Sport

2016.09.06. 08:53

Megyei II.: Szép győzelmek idegenből - Kilenc gól esett Táplánban, idegenben gálázott a Szécseny

Körkép - A 3. fordulóval folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság a Szombathelyi-csoportban.

Tóth Gábor

Otthon - Náraiban - kapott ki a címvédő Ják. Az újonc Gencsapáti Táplánban szerezte meg első győzelmét - egy meglehetősen gólzáporos mérkőzésen. A Vasszécseny Balogunyomban gálázott, a Gyöngyöshermán Szentpéterfáról, a Zanat Felsőcsatárról, a Sé Bozsokról hozta el a három pontot. A vendég Söpte nyerte a Spari elleni rangadót.

Ják-Tanakajd 1-2 (0-1).

Nárai, 100 néző, vezette: Boda Gy.

Ják: Matyi - Kóger, Máté P., Máté Á., Máté D., Mészáros G., Mészáros B. (Neubauer), Svob, Dobos Á., Kiss G., Dobos P.

Tanakajd: Somogyi - Preiczer, Sebestyén (Pásti), Máté, Marcz (Balázs), Orsós, Kölkedi, Filakovszky (Könczöl Sz.), Molnár T., Maczek (Könczöl B.), Komáromi.

Gól: Máté P. (46.), ill. Maczek (18.), Molnár T. (79.)

Kiállítva: Svob (90.), ill. Kölkedi (90.).

A kényelmesen kezdő hazai csapatot meglepte ellenfele. A második félidőben aztán feljavult a Ják játéka, egyenlített, de sok helyzetet kihagyott. Míg a Tanakajd a hajrában egy szabadrúgásból megszerezte a győzelmet.

Tápláni KSK-Gencsapát 4-5 (2-2).

Táplánszentkereszt, 150 néző, vezette: Fischer A.

Táplán: Keszthelyi - Mikovics (Kasza), Badics, Balázs, Béry, Muzsai, Németh Sz., Virág, Polgár, Rajzinger, Jantos (Káldi).

Gencsapáti: Lőrincz D. - Geröly P. (Bernáth), Geröly Á. (Farkas G.), Tar (Geröly G.), Komáromi, Horváth T., Varga D. (Szigetvári), Vida K., Domján, Lőrincz T., Plajszer.

Gól: Németh Sz. 2 (15., 62.), Rajzinger (85.), Muzsai (7.), ill. Domján 3 (32., 42., 80.), Szigetvári 2 (67., 79.).

Remekül kezdte a mérkőzést a házigazda, korán kétgólos előnyre tett szert, ám nem döntötte el a meccset, sőt, a folytatásban egyre többet hibázott. A Gencsapáti pedig megérezte a vérszagot, felállt a padlóról, és megnyerte a meccset. A Táplán saját magát verte meg - de a vendégek győzelme megérdemelt.

Felsőcsatár-Zanat 0-3 (0-1).

Felsőcsatár, vezette: Bedi T.

Felsőcsatár: Szabó C. - Gerencsér, Horváth L., Tieber, Tóth K. (Cseri), Kopácsi (Kiss M.), Schmalzl, Csák, Tóth A., Böhm (Krancz), Csoknyai (Szabó B.).

Zanat: Szalay - Lakatos Zs., Szabó P., Schmidt, Putz, Lakatos T., Bárdics (Iszak), Pörge, Halász, Gyurácz, Molnár A. (Varga V.).

Gól: Halász (6.), Pörge (69.), Bárdics (76.).

Torony-Újperint 1-1 (0-0).

Torony, 80 néző, vezette: Talabér N.

Torony: Németh Á. - Rácz, Binger, Babos, Toldi P., Pusztai, Karcsics, Kiss G. (Farkas I.), Romsics (Szabó G.), Dankovics (Juhász), Szabó I.

Újperint: Janzsó - Mészáros, Tóth B., Török, Vas T., Tóth D., Baranyai, Polhammer (Horváth D.), Varga A., Pungor, Tóth K. (Németh G.).

Gól: Farkas I. (57.), ill. Varga A. (56.)

Kiállítva: Tóth B. (91., Újperint).

Javuló játékot mutatott az erősen átalakulóban lévő hazai csapat, de a helyzetkihasználással továbbra is gond van. A mérkőzés összképe alapján az eredmény igazságos.

Szentpéterfa-Gyöngyöshermán-Szentkirály 2-4 (1-0).

Szentpéterfa, 100 néző, vezette: Mónos J.

Szentpéterfa: Skrapits - Tóth G. (Somfalvi Cs.), Jurasits, Németh M., Udvardi, Németh B., Wágner R., Wágner Sz., Leidli (Csordás Cs.), Gaál R., Somfalvi P.

Gyöngyöshermán: Káldi - Kis, Dénes, Fazekas, Hegedűs (Király), Horváth Á., Szép, Sturm Á., Tima, Serbán (Varga D.), Sturm A. (Tóth Zs.).

Gól: Németh M. (18.), Somfalvi Cs. (61.), ill. Szép (55.), Sturm A. (57.), Tóth Zs. (70.), Jurasits (öngól, 81.).

Második félidei játéka alapján a Gyöngyöshermán rászolgált a győzelemre - igaz, a szerencsével erősen hadilábon álló hazaiak mindent elkövettek, hogy a vendégek megnyerjék a meccset.

Elektromol Spari-Söpte 0-2 (0-2).

Szombathely, 100 néző, vezette: Szabó P.

Spari: BIRÓ - NÉMETH R. (Csillik), Kelemen, Varga B., Dienes, Varsányi N., Majtényi, FARKAS G. (Holdosi), Pulai, Németh V. (Berta), Keresztényi (Sipos).

Söpte: Krepfl - Varga Cs., Kovács Zs. (Kiss B.), Nagy K., Orbán, NYUL (Légler), Pusker (Komláti), Varga A., Kovács Sz., KOVÁCS E., Szakály (Udvardi).

Gól: Kovács Zs. (13.), Kovács E. (16.).

A második félidőben a többször kinyíló hazaiak ellen még növelhették volna előnyüket a vendégek. A mérkőzést megérdemelten nyerte a Söpte.

Bozsok-Honvéd Sé 1-2 (0-0).

Bozsok, 100 néző, vezette: Németh T.

Bozsok: Miklós - Tompek, Kiss M., Kovács P., NÉMETH D., Dévényi, Iker (Németh R.), Horváth P. (Kappel), Pintér (Tóth G.), PÓNÁCZ, Mihácsi.

Sé: Varga G. - Parti (Deutsch-Szalai), Uri, Balogh D., Fichtacher, Kiss P., Farkas P., Werderits B. (Süle), Kiss M. (Ravasz), Sümegi, Kovács K.

Gól: Németh R. (92.), ill. Kiss P. (54.), Sümegi (66.).

Kiállítva: Kiss P. (85., Honvéd Sé).

Az első félidőben jobbára mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A második félidő elején egy szép szabadrúgásgóllal megszerezte a vezetést a vendég csapat. A hazai gárda mindent elkövetett az egyenlítés érdekében de helyzeteit elpuskázta. Egy a Bozsok javára meg nem adott 11-es után kicsúszott a mérkőzés a játékvezető kezéből, aki sorra rossz döntéseket hozott, mindkét csapat kárára tévedett A kimaradt helyzetek után a Sé növelte előnyét, Bozsok erejéből pedig már csak a szépítésre futotta.

Balogunyom-Vasszécseny 0-6 (0-2).

Balogunyom, 100 néző, vezette: Héra Cs.

Balogunyom: Für - Homor, Vilics (Horváth I.), Hajós, Mészáros, Farkas E., Szén, Dávid, Kalmár, Böle (Horváth M.), Sali (Kertész).

Vasszécseny: Pungor A. (Farkas B.) - Viszked P. (Horváth Sz.), PONGRÁCZ D., HORVÁTH Á., Pongrácz Zs., KŐMŰVES, Boda, Szalai, VISZKED B. (Bori), Pungor D., VADÁSZ (Horváth D.).

Gól: Vadász 3 (8., 49., 56.), Horváth Sz. (85.), Szalai (78.), Viszked B. (16.)

A minden csapatrészben jobb vendégek kiütéses győzelmet arattak a gyenge napot kifogó, és enerváltan futballozó hazaiak ellen.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a toth.gabor@ vasnepe.hu email-címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!