Sport

2015.09.04. 16:19

Megyei díjugrató döntő

Szarvaskend - Szombaton még lehet minősülni, a vasárnapi döntővel pedig lezárul Vas megye 2015. évi díjugrató bajnoksága.

Horváth Erika

Szombaton az ötödik állomásához érkezik a Vas megyei díjugrató bajnokság. Ezt a nyílt versenyt is a szarvaskendi Szabó-tanyán rendezik meg, akárcsak a vasárnapi finálét. A kétnapos lovas forgatagon a kilátogatókat kézműves kirakodóvásár és zenei fellépők is szórakoztatják.

A nevezések még nem zárultak le, de már 210 startot regisztráltak, szinte minden dunántúli megyéből érkeznek lovasok. Azok a vasi versenyzők, akik még nem minősültek a döntőre, szombaton még lesz rá alkalmuk. Ezen a napon nyolc versenyszámban mérik össze tudásukat a lovasok, az utolsó versenyszám B/5 kategória, ahol 130 cm-es akadályokon ugratnak. A szervezők egy-egy versennyel tisztelegnek a közelmúltban elhunyt két lovastársuk, Bodnár Zoltán és Orosz László emléke előtt.

Vasárnap négy kezdő lovas, ifjúsági, amatőr és felnőtt kategóriában hirdetnek bajnokot. A pályák színvonalas megépítéséről Erdélyi Magdolna gondoskodik. A verseny mindkét napon 9 órakor kezdődik. A szervezők várják a sportág iránt érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!