Sport

2014.08.01. 16:50

Az FTC-től kapott ki hazai pályán a Kőszeg teniszcsapata

A 2014. évi tenisz Szuperliga férfi csapatbajnokságot az FTC elleni hazai verséggel kezdte a Kőszeg – a vasi gárda csak nagy csatában marad alul esélyesebb ellenfelével szemben.

Tóth Gábor

Az élvonalba frissen, az OB I. bajnokaként visszatért Kőszegi SE az Szuperliga első fordulójában a tavalyi bronzérmes FTC gárdáját fogadta. A papírforma egyértelműen a fővárosi együttes sikerét ígérte, ám a kőszegieknek sikerül meglepniük a több remek játékost (többek között Madarász Gergelyt, Kisgyörgy Gergelyt is) felvonultató FTC-t. Az első két párost ugyanis a vasiak nyerték, majd egy egyesben is sikerült diadalmaskodniuk, így 3-1-re is vezettek. A hátralévő három egyest azonban a vendégek nyerték – de az utolsó mérkőzésen Kovács Milán csak óriási csatában maradt alul (1-6, 6-1, 6-7).

Kőszegi SE–FTC-Diego 3-4. – Kőszeg, 150 néző, Szuperliga tenisz csapatbajnokság, győztek: Enyedi János–Sardu Dániel, Jarc Rok–Kovács Milán, Sardu D.,

– A tisztes helytállás reményében léptünk pályára, de miután a két párost megnyertük, elkezdtem bízni a bravúrban – értékelt Koltay Árpád csapatvezető. – Nagyon közel voltunk a meglepetéshez, de végül érvényesült a papírforma. Most egy kicsit szomorú vagyok, de a hozzáállásra, a játékra nem lehetet panasz, mindenki nagyon odatette magát. Ha ilyen teljesítménnyel tudunk előrukkolni vasárnap is, akkor szerintem a tavalyi negyedik helyezett Budaörsöt meglephetjük. A közönségtől nagy segítséget kaptunk, sokan szurkoltak nekünk – ezért is sajnálom, hogy a szerencsétlen sorsolásunk miatt csak egy párharcot vívhattunk meg hazai pályán.

Kovács Milán párosban győzött, és egyesben is karnyújtásnyira volt a bravúrhoz (Fotó: Unger Tamás)

Az alapszakaszból még két csoportmérkőzés van hátra: a kőszegi gárda vasárnap a Budaörs, kedden pedig az MTK vendégeként lép pályára. Mindkét találkozó 11 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!