi (4).

Mély talajú pályán a mérkőzés a szokásos forgatókönyv szerint alakult a hazaiak számára: korai vendég gól, futás az eredmény után, felesleges büntető, vereség. A vendégcsapat Sümegi László vezetésével megérdemelten vitte el a három pontot. A hazaiak kicsit elfáradtak az év végére, de a tavaszi szezonban lesz lehetőség a javításra.

Söpte-Bozsok 2-0 (1-0)
Söpte, 100 néző, vezette: Harcsár R.
Söpte: Konetsny - Nagy K., Nyul, Szakály, Pusker, Szakács, Kovács E., Kovács Zs., Udvardi, Komláti, Porpáczy (Kiss B.).
Bozsok: Miklós - Tompek, Kiss M., Mihácsi (Radics), Kovács P., Németh D., Iker (Németh R.), Dévényi, Rapi, Pintér, Horváth P.
Gólszerző: Szakály (2).

Mindkét csapat remekül megszervezte a védekezését, így az egész meccsen keveset forogtak veszélyben a kapuk. Az első félidő legnagyobb helyzete a vendégek előtt adódott, de a hazaiak portása bravúrral hárította a közeli lövést, míg a félidő végén egy söptei bedobás variációból Szakály fejjel bevette Miklósi kapuját. A második félidőben inkább a vendégek térfelén pattogott a labda, és kevéssel a lefújás előtt a hazaiak kiváló támadója második gólját is megszerezte, bebiztosítva csapata győzelmét. A masszív bozsoki együttes mindent megtett a pontszerzés érdekében, de a sok sebből vérző hazaiak szervezett és lelkes játéka három pontot hozott a konyhára.

Zanat-Vasszécseny 1-5 (0-3)
Szombathely, 50 néző, vezette: Szabó I.
Zanat: Molnár A. - Szabó P. (Pék), Schmidt, Putz (Szabó Z.), Porkoláb, Lakatos, Halász, Bárdics, Pörge (Török T.), Iszak, Gyurácz (Stoica).
Vasszécseny: Farkas B. - Horváth Sz., Pongrácz D., Boda (HORVÁTH GERGŐ ), Pongrácz Zs., Horváth Á., Imre, Szalai (Balázs), Viszked (Bori), Pungor D., Horváth D.
Gólszerzők: Stoica, ill. Szalai, Horváth Á., Horváth D., Pongrácz Zs., Szabó P. (öngól).

A hazai csapat sima vereséget szenvedett a jól és kulturáltan játszó vasszécsenyi csapattól. A zanati együttes nagyot küzdött, de ez kevés volt a listavezető ellen. A házigazda gratulál a Vasszécsény őszi elsőségéért. a Zanat, mióta a megyei II. osztályban szerepel, legjobb félévét produkálta minden mutatóban!

Tanakajd-Spari 1-3 (0-2)
Tanakajd, 100 néző, vezette: Horváth Á.
Tanakajd: Somogyi - Preiczer, Könczöl (Pásti), Marcz M., Filakovszky (Balázs), Orsós J., Orsós G., Marcz G., Maczek, Komáromi, Kölkedi.
Spari: Farkas B. - Németh R. (Farkas G.), Varga B., Kelemen, Dienes, Varsányi N., Tóth A., Bolfán (Németh V.), Pulai (Berta), Majtényi, Keresztényi (Horváth Z.).
Gólszerzők: Komáromi, ill. Keresztényi (2), Pulai.

A parázs hangulatú mérkőzésen a mezőnyben jobban játszó hazaiak nem tudták érvényesíteni fölényüket, így a kapu előtt jobban koncentráló és a helyzeteit jobban kihasználó vendégcsapat győzelme megérdemeltnek mondható.

Újperint-Felsőcsatár 2-2 (0-0)
Újperint, 60 néző, vezette: Bíró O.
Újperint: Janzsó - Mészáros (Kovács Laczi), Tóth B., Török, Vas T., Tóth D., Gombos, Polhammer, Tóth K. (Szládovics), Baranyai, Varga A. (Horváth D.).
Felsőcsatár: Szabó C. - Gerencsér, Csoknyai, Horváth L., Tóth A., Kopácsi, Schmalzl, Böhm (Horváth M.), Kiss M., Tóth K. (Szládovics), Cobzaru.
Gólszerzők: Baranyai, Vas T., ill. Horváth M., Tóth K. (öngól).

Az első félidőben a hazai csapat akarata érvényesült, a vezetést azonban nem tudta megszerezni. Egy nagy ziccert és tizenegyest is rontott a házigazda. A második félidőben mindkét gárda célratörően futballozott, veszélyben forogtak a kapuk. A vezetést a felsőcsatáriak szerezték meg, amire rövid időn belül jött a válasz. Az újperintiek győzelmi szándékkal mentek előre, de ismét hátrányba kerültek. A hajrában egy szépen eltalált távoli lövéssel újra egyenlítettek, ezzel kialakítva a mérkőzés végeredményét.

Torony-Balogunyom 1-1 (1-0)
Torony, 50 néző, vezette: Makai I.
Torony: Németh Á. - Juhász, Binger, Toldi, Karcsics, Rácz, Horák (Nagy B.), Szabó G. (Leidl), Domboróczki, Szabó I., Dankovics (Kiss G.).
Balogunyom: Für - Homor D., Farkas E. (Dömötör), Vilics (Horváth I.), Teklits, Farkas M., Homor M. (Böle), Hajós, Dávid, Kalmár, Horváth M.
Gólszerzők: Binger, ill. Hajós.

Az első 30 perc a vendégeké volt, mégis a hazaiak szereztek vezetést egy jogos 11-esből. A második játékrészre nagy küzdelem alakult ki, egyenlített a Balogunyom. Sok helyzet maradt ki mindkét oldalon, így a végeredmény igazságosnak mondható. A toronyi csapat őszi szereplése mélyen a várakozások alatt sikerült. A találkozó után lemondott a toronyi csapat edzője, Stieber József.

A szombathelyi csoportban már csak egy mérkőzést rendeznek az idén: a 13. fordulóból elmaradt meccs pótlásán a címvédő Ják a tabella harmadik helyén álló Sparit fogadja vasárnap 13 órás kezdéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!