Sport

2016.05.05. 18:20

Megyei I.-II.: Söpte-Vasszécseny rangadó - Körmendi Téglagyár-Körmend VSE helyi derbi vasárnap

Körkép - A hétvégén a megyei I. és II. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek.

Török Tibor

Megyei I.

A Körmend és Celldömölk idegenben játszik a hétvégén az éllovasok közül, a Kemenesaljára pedig éles meccs vár a Kőszeg ellen. 25. forduló, szombat 16.00: Schott Lukácsháza-Király SZE (Fischer), Jánosháza-Körmend (Horváth P.), Kiswire Szentgotthárd-Rum (Marácz), Répcelak-Egyházasrádóc (Boda). Vasárnap 16.00: Vép-Rábapaty (Szabó III.), Csepreg-Vasvár (Szabó II.), Kemenesalja-Kőszeg (Lukácsi), Tápláni KSK-Celldömölk (Tuczai).

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.

A szombathelyi csoport 25. fordulójának rangadóján a 3. Söpte fogadja a 2. Vasszécsenyt. A Vasszécseny korábban vesztett pontokat idegenben, de úgy tűnik, hogy az elmúlt hetekben jó formába lendült, előző három meccsét - 13 rúgott góllal - megnyerte. A Söpte viszont roppant erős, roppant gólerős hazai pályán. Csak a Táplánszentkereszt hét, a Bozsok hat, a Felsőcsatár hét, a Torony négy, a Zanat nyolc, a Sé hat kapott góllal távozott Söptéről.

Szombathelyi csoport, 25. forduló, vasárnap, 16.00: Zanat-Gyöngyöshermán-Szentkirály (Héra), Tanakajd-Táplánszentkereszt (Kovács), Torony-Elektromol-Spari (Újházi), Söpte-Vasszécseny (Tóth R.), Szentpéterfa-Bozsok (Bazsó), Balogunyom-Arborétum-Herény (Szabó I.), Ják-Sé (Bereczky ), Újperint-Felsőcsatár (Mészáros).

A körmendi csoportban az éllovas Rábatótfalura és a második Nádasdra is - legalábbis papíron - könnyebbnek ígérkező meccs vár. A harmadik helyen álló Szarvaskend pedig szabadnapos lesz. A remek formában lévő, előző hét bajnokiját megnyerő Körmend VSE szomszédvári rangadón lép pályára a Téglagyár vendégeként.

Körmendi csoport, 25. forduló, vasárnap, 16.00: Viszák-Rábagyarmat (Polgár), Körmendi Téglagyár-Sport 36-Tuti Textil-Körmend VSE (Boda), Csákánydoroszló-Rábatótfalu (Mórocz), Nádasd-Rábahídvég (Makai), Szakonyfalu-Őriszentpéter (Takács), Bajánsenye-Ivánc (Kocsis). A Magyarszecsőd és a Szarvaskend szabadnapos.

A sárvári csoportban meglepő módon a Csénye-Bük találkozót emelnénk ki a soron következő forduló repertoárjából. Mégpedig azért, mivel mindkét csapat célja vasárnap, hogy akár két helyet is előrelépjen a tabellán. Míg a hazaiak az utóbbi mérkőzéseket követően felzárkóztak a Szeleste-Pósfa és a Mersevát mögé, addig a fürdővárosi csapat éppen átengedte az ideiglenes harmadik helyet az Ikervárnak, mi több a Püspökmolnári is beelőzte. Itt az ideje a revansnak, csakhogy ehhez három ponttal kellene távozniuk Csényéből. A két éllovas, a Gérce és az Uraiújfalu versenyfutása egy olyan epizódhoz ért, ami talán az utóbbi csapatnak kedvez. Ugyanis a Kenyeri inkább tekinthető verhető ellenfélnek, semmint a legutóbb Büköt verő Simaság a listavezetőnek.

Sárvári csoport 21. forduló, szombat, 16.00: Kenyeri-Uraiújfalu (Harcsár). Vasárnap 16.00: Csénye-Bük (Sály), Sitke-Jákfa (Hérincs), Szeleste-Pósfa-Ölbő (Németh T.), Püspökmolnári-Pecöl (Horváth Á.), Simaság-Gérce-Vásárosmiske (Tarczi), Mersevát-Ikervár (Kondor T.)

Magyar Kupa

Kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa 5. megyei fordulójának a párosítását.

Május 10., kedd, 17.00: Ják (II.)-Celldömölk (I.), Egyházasrádóc (I.)-Répcelak (I.), Balogunyom (II.)-Vép (I.), Vasvár (I.)-Rum (I.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!