Sport

2017.03.11. 19:35

Most a Jászberény bánta az Egis Körmend jó formáját

Koránt sem adott ki mindent magából az Egis Körmend, így is simán hozta a kötelezőt a berényiek ellen.

Németh Zsolt

A jó első negyed megalapozta a sikert, Kromah és Csorvási remekelt, később Allen is belejött a játékba, így nagyon könnyedén szerezte meg újabb sikerét az MTE.

Egis Körmend – JP Auto-JKSE 98-66 (27–9, 20–20, 20–19, 31–18)

Körmend, 2000 néző V: Pálla, Török, Boros
KÖRMEND: Petty 2, KROMAH 31/12, Ferencz 8/6, ALLEN 18/3, CSORVÁSI 16Csere: Dickerson 6, Gibbs 13/9, Németh Á. 1, Márton Á. -, Doktor 3/3, Oroszi B. -Vezetőedző: Gasper Potocsnik
JÁSZBERÉNY: ARRINGTON 12/3, Saddler 9/3, Williams 7/3, Cseh -, BOJICS 25Csere: Mándoki 3/3, Czibrus 4, Brbaklics 6/3, Bazsó -Vezetőedző: Stefan TotqAz eredmény alakulása. 5. p.: 12-6. 8. p.: 19-6. 13. p.: 27-15. 18. p.: 43-25. 22. p.: 54-29. 29. p.: 65-46. 34. p.: 82-54. 38. p.: 94-62.
Kipontozódott: Arrington 40. p.

A Körmendből ezúttal Lenzelle Smith maradt ki hatodik légiósként. 7-2-vel nyitott az MTE, majd egy pontig zárkózott a Berény, mert számos hazai dobás célt tévesztett. De később újra jobban céloztak Ferenczék, és Kromah második hármasa után először kért időt Stefan Tot, mert kilenc ponttal volt hátrébb a csapata. Cserékkel is próbálkoztak a vendégek, de nem vált be, mert hengerelt az Egis Körmend.

Csorvási lubickolt a szerepében a gyűrű közelében, és Kromah is meghálálta, hogy kezdő volt. Mindketten tíz pontig jutottak tíz perc alatt, ami után már 18 volt közte. Megállt kicsit az MTE, nem jöttek a kosarak, hattal közelített a Jászberény Bojics és Arrington pontjaival. Aztán Williams is berámolt ötöt, de még mielőtt nagyobb lett volna a baj, visszaállt Kromah aki gyártotta a kosarakat. Bojics ziccere után Potocsnik mester unta meg a kihagyott támadásokat és a szellősebb védekezést, időkéréssel igyekezett rendet teremteni. Úgy tűnt, hogy sikerült is, mert újra 18 pontra hízott a hazai vezetés. A vendég kupaktanács után aztán – Csorvási 14. pontjával – lett az húsz is.

Az oldalvonalnál Kromah mentett látványosan labdát, amit végül a Körmend szedett össze, és az akció végén a kosárszerzés is Kromah jutalma volt. Ezzel ő már 20 pontnál tartott. Alaposan bekezdett az Egis Körmend a pihenő után. Dickerson és Gibbs pontjaival 23-ra hízott a különbség. Az ex-körmendi Saddler is megtalálta a gyűrűt, pedig az első félidőben egy dobása sem volt pontos. A 3. negyedben gyorsan szerzett öt pontot. De maradt a húsz egység körüli hazai vezetés, mert mindig volt körmendi válasz.

Bojics aztán nagyon feltalálta magát a gyűrű közelében, amikor nem Csorvási, hanem Dickerson őrizte. Nyolc pontot faragtak a 23 pontos hátrányból a berényiek, akik a félidő elején Cseh Györgyöt sérülés miatt elvesztették. Az utolsó tíz perc előtt 67-48 állt a táblán, megnyugtató volt az Egis Körmend előnye. Allen lopott labdát és zsákolt, ami meg is hozta a szurkolók hangját. Kromah ziccerével 30-ra nőtt a különbség, majd ő adta vissza a gólpasszt és Gibbs talált be, újabb időkérés jött 88-56-nál. A végén ismét beálltak a fiatalok és az utolsó öt percre már csak az maradt a kérdés, hogy mennyivel nyeri meg a meccset az Egis Körmend. Igaz, a száz pontot végül nem sikerült elérni, de így is fölényes körmendi siker született.

 

 


Mestermérleg:

Gasper Potocsnik: – Gratulálok a csapatomnak és Az edzői stábnak, jó munkát végeztek. Jól játszott a csapat, és számomra különösen fontos, hogy védekezésben is. Egyedül a lepattanók megszerzésével voltak gondjaink, volt időszak, amikor nagyon sokat engedtünk ebből az ellenfelünknek. De elégedettek lehetünk, egy jó csapatot győztünk le. Készülünk a Paks ellen, ami nehéz mérkőzés lesz. 

Stefan Tot: – Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez. Eleve kevés játékosunk volt a palánk alatti játékhoz, aztán Cseh Gyuri is megsérült. Ha mindenki játszik, talán tudtuk volt csökkenteni kicsit a hazaiak előnyét. De a Körmend rendkívül jó csapat, remek iramban kosárlabdáznak. Próbáltuk ezt csökkenteni, hosszabban támadni, de sajnos az első félidőben túl sok kinti dobásunk volt, amiből sok ellenakciót vezethettek a hazaiak, amiből jelentős előnyt szereztek. Megérdemelten nyertek.

További eredmények: MAFC–Kecskemét 81-92, Szeged–Atomerőmű 84-70, Sopron–PVSK 81-71, Szolnok–Alba 90-76, Vasas–Kaposvár 82-89.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!