Munkában a zöld-fehérek - Az idei első tréninget követően hétfőn Rovinjba utazik a Haladás

2017. január 06., 21:30 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás
komment
Szombathely - Jelentős változások is elképzelhetők a téli felkészülést péntek délután elkezdő Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatának keretében.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A szerdai, csütörtöki és péntek délelőtti orvosi és terheléses vizsgálatokat követően péntek kora délután - fogvacogtató hidegben - az Illés Akadémia műfüves pályáján megtartotta idei első edzését a Mészöly Géza vezette szakmai stáb. A vasiak - csakúgy mint egy esztendeje - a felkészülési időszakban kétszer is külföldön edzőtáboroznak: először hétfőtől szombatig a horvát tengerparton fekvő Rovinjban készülnek. A második, január 18-28 között esedékes edzőtábor helyszíne még kérdéses: Spanyolország, Ciprus vagy ismét Horvátország az úti cél. Elképzelhető, hogy több játékos érkezik, illetve távozik a téli átigazolási időszakban.

- A pénteki edzés után szombaton kétkapus játékkal zárjuk a hetet, majd a hétfő délelőtti tréning után útra kelünk Rovinjba - tudtuk meg Mészöly Gézától, a Haladás vezetőedzőjétől. - Egy éve is ebben az időszakban jártunk Horvátországban, akkor roppant hasznos napokat töltöttünk az Isztriai-félszigeten. Mivel csak most kezdtük a munkát, az első edzőtáborban elsősorban a fizikai felkészítésen lesz a hangsúly, a második külföldi összetartáson már három felkészülési meccset is vívunk. A tavalyi edzőtáborok remek alapot adtak a bajnokságra, remélem ezúttal sem lesz másként. Ami a játékoskeretet illeti, az olasz Lucchesében szereplő, élő szerződéssel bíró Leandro Martínez visszatért, ám amint megegyezünk az érdeklődő klubok valamelyikével, távozik. A korábban próbajátékon szereplő nigériai támadót, Funsho Bamgboyét viszont szeretnénk leigazolni.

Nem fogták vissza magukat a futballisták az idei első - ítéletidőben rendezett - tréningen. A sor élén balról Stef Wils, mellette Halmosi Péter, mögötte Hegedűs János  Fotó: Unger Tamás

Örömteli, hogy Ezequiel Calvente végre egészséges, remélem, féléves kihagyása után a tavaszi rajtra sikerül felépítenünk. A két német fiút - Nino vom Hofét és Janik Broscht - megnézzük, mit tudnak, másodedzőnk, Gál István a bielefeldi időszakából ismeri őket. Vagy olyan külföldit érdemes szerződtetni, aki rögtön erősítést jelent, vagy olyat, aki hajlandó eljönni próbajátékra, és ambiciózus futballista. Minden csapatrészbe szeretnénk igazolni, persze nemcsak külföldi, magyar játékosok is vannak a kiszemeltek között - neveket egyelőre nem szeretnék mondani. Ugyanakkor távozóink is lesznek, akadnak olyanok, akiket el-, másokat terveink szerint kölcsönadunk. A jó szereplés hatására pedig megnőtt az érdeklődés labdarúgóink iránt, több futballistát is vinnének más klubok. Ám szeretném, ha valamennyien maradnának, így a Puskás Akadémia által csábított Hegedűs János is.

Tóth Miklóstól, a zöld-fehérek ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a 32 éves holland támadó, Sjoerd Ars hazája másodosztályából kapott ajánlatot, és ha megfelel az orvosi vizsgálatokon, vélhetően szerződteti a klubvezető által egyelőre meg nem nevezett klub.

A Haladás felkészülési programja. Január 9-14: Horvátország, edzőtábor. 18-28: edzőtábor, még nincs helyszín, 17., 16.00: Mattersburg-Haladás. 31. Dorog-Haladás (még nincs helyszín). Február 3., Sopron, 15.00: Haladás-Austria Wien, 7. Oberwart-Haladás (még nincs helyszín), 11., 12.00 (Székesfehérvár vagy Felcsút): Videoton-Haladás.

 

Pum András

2017. január 06., 21:30 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...