Sport

2015.02.26. 12:50

NB III.: készen álla rajtra a Sárvár FC

Sárvár - Készen áll a Sárvár FC NB III-as labdarúgócsapata a tavaszi rajtjára - szombaton (14.00) a Győri ETO II. lesz a vendég.

Tóth Gábor

A télen történt némi változás az NB III. nyugati csoportban. A Veszprém anyagi problémák miatt visszalépett a bajnokságtól, ellene mindenki szabadnapos lesz, és mérkőzés nélkül megkapja a 3 pontot 3-0-s eredménnyel (a Sárvár rögtön a második tavaszi játéknapon, a 17. fordulóban). Továbbá a bajnokesélyes Dorogtól 22 pontot vontak le két játékos sportorvosi nélkül futballozott az ősszel.

A Takács Gábor -Németh József edző kettős január 12-én vezényelte az első edzést. Az elmúlt hetekben tíz felkészülési mérkőzést játszott a Sárvár hetente négy edzés, két edzőmeccs szerepelt a feszített programban.

- A betervezett munka jelentős részét elvégeztük, fizikaliga rendben van a társaság, talán taktikailag akad még némi csiszolnivaló - árulta el Takács Gábor. Az új játékosok beilleszkedtek, a felkészülés alatt kiváló volt a hozzáállás, elégedett vagyok, készen állunk a bajnoki rajtra. Egy harcos, szervezett együttest láthatnak tavasszal a szurkolók, az élgárdáknak is okozunk majd kellemetlen perceket. Ráadásul van előrelépési lehetőség a csapatban, akár feljebb is léphetünk a tabellán. A jó rajt nagyon fontos. Nem tudom, hogy az ETO II. milyen kerettel érkezik, de jó lenne győzni szombaton, aztán automatikusan megkapjuk a három pontot a Veszprém ellen, majd egyik közvetlen riválisunkat, a Diósdot fogadjuk. Ha összejönne kilenc pont, az óriási lökést adna a folytatásra.


A házi gólkirály, Koronczai Roland (labdával) 12 mérkőzésen lépett pályára az ősszel, négyszer talált az ellenfelek kapujába Fotó: Unger Tamás

- Jó körülmények között dolgoztunk, használtuk a kisméretű műfüves pályánkat, igénybe vettük a fürdőt, béreltünk pályát Bükön, Szombathelyen, csak a munkára kellett koncentrálnunk - árulta el Németh József. Ráadásul Rajos Gábor és Tóth László személyében sikerül két minőségi játékost igazolnunk. Jól felkészülés van mögöttünk, jó a csapatunk, jó a hangulat az öltözőben, bizakodó vagyok.

Máthé András, a Sárvár csapatkapitánya

Sárvár FC, távoztak: Osbáth Balázs (Andráshida), Kovács Zsolt (Ausztria), Dallos Gábor (Ausztria), Nagy Dániel (Ausztria). Érkeztek: Gadavics Bence (Tanakajd), Rajos Gábor (Ajka), Tóth László (Veszprém).

Klauzer Ádám arc- és orrcsonttörésből, Nagy András pedig térdműtét után lábadozik. Ők egy ideig még nem állhatnak a csapat rendelkezésére. Osvald Márió pedig sérülés és munkahelyi elfoglaltság miatt vélhetően kihagyja a tavaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!