Sport

2016.12.02. 20:07

Nagy csatában nyerte a rangadót a házigazda ZTE

Zalaegerszeg - Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában a Falco KC Szombathely a szomszédvár ZTE vendégeként lépett pályára. A rangadót a házigazda nyerte.

Tóth Gábor

A Falco kedden még a Körmendet verte megyei rangadón. Hogy aztán pénteken nekifusson egy újabb, nagy presztízzsel bíró mérkőzésnek, a Zalaegeszeg elleni derbinek. A Falco a héten Ivan Zsigeranovics személyében szerb centerrel erősítte meg a keretét. Az új légiós játékengedélye megérkezett, a kispadon kezdte a mérkőzést.

Zalakerámia ZTE KK-Falco KC Szombathely 90-82 (22-27, 30-18, 16-17, 22-20).

- Zalaegerszeg, 2100 néző, NB I. A csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földházi, Tőzsér, Boros.

ZTE: Ubilla 25/6, Norfleet 12, Benke 15/3, Szabó Zs. 9/9, Drungilas 21. Csere: Czinger -, Kerpel-Fronius 3/3, Mohácsi 5/3, Kiss R. -. Edző: Bencze Tamás.

Falco: Medford 7/3, Govens 14, Váradi B. 14/12, Pusztohvar 23/9, Turner 6. Csere: Zsigeranovics 16, Kovács P. -, Tóth N. -, Simon K. 2. Edző: Szercsko Szekulovics.

Az eredmény alakulása, 5. perc: 11-13. 7. perc: 13-21. 14. perc: 34-33. 17. perc: 41-38. 20. perc: 52-45. 23. perc: 58-45. 26. perc: 62-53. 30. perc: 68-62. 32. perc: 68-66. 35. perc: 79-68. 38. perc: 86-74.

Kipontozódott: Govens (40.).

Nagy rohamokkal, öt ponttal nyitott a ZTE, Váradi triplája hűtötte le a hazai kedélyeket. A folytatásban néhány ponttal a házigazda vezetett, de nem tudott meglépni. Olyannyira nem, hogy az 5. percben, Váradi második triplája után már a szombathelyieknél volt az előny (11-13). A hazaiak gyorsan játszottak, betörésekkel próbálkoztak, míg a vendégek bátran - és eredményesen - dobtak távoltól, és remekül szedték a lepattanókat. Pusztohvar hármasa után kezdett veszélyessé válni a Falco fórja, Bencze Tamás maga köré gyűjtötte tanítványait (7. perc: 13-21). Öt zalai pont után Szekulovics mester is időt kért. Az új fiú, Zsigeranovics egy szép duplával mutatkozott be. A zalaiak irányítója, Ubilla csak az etap végén iratkozott fel a pontszerzők közé, büntetőkből. A második negyedben aztán átvette az irányítást a ZTE. Küzdött, rohant a házigazda, faragta a hátrányát. Ám szombathelyi oldalon mindig akadt valakai, aki a kritikus pillanatokban betalált. Egészen a 14. percig, amikor a belelendülő Ubilla triplájával átvette a vezetést az erős tempót vendéglátó (34-33). Nehezen került helyzetbe a Falco, a kapkodva elengedett dobások pedig leperdültek a gyűrűről. Palánk alól azért hozta a pontokat a Falco, így ha üggyel, bajjal is, de tartott a lépést. Ettől függetlenül a második negyed egyértelműen a hazaiaké volt (20. perc: 52-45)

Zalai pontokkal kezdődött a harmadik negyed, így gyorsan tíz fölé tornázta fórját a házigazda (23. perc: 58-45). Nagy bajban volt a Falco, a ZTE pedig ráérzett a lehetőségre, űzte, hajtotta ellenfelét. A szombathelyiek azért küzdöttek ekkor, hogy meccsben maradjanak. Pusztohvar nagyon nem akart kikapni - de kevés társa akadt a harcban. A ZTE jobb volt támadásban, szinte minden akcióját ponttal zárta. A Falco viszont egy pillanatra nem adta fel. Nem jöttek a triplák szombathelyi oldalról, mégis sikerült megállítani a zalai rohamokat, így maradt izgalom az utolsó etapra (30. perc: 68-62). Kemény párharcokkal nyitották a felek a negyedik játékrészt, nőtt a feszültség a pályán. És mintha az egerszegi kezek is megremegtek volna, Pusztohvar pontjaival közelített a Falco (32. perc: 68-66). Ott lihegett ellenfele nyakában a szombathelyi alakulat. De a nagy rohanásban - erőlködésben - azért csúszott hiba is a játékba, amit természetesen kihasznált a ZTE. Szabó Zsolt triplája után ismét tíz fölötti hazai előnyt mutatott az eredményjelző (35. perc: 79-68). Fogyott az idő, és nem talált fogást ellenfelén a vendég. Rendre jókor érkezett pont a hazaiaktól. Eldőlni látszott a mérkőzés (38. perc: 86-74). És a végére talán bele is fáradt az ellenfél, az eredmény kergetésébe a szombathelyi gárda. Megérdemelten nyert a mérkőzés nagy rész uraló, pontosabban játszó, és talán frissebbnek tűnő Zalaegerszeg.

Bencze Tamás: - Nagyon örülök a győzelemnek, és minden játékosom roppantul elfáradt, ugyanis egy  jó erőkből álló Falcót vertünk meg. Az első negyedben a vasiak extrán dobtak, de szerintem a második negyed volt a döntő. Ekkor összeállt a védekezésünk, előnybe kerültünk. Ezt a  mérkőzést egyébként a védekezésünkkel nyertük meg. Egy ilyen találkozón  kevésen múlik egy-egy siker vagy győzelem, s ez  most is igaz, de a második és  a harmadik negyedbeli játékunk nagyon jó volt.

Szrecsko Szekulovics: - Gratulálok a ZTE csapatának, hiszen csak az első negyedben voltunk előnyben, utána már végig a hazaiak vezettek. Ubillát ezen a találkozón nagyon nehéz volt megfogni, pedig sok mindent megpróbáltunk, hogy ez sikerüljön. Sajnos idegenben nem megy, de most két hazai meccs jön és azokat meg kell  nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!