Sport

2016.08.30. 14:36

Négy felkészülési mérkőzést játszott hazai közönség előtt az SZKKA NB I/B-s női kézilabdacsapata

Szombathely - Komoly, minőségi csapatokat felvonultató felkészülési tornát nyert meg a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

A kétnapos tornának az egyetemi csarnok adott otthont. Az erőpróbán a házigazda Szombathely mellett három NB I/B-s gárda (Kecskemét, Marcali, Szentendre) és az osztrák másodosztályú Hypo Niederösterreich II. lépett pályára - mindenki játszott mindenkivel.

II. Step Kupa felkészülési torna, az első nap eredményei: Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA-Hypo NÖ II. 32-17, Kecskemét-Marcali 31-19, Szentendre-Marcali 17-20, Kecskemét-Hypo NÖ II. 23-9, Kozma Szerszám Szombathelyi KKA-Szentendre 34-23. A második nap eredményei: Szentendre- Hypo NÖ II. 22-24, Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA-Kecskemét 26-23, Hypo NÖ II.-Marcali 21-23, Szentendrei-Kecskemét 20-31, Marcali-Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA 24-33.

II. Step Kupa, végeredmény: 1. Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA, 2. Kecskeméti NKSE, 3. Marcali VSZSE, 4. Hypo NÖ II., 5. Szentendre NKE.

- Az történt, amire előzetesen számítottam - értékelt Bölöni Roland, a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia edzője. - Osztrák ellenfelünket, valamint a Szentendre és a Marcali csapatát jó játékkal, magabiztosan győztük le. A keleti csoportban a bajnoki címet megcélzó Kecskeméttel viszont parázs csatát, igazi rangadót, színvonalas meccset játszottunk - remekül szórakoztak a szurkolóink is. Mind a két csapat beleadott mindent, a legjobb összeállításban harcolt, és szerencsére győztesen jöttünk ki a csatából. Ez a siker azért adhat önbizalmnat a bajnokságra, hiszen egy erős riválist múltunk felül. A tornán is bebizonyosodott, hogy a csapat jó erőben van, és a góllövéssel sem lesz gond. A védekezésünkön viszont még kell csiszolni. Jó úton járunk, maximálisan elégedett vagyok a lányokkal!

A szombathelyi női kézilabdacsapat nem pihen, ugyanis szombaton és vasárnap Balatonbogláron szerepel egy felkészülési négyes tornán. Az ellenfél az MTK és a Debrecen juniorcsapata lesz, valamint a Nemzeti Kézilabda Akadémia NB I/B-s gárdája. Mindenki játszik mindenkivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!