Sport

2016.07.06. 12:20

Megyei II-ben indul a Ják - Herényben és Táplánszentkereszten az ifjúsági csapat a legfőbb gond

Körkép - Nagy a mozgás a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság szombathelyi csoportjában.

Török Tibor

A tavalyi szezonban sokáig a kiesés ellen küzdő, végül a megyei II-es tagságot biztosan megőrző Arborétum-Herény SE az előttünk álló szezonban csak a megyei III. osztályban áll rajthoz.

- Sajnos az utánpótláscsapatnál előírt követelményeket nem tudtuk teljesíteni, elsősorban ezért léptünk vissza a megyei II. osztálytól, és eggyel lejjebb indulunk ősztől - árulta el Vargovics Zsolt, az Arborétum-Herény SE elnöke. - Annak nem láttuk értelmét, hogy benevezünk a II. osztályba, aztán néhány hét múlva, vagy a téli szünetben az U19-es gárda létszámproblémái miatt visszalépünk a pontvadászattól. Felelős döntést hoztunk. Az edzőnktől, Seper Ákostól már a bajnokság vége előtt elköszöntünk, sajnos nem tudta összeegyeztetni az ausztriai futballt a herényi edzősködéssel. Most megfelelő trénert keresünk a csapat mellé. Ami biztos, hogy a hazai mérkőzéseinket jövőre is a városligeti pályán játsszuk.

Jáki gólöröm - egy a sok közül - a tavalyi szezonból. A 2016/2017-es szezonban is a bajnoki címre törnek a jáki futballisták. Fotó: Unger Tamás

A bajnok Ják egy ideig kacérkodott a megyei I-es tagsággal, végül nem vállalta az osztályváltást, így a megyei II. osztályban futballozik.

- A vezetőség összeült a játékosokkal, közösen hoztuk meg a döntést - árulta el Máté Zoltán, a Jáki SE csapatvezetője. - Nagyon úgy tűnt, hogy az előírt utánpótlás korosztályok némelyikében nem tudnánk kellő létszámban nekifutni a bajnokságnak - így pedig felelőtlenség lett volna osztályt váltani. Ám jövőre ismét megpróbálunk bajnokságot nyerni. Addigra pedig olyan állapotba hozzuk, olyan létszámra duzzasztjuk fel az utánpótlásunkat, hogy ne legyen akadálya a megyei I. osztályú szerepvállalásunknak. A játékoskeret együtt marad, így bizakodva várom az előttünk álló szezont.

Négy év után nem indul egyik pontvadászatban sem a Táplánszentkereszti FC. Az egy évvel ezelőtt bajnoki címet nyert gárda - szépen fogalmazva - szünetelteti megyei II-es tagságát.

- Az elmúlt években meghatározó csapata voltunk a bajnokságnak - mondta el érdeklődésünkre ifj. Molnár Károly vezetőségi tag -, azonban az ifjúsági csapatra vonatkozó előírások miatt komoly nehézségeink támadtak. Emiatt aztán a későbbiekben a felnőtt együttesünk is gondba kerülhetett volna, így aztán felelős döntés kellett hoznunk, végül úgy döntöttünk, egyik bajnokságba sem nevezünk az idén. A játékosaink kapósak, bár hivatalosan még senki nem jelezte a távozását, nagyon csodálkoznék, ha valaki közülük csapat nélkül maradna ősszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!