Sport

2017.04.11. 12:49

Megyei II: Botlott a Spari Bozsokon

A 22. fordulót rendezték a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság szombathelyi csoportjában. Öt gólig jutott a Sé és a Söpte, négyig a Ják és a Vasszécseny.

Tóth Gábor

A forduló meglepetését a Torony szolgáltatta azzal, hogy elhozta a három pontot a Gyöngyöshermán otthonából. Biztosan nyerte a szomszédvári rangadót a Táplán ellen a listavezető Vasszécseny. A címvédő Jáknak sem kellett megizzadnia nagyon a Gencsapáti vendégeként. Viszont pontot vesztett Bozsokon, így visszacsúszott a tabella harmadik helyére a Spari. Gólerős, jó játékkal rendezte le soros ellenfelét a Sé, a Tanakajd és a Söpte.

Gyöngyöshermán-Szentkirály-Torony 1-2 (0-1)

Szombathely, vezette: Boda Gy.

Gyöngyöshermán: Káldi - Szilvágyi, Horváth Á., Kirchmajer, Kis, Hegedűs (Fazekas), Szabó A., Szép, Dénes, Sturm A. (Dalmi), Tima (Sturm Á.).

Torony: Németh Á. - Juhász, Gombás, Binger, Szabó G., Leidl, Kiss G., Babos, Rácz, Nagy B. (Takács), Dankovics (Kmetyó).

Gólszerzők: Szabó A., ill. Rácz, Leidl.

Gencsapáti-Ják 0-4 (0-2)

Gencsapáti, 150 néző, vezette: Molnár T.

Gencsapáti: Lőrincz D. - Plajszer, Pintér (Komáromi), Varga D., Domján, Vida K., Bernáth (Czömpöl), Buday, Lőrincz T., Szigetvári (Geröly), Tar.

Ják: Matyi - Svob, Dobos, Kiss G., Máté P., Máté D. (Barbalits), Mészáros G., Mészáros T. (Czeglédy), Kóger, Máté Á., Mészáros B. (Iszak).

Gólszerzők: Máté Á. (2), Mészáros T., Máté D.

Kellemes tavaszi időben, szépszámú néző előtt kezdődött a mérkőzés. Az első negyedóra végén a vendégcsapat megszerezte a vezetést, majd pár perccel később megduplázta előnyét. A hazai csapat tartalékosan is jól tartotta magát, de az egyéni hibák megpecsételték a sorsát. A vendéggyőzelem megérdemelt.

Balogunyom-Szentpéterfa 2-2 (1-0)

Balogunyom, vezette: Horváth Á.

Balogunyom: Zámbó - Papp M., Farkas M., Szén, Homor M., Kiss M., Kalmár, Böle (Horváth I.), Homor D., Dávid (Für), Vilics.

Szentpéterfa: SÁKOVITS - Leidli, Török (Gaál Á.), Tóth G., Kovács B., WÁGNER R., Csordás (Azoitei), TÓTH SZ., GAÁL R., Wágner Sz., JURASITS.

Gólszerzők: Szén, Kalmár, ill. Azoitei, Jurasits.

Honvéd Sé-Felsőcsatár 5-1 (2-0)

Sé, 150 néző, vezette: Harcsár R.

Sé: Földi (Dávid) - Balogh D., Parti (Fichtacher), Kovács K., Werderits, Süle (Séfer), Farkas P., Soós, Kiss P., Kámán (Deutsch-Szalai), Uri.

Felsőcsatár: Szabó Christopher - Gerencsér, Csoknyai, Kiss M., Tóth A. (Cobzaru), Krancz (Szabó B.), Kopácsi, Schmalzl, Tieber, Böhm, Horváth L.

Gólszerzők: Kovács K. (2), Süle (2), Kiss P., ill. Schmalzl.

A hazai csapat ebben a szezonban az utolsó fellépésére készült otthon, ugyanis kezdődik a pályájuk felújítása. Mindemellett szerették volna megőrizni tavasszal makulátlan hazai mérlegüket. Így egy motivált hazai csapatot láthatott a szépszámú közönség. Ez a hozzáállás már az első félidőben meghozta az eredményét, a hazaiak ráerőltették akaratukat ellenfelükre, kétgólos előnyt szereztek. A második félidőben folytatódott a hazai offenzíva, mely további gólokat eredményezett. A megalkuvást nem tűrő, a mérkőzés nagy részében remekül játszó Sé a közönség vastapsa mellett vonulhatott öltözőbe.

Bozsok-Spari 1-1 (0-0)

Bozsok, 100 néző, vezette: Sály K.

Bozsok: Miklós - IKER (Tóth G.), Szalai, Dévényi, Horváth P., Mihácsi (Könye), Kovács P., NÉMETH D., Rapi, TOMPEK, Kiss M.

Spari: BIRÓ - Dienes, Németh V., Varga B., Pulai, Bolfán, Varsányi, Kelemen, Majtényi, Németh R. (Lobozár), Horváth Z. (Zséder).

Gólszerzők: Tompek, ill. Németh V.

Az első félidőt szinte átaludták a csapatok, egyetlen hazai ziccert leszámítva nem forogtak veszélyben a kapuk. A második játékrész elején egy védelmi hibát kihasználva vezetést szereztek a vendégek. A szombathelyiek gólja után szinte kapujához szegezte ellenfelét a Bozsok. Egy szabadrúgásból gólig is eljutott, amit les címén érvénytelenített a játékvezető - tévesen. A 60. percben egy szöglet után azonban már megszületett a hazaiak egyenlítő találata. A folyttatásban is lendületben maradtak a hazaiak, de helyzetek kimaradtak, így maradt a döntetlen - az eredmény inkább a vendégekre nézve hízelgő.

Vasszécseny-Tápláni KSK 4-1 (2-0)

Vasszécseny, 200 néző, vezette: Tuczai M.

Vasszécseny: Pungor - Horváth Sz., BODA G., PONGRÁCZ ZS., PONGRÁCZ D. (Bori G.) - Kőműves M. (Horváth G.), Horváth Á. (Valastyán D.) - Viszked B., Imre B. (Viszked P.), Szalai M. (Horváth D.) - VADÁSZ T.

Táplán: Farkas G. - Borbás, Badics, Kulcsár (Szajkó), Mikovics, Káldi, Rajzinger, Jantos, Kajcsos, Kasza, Virág.

Gólszerzők: Vadász (2), Horváth D., Imre, ill. Virág.

Sok ki nem kényszerített hiba tarkította a mérkőzést. A házigazda nem éppen a legjobb találkozói között emlékszik majd erre az összecsapásra. Az ezer sebből vérző Táplán összesen két kaput eltaláló lövést tudott felmutatni. A vendéglátók viszont a négy gólon kívül is számtalan lehetőséget hagytak kihasználatlanul. De a lényeg az újabb, nagyon fontos három pont.

Zanat-Tanakajd 0-3 (0-1)

Szombathely, v.: Kedves R.

Zanat: Szalay - Schmidt, Szabó P., Szabó Z., Horváth G. (Iszak), Gyurácz, Pörge, Molnár A., Ács, Lakatos, Putz.

Tanakajd: Somogyi - Preiczer, Marcz M. (Könczöl Sz.), Kölkedi D. (Kölkedi B.), Marcz G., Orsós G. (Molnár T.), Tóth A. (Maczek), Filakovszky (Könczöl B.), Orsós J., Sebestyén, Komáromi.

Gólszerzők: Komáromi, Maczek, Marcz G.

Az ezer sebből vérző, tartalékos hazaiak erejéből ezúttal ennyire futotta - öt zanati játékos sérülés, három pedig munkahelyi elfoglaltság miatt hagyta ki a mérkőzést. A vendégek magabiztos játékkal, megérdemelten vitték el a három pontot. A csapatot elkísérő nagyszámú tanakajdi drukker közül páran elfelejthették, hogy a zanati vezetőedző hosszú évekig náluk volt elismert szakvezető. Biztosan nem azt érdemli, amit szóban kapott attól a néhány vendégszurkolótól...

Söpte-Újperint 5-1 (4-0)

Söpte, 80 néző, vezette: Mórocz Gy.

Söpte: Konetsny - Nyul (Pusker), Szakács, Varga Cs., Kovács E., Orbán, Tamás (Kiss B.), Nagy K., Kovács Zs., Varga A. (Maurer), Kovács Zs.

Újperint: Janzsó - Tóth B., Török, Polhammer, Baranyai, Vas T., Tóth K., Szekeres, Varga A. (Maurer), Molnár D., Mészáros.

Az első negyedórában eldőlt a mérkőzés, a hazaiak pillanatok alatt három gólos előnyre tettek szert. A remek iramú csatában a söptei csapat akarata érvényesült, és a sportszerű mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott a mezőnyben jól játszó, szimpatikus újperinti csapat ellen.

Gólszerzők: Tamás (2), Szakács, Kovács E., Nyul, ill. Rudolf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!