Sport

2015.10.05. 17:07

Megyei derbik - Nyert az SZKKA és a Bük női csapata

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 3. fordulójában megyei rangadót nyert a Szombathely a Sárvár, a Bük pedig a Körmend ellen, a CVSE otthon bukott.

Tóth Gábor

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Sárvárfürdő Kinizsi SE 39-19 (20-11)
Szombathely, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Réger, Vandróczki.
SZKKA: Tömő – Mayer 7, Pukler 5, Mórocz 1, Ghetu 5, Gaylhoffer 2, Szendrei 8. Csere: Jurik (kapus), Szecsődi 1, Győrffy 6, Debreczeni 3, Császár 1, Cser, Gerencsér, Csépke. Edző: Bölöni Roland.Sárvár: Márkus – Bősze 7, Nardai, Hegyi 2, Kiss 2, Soós 1, Farkas. Cserék: Takács (kapus), Bolfán 2, Doncsecz 2, Fehér 1, Pup, Soós 1, Varga Á.. Vajda Virág 1. Edző: Hegyi Gábor.

Szombathely–Sárvár 39-19. A házigazda SZKKA játékosa, Császár Zsófia tör agresszíven kapura a sárvári lányok szorításában. Balról Soós Patrícia, jobbról pedig Doncsecz Dorina védekezik (Fotó: Unger Tamás)

A találkozót álmosan kezdte a hazai csapat, de a percek múlásával felébredt az SZKKA, fokozatosan növelte előnyét, végül felőrölte ellenfelét, a papírformának megfelelően biztosan nyert. Junior: 31-17.

Bölöni Roland: – Döcögősen indult, de magabiztos siker lett a vége. Gratulálok a lányoknak!

Hegyi Gábor: – A bikát összeengedték a hegyi báránnyal, természetesen a bárány húzta a rövidebbet. A dobott gólok számában elértük a célt, a kapottakban pedig „túlteljesítettünk”.

Celldömölki VSE Vulkánfürdő–SZESE Győr 23-28 (11-16)
Celldömölk, 120 néző, vezette: Antal, Antalné.
CVSE: Szabó – Geiger 1, Szomorkovits 8, Tóth 3, Németh 3, Sebestyén 7, Vlasich 1. Csere: Pongrácz, Bagics, Marton, Bognár, Szalai.

Hazai gólokkal kezdődött a meccs, majd átvette a kezdeményezést a SZESE. A félidő közepére el is lépett három góllal, de ekkor még utolérte ellenfelét a Cell. Ám szétesett a hazaiak játéka, sorra kapták a gólokat, négygólos hátrányban vonulhattak szünetre. A második félidőben tovább növelte előnyét a jól játszó Győr (43. perc: 16-24), a celli oldalon a védekezés és a támadás sem működött. Megérdemelten győzött a SZESE, a CVSE az utóbbi évek egyik leggyengébb produkciójával rukkolt elő. Junior: 8-38.

Dr. Lupo-Büki TK–Körmendi DMTE 18-15 (8-9)
Bük, 100 néző, vezette: Sebestyén, Suszter.
Bük: HARASZTOVICS – Binder 1, Udvardi 8/4, Németh D. 4, Pataki 1, Szalai 1, Ravadits. Csere: PALKOVITS (kapus), Szenczi, Csóka 3, Bősze, Csabai, Markó, Németh B., Szabó D., Szabó R. Edző: Mátés István.Körmend: Bertai – Kiskós 5/4, Bokor 2, Németh A. 2, Adorján 1, Szabó A. 1, Matetits 3. Csere: Kisbalázs, Cser 1, Török, Faragó. Edző: Oláh Sándor.

A vendégek kezdték jobban a rangadót, jött is gyorsan a hazai időkérés (9. perc: 1-4). A folytatásban felzárkózott, egyenlített a Bük, de az első félidőben a körmendiek akarata érvényesült. Fordulás után viszont nagyon belekezdett a házigazda, meglépett, és a kevés gólos mérkőzésen biztosnak tűnő előnyre tett szert (48. perc: 16-11). Ám a Körmend nem adta fel, nagyot küzdött, de a – tisztes – vereséget nem tudta elkerülni. Junior: 21-26.

Mátés István: – Kiszenvedtük...

Oláh Sándor: – Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, sajnos a másodikban már nem tudtuk ugyanazt nyújtani.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!