Sport

2013.12.06. 14:55

Most nyerni kellene! - A sereghajtó Nyíregyházát fogadja a Körmend

Az NB I. A-csoportos kosárbajnokság 11. fordulójában a sereghajtó Nyíregyházát fogadja szombaton 18 órától a Körmend. A találkozó könnyű erőpróbának ígérkezik, de vannak gondok a piros-feketéknél.

Németh Zsolt

A körmendi csapat gondjai tovább nőttek, miután a héten Devon Moore és Sonyák Béla is lebetegedett. És Farkas Attilára sem számíthat Hencsey Tamás.

A körmendi gárda irányítója, Devon Moore (szemből) betegséggel bajlódik, kérdéses a játéka (Fotó: Szendi Péter)

– A keddi mérkőzésünkkel kapcsolatban, amikor a gyenge kezdésünk miatt végig hátrányban kellett játszanunk, elmondtam a csapatnak, hogy a találkozók a feldobással kezdődnek. Az első pillanattól kezdve koncentráltan kell játszanunk, fizikálisan és mentálisan készen kell lennünk a játékra. – fogalmazott az Inkognito Fashion Körmend BC vezetőedzője, Hencsey Tamás.

– A Nyíregyházával kapcsolatban nem szabad, hogy elaltasson minket a helyezésük és az, hogy csak egy mérkőzést nyertek. Külön kiemeltem a fiúknak, hogy nem szeretném, ha bárki ebből indulna ki. Egy nagyon kellemetlen, szívós ellenfélről van szó, amely például Kaposváron is látszólag simán kapott ki, de percekkel a vége előtt is szoros volt még a mérkőzés. Zalaegerszegen pedig győzni tudott. Most is csak azt tudom mondani, hogy még az edzésekhez sem vagyunk meg elegen, így aztán új dolgok tanulására gondolni sem tudunk. Örülök, ha a meglévő dolgokat tudjuk gyakorolni. A vendégeinknél figyelni kell Edwardsra, aki egy igazi dobó játékos, ő vezeti a dobólistát a bajnokságban. Doynet korábbról is ismerjük, ő bármilyen teljesítményre képes, és van még egy horvát centerük, Poscic személyében. Aztán ott van Hall, Cseh Gyuri, Mohácsi. Szóval megvannak ők, de a meccseiket nézve még nem találták meg az összhangot. Nálunk a betegek és a még mindig sérült Farkas mellett továbbra is gondot okoz Ferencz és Török sérült ujja is. De mindezekkel együtt nekünk a győzelem lesz az egyetlen cél, ami azért is fontos lenne, hogy mások eredményeitől függően még legyen esélyünk részt venni a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Ehhez a találkozó után – a paksi előrehozott mérkőzést nem számítva – a hetedik helyen kellene állnia a csapatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!