Sport

2016.12.07. 19:15

Az Eb után már a vb-re figyelnek

Loutraki - Egy győzelmet aratott, egyszer kikapott a görögországi WAKO kick-box Európa-bajnokságon a szombathelyi Bárdosi Sándor, így a 7. helyen zárt.

Tóth Gábor

Görögország, Loutraki városa adott otthont 2016. évi WAKO kick-box Európa-bajnokságnak kick-light, pointfighting, full-contact és formagyakorlat szakágakban - 34 ország 492 nevezésével kezdődött az erőpróba. A Magyar Kick-box Szövetség 24 válogatott versenyzője vett részt a kontinenstornán. A szombathelyi színeket a Perfect Change-Metex05 Controll SE junior világbajnoka, Bárdosi Sándor képviselte kick-light -79 kg-ban.

Bárdosi Sándor munkában. Hátul a klubedző, a válogatott szakág vezetője, Dancsó Zoltán figyel Fotó: Szendi Péter

Bárdosi a 16 között spanyol riválisa ellen - technikás, robbanékony bunyójának köszönhetően - egyhangú pontozással győzött. A négy közé jutásért rutinosabb, ám verhetőnek tűnő lengyel ellenfelétől szabálytalanság és kilépés utáni pontlevonás miatt kikapott. Így a remélt éremszerzés elmaradt, a 7. helyen zárt.

A magyar válogatott 9 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzéremmel fejezte be az Európa-bajnokságot. Az éremtáblázaton Magyarország a második helyen zárt Oroszország mögött.

- Bíztam Sanyi éremszerzésében, mert ismertük a lengyel ellenfelet, és tudtam, hogy fizikálisan, technikailag nem lehet gond - jelezte Dancsó Zoltán, a Controll SE vezetőedzője, a válogatott szakág vezetője. - Sajnos a mérkőzés első felében a koncentrációja nem volt megfelelő, aminek következtében olyan szabálytalanságokat követett el, amelyekért súlyos pontokat veszített. Ebből is tanultunk, de előre tekintünk, hiszen a cél a jövő évi hazai világbajnokság. Büszke vagyok, hogy a hat kick-lightos versenyzőnkből négy döntőzött - ezt előre is aláírtuk volna Olasz Attila edzőtársammal. A jövő évi budapesti világbajnokságra készülő csapat gerincét kialakítottuk, és ehhez a maghoz szeretnénk a jövőben minél több fiatalt beépíteni. Akik remélhetőleg a vb-n egy fényesebb és bővebb éremkollekciót tartanak majd itthon. Jövőre tervezzük, hogy év közben is több összetartást szervezünk a felnőtt- és a juniorkeret tagjainak. És szeretnénk egységesen, magyar zászló alatt megjelenni a nemzetközi porondon is, üzenve így a többi nemzetnek, hogy velünk komolyan számolni kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!