Sport

2017.03.28. 16:10

Megye II: Botlott a Spari és a Ják is, a Vasszécseny a forduló győztese

Körkép - A 20. fordulót rendezték a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság szombathelyi csoportjában.

Tóth Gábor

A jó formába lendült Újperint Gyöngyöshermánban is győzni tudott. A Balogunyom meglepte, legyőzte a második helyen álló Sparit. A címvédő Ják Zanaton vesztett pontokat. Üldözői botlását természetesen kihasználta az éllovas Vasszécseny, amely Bozsokon gyűjtötte be a három pontot. A Sé a Táplánt, a Söpte pedig a Szentpéterfát ütötte ki. Fontos mérkőzést, alsóházi rangadót nyert a Gencsapáti a Csatár ellen. Értékes egy pontot hozott el Tanakajdról a Torony.

Gyöngyöshermán-Szentkirály-Újperint 1-2 (0-1). Szombathely, 50 néző, vezette: Makai I.

Gyöngyöshermán: Káldi - Sturm A., Horváth Á. (Rozner), Kirchmajer (Danka), Fazekas, Kis, Hegedűs (Tóth Zs.), Szabó A., Szép, Dalmi, Sturm Á.

Újperint: Tóth B. - Polhammer (Horváth B.), Baranyai, Vas T., Tóth K. (Rudolf), Szekeres, Varga A. (Maurer), Molnár D., Mészáros, Tóth D., Horváth D.

Gólszerzők: Fazekas, ill. Polhammer, Molnár D.

Az alacsony színvonalú mérkőzésen a győzelmet jobban akaró csapat nyert.

Zanat-Ják 0-0. - Szombathely, vezette: Újházi Zs.

Zanat: SZALAY - LAKATOS ZS., SCHMIDT, Porkoláb, SZABÓ P., Gyurácz (Szabó Z.), Stoica (Nyul), Pörge (Bárdics), Tóth B. (Horváth G.), Ács G., Lakatos T.

Ják: Matyi - Svob, Dobos, Kiss G., Máté Cs., Máté P. (Czeglédy), Máté D., Mé-száros G., Kóger, Máté Á. (Barbalits), Mészáros B. (Iszak).

A közönségszórakoztató mérkőzésen mindkét csapat e-lőtt több gólszerzési lehetőség adódott. A vendégek folyamatos támadásait hatástalanította a szervezetten védekező házigazda - és kellett Szalay kapus is, aki a mezőny legjobbja volt. Azonban a Zanat - főként a második félidőben - nagyszerű kontrákat vezetett, amelyek mind gólveszélyesek voltak. Izgalmas és sportszerű mérkőzésen igazságos eredmény született.

Söpte-Szentpéterfa 7-2 (3-0). Söpte, 50 néző, vezette: Bazsó F.

Söpte: Konetsny - Nyul, Szakács (Kiss B.), Varga Cs., Kovács E., Orbán, Tamás (Pusker), Kovács Zs., Varga A., Kovács Zs., Kovács Sz. (Udvardi).

Szentpéterfa: Sákovits - Azoitei, LEIDLI, Tóth G., Kovács B., Wágner R., Csordás, TÓTH SZ., Skrapits, Gaál R., Harangozó.

Gólszerzők: Kovács E. (5), Szakács, Orbán, ill. Harangozó, Azoitei.

Kiállítva: Varga Cs. (83., Söpte).

Az első félórában kiegyenlített játék folyt a pályán, ez-után a hazaiak tíz perc alatt háromszor találtak be - eldöntve így a mérkőzést. Az öt gólig jutó Kovács Erik vezérletével a söptei csapat magabiztos győzelmet aratott a tartalékos szentpéterfai együttes ellen.

Gencsapáti-Felsőcsatár 2-1 (0-0). Gencsapáti, 70 néző, vezette: Bedi T.

Gencsapáti: Szabolics - Plajszer, Pintér, Varga D., Domján, Vida, Bernáth, Horváth T., Buday, Tar (Geröly Á.), Vincze (Geröly G.).

Felsőcsatár: Szabó Christopher - Gerencsér, Tóth A., Cobzaru, Kiss M., Szabó B., Krancz, Kopácsi, Tóth K. (Szládovics), Tieber, Horváth.

Gólszerzők: Varga D. (2), ill. Kopácsi.

Az első félidőben puhatolózó játék folyt, igazán nagy helyzet nélkül. A második fél-időben a hazai csapat támadóbban lépett fel, mégis a vendégek szereztek vezetést. A vendéglátó fokozta a tempót, a csatáriak pedig próbálták lassítani a játékot. Az utolsó negyedórában aztán kétszer is sikerült a Felsőcsatár kapujába került a labda. A vendégeknek volt esélyük az egyenlítésre, de nem éltek vele.

Hermán-Újperint 1-2. A hazaiak védője, Kiss Zoltán (labdával) csatázik a gólt is rúgó Molnár Dániellel Fotó: Nagy Jácint

Balogunyom-Elektromol-Spari 3-2 (2-1). Balogunyom, 60 néző, vezette: Marácz Z.

Balogunyom: Für - HAJÓS, Szén, Homor M., Kiss M. (Balogh T.), KALMÁR, HOMOR D., Dávid, Vilics, FARKAS M., Nemes (Papp).

Spari: Farkas B. - DIENES, VARGA B., Neubauer (Lobozár), Pulai, Varsányi, Kelemen, MAJTÉNYI, NÉMETH V., Tóth A. (Horváth Z.), Németh R.

Gólszerzők: Kiss M., Kalmár, Nemes, ill. Majtényi, Németh V.

A mérkőzés elején gyors gólváltás történt, majd hazai vezetéssel tértek szünetre a csapatok. A második félidő elején a vendégek 11-esből egyenlítettek, de a Balog-unyom újra vezetést szerzett, majd a folytatásban mindkét csapat nyílt játékot vállalt fel. Itt is, ott is akadtak helyzetek, kapufák - az eredmény nem változott. Két stabil csapat jó iramú, szép gólokat hozó meccsén a Balogunyom nem érdemtelenül szakította meg a Spari veretlenségi sorozatát.

Honvéd Sé-Tápláni KSK 8-0 (4-0). Sé, 100 néző, vezette: Héra Cs.

Sé: Földi (Dávid) - Balogh D., Kovács K., Werderits (Berta), Süle (Séfer), Farkas P., Parti, Soós, Kiss P., Sümegi (Deutsch-Szalai), Uri.
Táplán: Cserkuti - Németh M. (Szajkó), Badics, Káldi, Rajzinger, Jantos, Polgár, Kajcsos, Kasza, Virág, Hajmási.

Gólszerzők: Sümegi (4), Kovács K. (2), Kiss P. (2).

Parádésan játszott a hazai csapat. Természetesen voltak kisebb hullámvölgyek játékban, de végig kontrollálták a meccset. Szebbnél szebb gólokat szereztek a séiek, és Sümegi mesternégyesével már fél óra elteltével jelentős előnyre tettek szert. A második félidőben tovább folytatódott a megalkuvást nem tűrő hazai offenzíva, ez további gólokban is megmutatkozott. Az ezer sebből vérző vendégeknek esélye sem volt a nagy kedvvel játszó hazaiak ellen. Kitűnő játékvezetés mellett a "történelmi" sikerből minden séi játékos kivette a részét.

Bozsok-Vasszécseny 0-2 (0-0). Bozsok, 150 néző, vezette: Horváth P.

Bozsok: Miklós - Iker, Szalai, Dévényi, Horváth P., Kovács P. (Tóth G.), Rapi, Tompek, Kiss M., Németh D., Pónácz.

Vasszécseny: Pungor - Pongrácz Zs., Viszked B., Horváth Sz. (Horváth D.), Boda (Horváth G.), Balázs (Horváth Á.), Kőműves, Pongrácz D., Szalai, Vadász (Bori), Viszked P.

Gólszerzők: Vadász, Pongrácz D.

A két jól felkészített csapat találkozóján a második félidő elején egy szerencsés találattal és egy szép átlövésből szerzett góllal vitte el mindhárom pontot Bozsokról a Vasszécseny. A hazai csapatot nem érheti kritika, mezőnyben egyenlő ellenfele volt a bajnokaspiránsnak.

Tanakajd -Torony 2-2 (0-1). Tanakajd, 100 néző, vezette: Talabér N.

Tanakajd: Somogyi - Preiczer, Könczöl Sz. (Orsós G.), Marcz M., Kölkedi, Marcz G., Tóth A. (Könczöl B.), Molnár T. (Maczek), Orsós J., Sebestyén, Komáromi.

Torony: Gombás - Juhász, Binger, Szabó G., Leidl, Kiss G., Rácz, Nagy B. (Németh M.), Karcsics, Dankovics (Romsics), Németh Á.
Gólszerzők: Könczöl B., Kölkedi, ill. Rácz, Szabó G.

A játék képe osztálykülönbség volt a két csapat között. Ezt a fölényt viszont az eredményjelző nem tükrözte. S mivel a futballt még mindig gólra játsszák, ezért a vendégek győzelemmel felérő döntetlennel távozhattak Tanakajdról.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Vasszécseny 19 17 1 1 71- 14 52

2. Spari 19 14 1 4 60- 19 43

3. Ják 19 13 3 3 40- 10 42

4. Söpte 19 12 2 5 61- 33 38

5. Tanakajd 19 11 3 5 37- 21 36

6. Gy.hermán 19 10 4 5 35- 28 34

7. Bozsok 19 9 1 9 26- 24 28

8. Honvéd Sé 19 8 3 8 36- 34 27

9. Balogunyom 19 6 5 8 27- 35 23

10. Zanat 19 6 4 9 26- 36 22

11. Újperint 19 4 8 7 25- 34 20

12. Gencsapáti 19 4 4 11 33- 67 16

13. Felsőcsatár 19 3 5 11 32- 47 14

14. Tápláni 19 4 1 14 28- 69 13

15. Torony 19 2 6 11 24- 55 12

16. Szentpéterfa 19 3 1 15 27- 62 10



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!