Sport

2016.05.25. 16:47

Mountain bike Magyar Kupa és maraton

Várgesztes - Négy vasi érem született az idei szezon egyik rangos mountain bike (MTB) versenyhétvégéjén.

Tóth Gábor

Hatodik alkalommal várták a várgesztesi Villaparkba a hegyikerékpársport rajongóit, ahol két nap alatt két szakágban (olimpiai cross, maraton) mérhették össze tudásukat a mountisok. Szombaton a mountain bike XCO Magyar Kupa második fordulóját, vasárnap pedig az év első rangos hazai maratonversenyét, a Ghost Villapark Vértes Maratont rendezték meg.

A szombati futamokon 216 versenyző állt rajthoz a különböző kategóriákban, köztük négy vasi versenyző is. Samu Krisztina és Gergácz Péter az XCO-n a licenc nélküli kategóriában indultak, ahol kettő illetve három kört kellett teljesíteniük egy 4,2 km hosszú, és körönként 150 méter szintkülönbségű pályán. Ringelhann Fannira és Hattyár Dánielre pedig hat kör leküzdése várt. A legjobb eredményt utóbbi, a Focus Team/Flex versenyzője érte el, kirobbanó formában magabiztos rajt-cél győzelmet aratott az olimpiai cross szakágban. De Samu Krisztina is begyűjtött egy ezüstérmet.

Hattyár Dániel rajt-cél győzelmet aratott az olimpiai cross szakágban Fotó: Bak Ferenc

A másnapi maratonversenyen 353-an álltak rajthoz a 80, 57, 28 és 13 km-es távokon, Hattyár Dániel már nem indult. Az előző napi intenzív esőzéstől helyenként nagyon mély víztócsákon kellett átkelni, többen el is estek. A 28 km-es távon Samu Krisztina bronzérmes lett, Gergácz Péternek két percen múlott a dobogós helyezése. Negyedik lett Ringelhann Fanni is 57 km-en, ő nyolc perccel maradt le az éremről.

Eredmények, XCO Magyar Kupa, sport (licenc nélküli) 19-29 év közötti nő: 2. Samu Krisztina (KTM Teszt Team). Sport, +30, férfi: 4. Gergácz Péter (KTM Teszt Team). Master I.: 1. Hattyár Dániel (Focus Team Hungary-Flex). Elit nő: 2. Ringelhann Fanni (Focus Team Hungary).

Maraton, 28 km, felnőtt nő: 3. Samu Krisztina (KTM Teszt Team) 1:30:05 óra. Master I., férfi: 8. Gergácz Péter (KTM Teszt Team) 1:18:24. 57 km, felnőtt nő: 4. Ringelhann Fanni (Focus Team Hungary) 2:56:38.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!