Sport

2016.11.19. 16:00

NB III.: a Győr vitte el a három pontot Sárvár pályájáról

Sárvár - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a bentmaradásért küzdő Sárvár nagyot harcolt, de - a papírformának megfelelően - kikapott a bajnoki címre hajtó Győrtől.

Tóth Gábor

Sárvár FC-ETO FC Győr 0-4 (0-1)
Sárvár, 500 néző, NB III-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Horváth T.
Sárvár: Osvald - Maráczi, PADOS, Horváth A., Nagy Z. - Csákvári (Imre, 75.), KUN, RAJOS, Manganelli (Németh G., 78.), Beke (Klauzer, 71.) - Dancsecs. Edző: Kovács László.
Gól: Beliczky (6.), Magasföldi (77.), Kabát 2 (88., 91.).

Még igazából meg sem ismerkedtek egymással a csapatok, amikor a több volt NB I-es labdarúgót (Vadász, Gyagya, Kulcsár, Magasföldi, Kabát, Beliczky) felvonulatató Győr egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést. A Sárvár nem roppant össze, rendezte a sorait, és nekiesett ellenfelének. Olyannyira, hogy átvette az irányítást. Beke szabadrúgása a felső lécen csattant. Majd a Csákvári által kiharcolt büntetőt Beke a kapusba rúgta. Jól, gólratörően futballozott a Sárvár, alaposan meglepte esélyesebb ellenfelét. De a hazai gól nem jött össze.

Fordulás után is akart, nyomott a házigazda. Nagy csatába lett belekényszerítve az ETO. Ám a szervezetten, hatékonyan futballozó Győr a 77. percben megszerezte második gólját, ekkor pedig érezhetően eldőlt a mérkőzés. A Sárvár ugyanis felőrlődött a nagy rohanásban, a hiábavaló erőlködésben. Amit a hajrában további két góllal büntetett a nem is olyan régen még az élvonalban futballozó ETO. A mérkőzés nagy részében eltüntette ellenfele anyagi fölényét a Sárvár, de összességében az ETO megérdemelten nyert - igaz, a játék képe alapján a különbség erősen túlzott.

Kovács László: - Úgy a 70-75. perc tájékáig húzogattuk az oroszlán bajszát, amely aztán a végére bedühödött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!