Sport

2016.07.25. 16:53

Munkába álltak - Napi két edzés az NB I/B-s női csapatnál

Szombathely - Hétfőn megkezdte a felkészülést a 2016/2017-es szezonra a Kozma Szerszám-Szombathely Kézilabda Klub (SZKKA) és Akadémia NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

A felkészülési időszakot a délelőtti Csónakázótó körüli futás nyitotta meg az SZKKA - amit azért megzavart az eső. Délután azonban már ismét rótták a Csótó körül a kilométereket a lányok.

- Huszonegy fős bő kerettel kezdtük meg a felkészülést - árulta el a a Kozma Szerszám-Szombathely Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-s női kézilabdacsapatának a trénere, Bölöni Roland. - Egyébként a csapatunk egyenlőre ketté van osztva: a három junior és az ugyancsak három felnőtt kapussal Gódor Mihály kapusedző külön dolgozik Szentgyörgyvölgyön - egy hétig. Egyetlen sérült játékosunk van, Debreczeni Luca térdszalagszakadásból lábadozik, most gyógytornára jár, rá sajnos csak a tavaszi idényben számíthatok igazán. Felvette a munkát a nyáron igazolt régi-új játékosunk, Virág Noémi is, aki a strandkézilabda világbajnokság után csak egészen rövid pihenőt engedélyezett magának. A junioroktól pedig Pödőr Rebeka került fel a felnőtt keretbe, bízom benne, hogy hamarosan a nagyok között is bizonyítja a tehetségét. Egyébként elképzelhető, hogy igazolunk, erősítünk még - de nem minden áron. Csak akkor van szükségünk játékosra, ha egyből bevethető, ha rögtön erősítést jelent. Akkor sem esem kétségbe, ha mostani kerettel kell nekifutni a bajnokságnak, mert ütőképes az állományunk. A mag régóta együtt játszik, a lányok zöme már kellő rutinnal vannak felvértezve, ráadásul fiatal, lendületes, fejlődőképes a csapatom. És vevő a kemény munkára.

 

- Napi két edzéssel dolgozunk, hétvégente pihenőt kapnak a lányok, de csak addig, amíg el nem kezdődnek az edzőmeccsek - jelezte Bölöni Roland. - Augusztus 20-21-én Orosházán veszünk részt egy felkészülési tornán, majd 27-28-án mi rendezünk egy tornát, végül szeptember 3-4-én Balatonbogláron meccselünk. És a terveink szerint valamikor augusztus közepén két mérkőzés erejéig vendégül látjuk a szintén másodosztályú Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesét. Erős tornákon veszünk részt, minőségi ellenfelekkel játszunk, maximálisan elégedett vagyok a felkészülési menetrendünkkel.

- Egyébként a lányok lelkesek, motiváltak, nagyon örülnek, hogy az egy év kényszerszünet után ismét az NB I/B-ben játszhatunk. Ráadásul komoly tervekkel futhatunk neki a 2016/2017-es szezonnak. A körülményeink irigylésre méltóak, a vezetőség mindent elkövet, hogy csak a kézilabdára, csak a munkára kelljen koncentrálnunk. Bízom benne, hogy ezt jó eredményekkel tudjuk meghálálni - zárta szavait Bölöni Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!