Sport

2015.10.06. 10:15

Nagykanizsán kezdi meg a szezont az amatőr a SZoESE NB I-es női kosárlabdacsapata

Szombathely – A Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata szerdán (18.30) a Nagykanizsa vendégeként elkezdi a 2015/2016-os szezont.

Tóth Gábor

A női kosárlabda második vonalában a nyugati és a keleti csoport is tíz-tíz csapatot vonultat fel. Az alapszakaszban oda-vissza játszik mindenki mindenkivel, mindkét csoportból az első négy helyezett jut be a felsőházi rájátszásba. A SZoESE keretében a nyáron volt játékosmozgás bőven: Handler Kinga és Konti Klára távozott, míg az öt U19-es játékos mellett új igazolásként érkezett Orsós-Bogdán Lívia, Feigl Fanni, Kovács Krisztina és Simon Cintia – utóbbi játékengedélye még nem érkezett meg.

A Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 2015/2016-os amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata. Fotó: SZoESE

– A felkészülésünk felemásra sikeredett, mert ugyan a betervezett munkát elvégeztük, fizikailag rendben van a társaság, de kevés edzőmeccset tudtunk játszani, vagyis a taktikán, a játékunon még akad csiszolnivaló – árulta el Kozma Tamás, a SZoESE-Sportiskola trénere. – A csapatunk nagyjából hasonló erőt képvisel, mint tavaly, de a keretünk bővebb. Szeretnénk idén is bejutni a felsőházi rájátszásba, bár most jóval erősebbnek tűnik a mezőny. Úgy hat-hét csapat pályázik a csoportunkból az első négy hely valamelyikére – például a tavaly még NB I-es pécsi PINKK gárdája is nálunk szerepel különböző problémák miatt. A Kanizsa közvetlen riválisunk, jól ismerjük, tudjuk mit kell játszanunk, felkészültünk a meccsre. Ráadásul szombaton már hazai pályán fogadjuk a MAFC-ot, vagyis rögtön erőltetett menettel kezdjük a szezont. De készen állunk a feladatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!