Sport

2016.12.08. 17:45

Igazi csapás: Németh Márió és Rózsa Dániel nem játszhat tavasszal

Szombathely - A Haladás kétszeres válogatott kapusa, Rózsa Dániel műtét előtt áll, míg Németh Márió a héten már kés alá feküdt. Így egyikükre sem számíthat Mészöly Géza vezetőedző tavasszal.

Pum András

Egymás után dőlnek ki a Szombathelyi Swietesky-Haladás futballistái. Sérülés miatt Ezequiel Calvente és Jánvári Gábor nyár óta nem bevethető, egyetlen percet sem játszottak az őszi szezonban. Az ausztrál David Williams pedig egy hónapja már odahaza kezelteti sérülését. Az október 22-i, mezőkövesdi bajnokin elülső keresztszalag-sérülést szenvedett Németh Máriót szerdán megműtötték Székesfehérváron. Őt rövidesen Rózsa Dániel követi, a remek formában védő kapus a november 26-i, Debrecen elleni utolsó tréningen esett szerencsétlenül. Elülső keresztszalag-, valamint porc-sérülés a pontos diagnózis. A felépülési idő nagyjából fél év, így tavasszal Németh és Rózsa játékával sem kalkulálhat a zöld-fehérek szakmai stábja.

Németh Máriót jó ideig nem láthatják a pályán a szurkolók Fotó: Unger Tamás

- Szerencsére nagyobb problémát nem találtak a műtét alatt, így csak az elülső keresztszalagomat kellett megműteni - tudtuk meg a 21 esztendős Németh Máriótól. - Két hét múlva szedik ki a varratokat, addig csak mankózhatok, nem terhelhetem a lábamat. De varratszedés után néhány nappal remélhetőleg már eldobhatom a mankót. Addig tornászom az ágyban, és bérelek egy térdmozgatót, melyet minden nap használnom kell. Csapatunk fizioterapeutájával, Fehér Józseffel már beszéltem, mindenben segítségemre lesz a mihamarabbi felépülésben. Szombaton vagy vasárnap hazamehetek, de hogy mikor léphetek pályára, azt nem tudom megmondani. Sajnos az még nagyon messze van.

- A Debrecen elleni meccset megelőző utolsó edzésen lehúztam egy beadást, de rosszul értem talajt, egy nagy reccsenést hallottam a jobb térdemben és a földön maradtam - mondta a 32 éves kapus, Rózsa Dániel. - Az MRI-vizsgálat megállapította, hogy elülső keresztszalag- és porcsérülést szenvedtem. December 21-én Győrben műtenek meg, a teljes felépülési idő körülbelül fél év. Természetesen nehezen viselem, hogy ilyen sokat kell kihagynom, de mostanra túltettem magam az egészen, már inkább előre tekintek, nem pedig hátrafelé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!