Sport

2015.04.28. 18:27

Nagy csatában, az éllovas Győrtől kapott ki a HVSE

Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 5. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE nagy csatában maradt alul a listavezető Győr ellen.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE– Rába ETO 4-7 (2-4-)
Szombathely, 400 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Kovács G., Zimonyi, Tihanyi.
HVSE: Tyukász – Gyurcsányi, Öreglaki, Hegyesi, Horváth P. Csere: Borsi, Hajmási, Németh P., Sipos, Vlasics, Rácz, Biró. Edző: Macos Angulo.
Győr: Tóth Gy. – Lódi, Solano, Juanra, Noé. Csere: Matyi (kapus), Dróth, Palmeque, Mimi, Vevé, bognár, Püspök. Edző: Illa Sole Jordi.
Gólszerzők: Gyurcsányi 2 (4., 28.), Hajmási (13.), Hegyesi (21.), ill. Dróth (3.), Mimi (10.), Solano (11.), Noé (19.), Palomeque 2 (22., 37.), Vevé (39.).

A győriek késtek, így a kezdősípsó jó negyed órát csúszott. A felek nagy lendülettel estek egymásnak, mindkét csapat letámadott. Gyors gólváltás vezette fel a meccset – tartotta a lépést a Haladás esélyesebb ellenfelével. De múltak a percek, és egyre többet volt a labda a vendégeknél, egyre több munkája akadt Tyukász kapusnak. Egy kontrából meg is szerezte a vezetést az ETO (10. perc: 1-2). Az újabb ETO-gól után Marcos Angulo mester kénytelen volt időt kérni. Rendezte is sorait, gyorsan szépített a házigazda (13. perc: 2-3). Parázs csata kerekedett az első félidő hajrájából, érezhetően meglepte ellenfelét a HVSE. Mégis nyugodtabban vonulhattak öltözőbe a vendégek, ugyanis egy perccel a félidő lefújása előtt ismét végigvittek egy kontrát (2-4). Óriási lendülettel nyitotta a második játékrészt a Haladás, Hegyesi gyorsan be is talált volt csapatának. De a nagyon kitámadó Haladást rögtön meg is büntette a rutinos ETO (22. perc: 3-5) – maradt a kétgólos különbség. A hazaiak lelkesedése nem lankadt, ezt Gyurcsányi gyönyörű gólja is jelezte (28. perc: 4-5). Rohantak a csapatok, gyűrték egymást becsülettel, mindkét oldalon akadt helyzet. A Haladás vészkapust is bevetett, nehéz perceket élt át az ETO. Érett az egyenlítés, ehelyett a Győr talált be, Palomeque emelt messziről az üres kapuba egy elcsent labdát (37. perc: 4-6). Innen pedig már nem volt visszaút a vasiak számára. A Haladás alaposan megnehezítette a bajnokesélyes dolgát, de a Győr győzelme megérdemelt.

Marcos Angulo: – Gratulálok a csapatnak, büszke vagyok a játékosaimra. Talán a szezon legjobb játékával rukkoltunk el, de Magyarország legjobb csapata volt az ellenfél.

Illa Sole Jordi: – Remek meccset játszottunk! Magyarországon a legtöbb csapat védekezik ellenünk, most mind a két fél játszani, győzni akart. Gratulálnom kell az ellenfélnek is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!