Sport

2017.05.16. 18:55

Megyei rangadót nyert az SZKKA II.

Az öt vasi csapatból három lépett pályára az NB II-es női kézilabda-bajnokságban: az SZKKA II. megyei rangadót nyert Bükön, a Celldömölk otthon maradt alul.

Tóth Gábor

Dr. Lupo-Büki TK- Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II. 28-30 (14-17)

Bük, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Lábadi, Szakatics.

Bük: HARASZTOVICS - BINDER 5, Szabó D. 3, Csóka 4, Pukler 1, NÉMETH D. 11, Szabó N. 2. Csere: Kálmán (kapus), Csabai, Szenczi 1, Markó, Szabó R. 1, Németh B., Fazekas, Horváth K., Megyeri. Edző: Mátés István.

SZKKA II.: Károly - Csire 6, Cser 5, Csépke 7, Kiss 4, Bozzai 4, Bódi. Csere: Woth 4, Keszei, Debreczen, Szmolek. Edző: Józsa Krisztián.

A hazaiak kezdték jobban a megyei rangadót, sokáig vezettek, ám a félidő hajrája a szombathelyiknek sikerült jobban, így biztos előnnyel vonulhattak szünetre. Fordulás után felváltva estek a gólok. A bükiek ott loholtak ellenfelük nyomában (51. perc: 25-27), de csak megszorongatni tudták a vendéget, az SZKKA győzelmét nem fenyegette veszély. A szombathely éllovasként várja az utolsó fordulót. Junior: 24-16.

Mátés István: - Gratulálok ellenfelünknek, megérdemelten nyert. Sajnos nem tudtuk lefékezni a szombathelyiek gyors játékát. A saját csapatomnak pedig gratulálok a negyedik helyhez.

Józsa Krisztián: - Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de nagyon akartuk ezt a győzelmet. Gratulálok a lányoknak!

Bozzai Zsófia gólokkal, jó játékkal járult hozzá az SZKKA II. sikeréhez Fotó: Szendi Péter

Celldömölki VSE-SZESE Győr 23-24 (10-14)

Celldömölk, 90 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezettte: Kiss, Oláh.

CVSE: Pongrácz - Farkas 2, Németh 4, SZOMORKOVITS A. 3, Bagics, FREIBERGER 11/5, Füzfa 1. Csere: SZABÓ, (kapus), GEIGER, VLASICH 2, Szalai, Marton. Edző: Kósa Ottó.

Feszült hangulatban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat sok hibával játszott - főleg a helyzetkihasználással volt gond. Felváltva estek a találatok (20. perc: 7-7). A második félidőt már négygólos hátrányban kezdte a hazai csapat, ám nem adta fel, visszajött a meccsbe, a vezetést is átvette (54. perc: 22-21). A végjátékban viszont a vendégek koncentráltak jobban, és egyetlen góllal megnyerték a mérkőzést. Junior: 15-42.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!