Sport

2017.02.21. 19:30

SZKKA-siker a Körmend elleni derbin

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 12. fordulójában, az első tavaszi játéknapon az SZKKA megyei rangadót nyert a Körmend ellen, a Bük pedig a CVSE ellen, míg hazai pályán kapott ki a Sárvár.

Tóth Gábor

Sárvárfürdő Kinizsi- Győri Audi ETO KC III. 26-33 (14-15). - Sárvár, 130 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gáspár, Vörös.

Sárvár: JURIK - HEGYI 5, Pataki, SOÓS 1, Horváth 2, NARDAI 4, VAJDA 3. Csere: FARKAS 5, DONCSECZ 5, Csejtei 1, Varga, Csóka. Edző: Rozmán Gergő.

Jobban kezdtek a vendégek (1-4), de a félidő közepére fordított a Jurik remek védéseire építő, ötletes támadójátékkal előrukkoló Sárvár (10-9). Innen felváltva estek a gólok, a szünetben egy góllal a vendégek vezettek. A második játékrész elején bekezdett a Sárvár, egyből fordított, és a 41. percig tartotta is minimális előnyét. Aztán megakadt a gépezet, sok technikai hibát vétett, sok helyzetet hagyott ki a házigazda, ezt kihasználva biztos győzelmet aratott a fiatal győri csapat.

 

Celldömölki VSE-Dr. Lupo-Büki TK 21-24 (12-14). - Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

CVSE: SZABÓ - Farkas 2, NÉMETH 2, SZOMORKOVITS A. 4, VLASICH 1, SZOMORKOVITS L 9/1, Freiberger 2/2. Csere: Pongrácz, Balog (kapus), GEIGER, Fűzfa 1, Marton. Edző: Kósa Ottó.

Bük: HARASZTOVICS - BINDER 2, CSÓKA 6, SZABÓ D. 12/6, Németh D. 3, Csabai, Szabó N. 1. Csere: Palkovits, Kálmán (kapusok), Pukler, Szenczi, Bősze, Szabó R., Markó, Megyeri, Németh B. Edző: Mátés István.

Jól kezdte a mérkőzést Celldömölk, sokáig vezetett is, de az első félidő közepén a büki csapat négy perc alatt négy gólt lőtt, amire nem érkezett hazai válasz. A szünetben már a vendégeknél volt az előny. Fordulás után két-három gólos fórját folyamatosan tartotta a Bük. A hajrában aztán megcsillant a remény a celli pontmentésre, de a szerencse nem volt a hazaiakkal. Junior: 14-28.

Kósa Ottó: - A hozzáállással, a küzdéssel elégedett vagyok. De a helyzeteket be kell lőni. Az új játékosaink jól illeszkedtek be, talán a túlzott bizonyítási vágy gátolta őket az eredményesebb játékban.

Mátés István: - Az első félidő közepétől végig vezetve, szervezetten, csapatként arattunk megérdemelt győzelmet.

 

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II.-Körmendi DMTE 33-27 (14-12). - Szombathely, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hardi, Réka.

SZKKA: Szovák - Szuhogyi 3, Cser 5, Pődör R. 15, Dénes, Bozzai 2, Bódi 2. Csere: Károly (kapus), Kozma 2, Debreczeni, Csépke 3, Csapó 1, Manhertz, Kovács T., Kiss V., Keszei. Edző: Józsa Krisztián.

Körmend: Anek - Török 4, Adorján 4, Faragó 4, Szabó 2, Kiskós 8/4, Benedek 4. Csere: Balogh (kapus), Németh, Cser, Lakatos 1, Szalai, Horváth. Edző: Oláh Sándor.

Pődör Rebeka (29) 15 góllal járult hozzá a szombathelyiek fontos győzelméhez a Körmend ellen Fotó: Unger Tamás

A forduló rangadóján a harmadik Szombathely fogadta a második Körmendet. Már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést a hazaiak. Lendületes támadásokat vezetve, az ellenfél hibáit kihasználva lőttek könnyű gólokat. Megnyugtató előnyt azonban nem tudtak kialakítani az első félidőben, elsősorban a pontatlan védekezés miatt. A szünet után aztán fizikálisan ellenfele fölé nőtt a házigazda, és megnyerte a rangadót. A találkozó után a felek helyet cseréltek a tabellán. Junior: 29-26.

Józsa Krisztián: - Nagyon akartuk ezt a győzelmet, és a lányok meg is tettek mindent a sikerért. A védekezésünk ma is nagyon hullámzó volt, de sikerült több gólt lőni, mint az ellenfél. Gratulálok mindenkinek!

Oláh Sándor: - Védekezés nélkül lehetetlen nyerni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!