Sport

2017.01.31. 18:47

NB I/B-s és NB II-as sakkcsapatbajnokik vasi csapatokkal

Megyei körkép - Az NB I/B-s és az NB II-es sakkcsapatbajnokság hétvégi fordulójában három vasi győzelem született, mindhármat a Haladás VSE-Infraplan szerezte.

Horváth Erika

Haladás VSE-Infraplan II.-Komlói BSK 8-4.

- Szombathely, NB I/B-s sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

A komlóiak három horvát játékossal megerősítve sem tudták megnehezíteni a Charousek csoport második helyén álló hazaiak dolgát.

A szombathelyiek hátsó tábláin remekeltek a fiatalok. Győzött: Farkas G., Ruck T., Ugróczky, Takács G., Borhy, Varga M. Remizett: Szukics, Horvat D., Magyar, Rövid.

Tapolca Rockwool VSE- Szentgotthárd-Alsószölnök STE 6,5-5,5.

- Tapolca, NB I/B-s sakkmérkőzés.

Betegségek is hátráltatták a vasiakat, hibáztak is a mérkőzésen, de végig derekasan küzdöttek, ennek lett az eredménye az idegenben begyűjtött 5,5 pont. Győzött: Buzeti, Makk R. Remizett: Gjuran, Békefi, Radnai, Titan, Kovács B., Hittér, Takács K.

Haladás VSE-Infraplan III.-Spartacus Sportkör 7,5-4,5.

- Szombathely, NB II-es sakkmérkőzés.

Magabiztosan nyert a HVSE III. csapata is, tartja a lépést az éllovas Ajkával - egy ponttal gyűjtött kevesebbet. Győzött: Gaál E., Skvorc, Koloditsova, Tóth T., Mesits. Remizett: Németh D., Joó, Varga T., Gombos, Peresznyák.

Szabadgyalog SE-Sárvári SC 6-6.

- Pápa, NB II-es sakkmérkőzés.

Még fel sem ocsúdtak a sárváriak, már 4-0-s vezetést szereztek a pápaiak. A 12-ből tíz parti is eldőlt, súlyos elnézések miatt csak döntetlenre tellett a vasiaktól. Győzött: Ódor, Hadrik, Katona, Gömböcz, Egri Zs. Remizett: Smidéliusz, dr. Láng.

Arborétum Herény SE-Széchenyi ESE 3-9.

- Gencsapáti, NB II-es sakkmérkőzés.

A bajnoki címért is versenyben lévő, nagyon jó játék-erőt képviselő győri csapat ellen nem volt esélye az egyébként jól küzdő Arborétumnak. Győzött: Kiss L., Császár. Remizett: Kiss B., Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!