Sport

2016.10.16. 18:40

Megyei I.: Négy gólt rúgott a rábapatyi gárda

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a rangadón a Körmend 1-0-ra győzött Celldömölkön.

Pum András

KISWIRE Szentgotthárd VSE-Rábapatyi KSK 0-4 (0-2). Szentgotthárd, 50 néző, vezette: Szabó Z. I.

Szentgotthárd: Soós - Burka (Merkli), Kurucz (Düh, Domján), Kovács P., Sütő - Kovács G., Vass, Sipos G., Nagy O. - Kovács, Tamás I., Nyári O. Edző: Heiter László

Rábapaty: Király T. - Király Zs., Csupor, Piros, Balhási - Gosztolya, Gallen, Dovánszki (Kovács T. II.), Fehér (Németh Á.) - Szabó A., Bajnok (Németh K.). Edző: Enzsöl Gábor

Gólszerzők: Fehér 2, Bajnok, Csupor

Két jól felkészített csapat közepes színvonalú találkozóján inkább a hazaiak diktálták a tempót, de a vendégeket sem kellett félteni. Heiter László és legénysége magabiztosan szervezték támadásaikat, azonban az ellenfél remekül védekezett, és helyenként veszélyes kontrákat vezetett. Hiába a labdatartás, a fegyelmezett játék, négy egyéni hibát könyörtelenül kihasználtak a rábapatyi támadók. Mezőnyben egyenrangú ellenfelek összecsapásán megérdemelten nyert a vendégalakulat. A rábapatyi csapatban minden játékos jól játszott.

 

Király SZE-Uraiújfalu SE 2-2 (2-2). Szombathely, 100 néző, vezette: Vass I.

Király SZE: MESTER - Bődi (Kovács Sz.), Kiss B., Janzsó, Hegedűs - Varga G., Hujber B., Szalay (Nemes), Németh D. (Takács P.) - HUJBER G., Szabó Z. (Németh B.). Edző: Hajmási Milán

Uraiújfalu: Horváth B. - Belegrai, Gönczöl, Szakál (Lőrincz), Hajas - Gallen, Döbrönte, Varga Zs., Keszei - Farkas A. (Princzes), Széles. Edző: Dobány Gábor

Gólszerzők: Hujber G., Szalay illetve Szakál, Döbrönte. Kiállítva: Keszei R.

Remekül kezdődött a szombathelyiek szempontjából az összecsapás, a második perc végén megszerezték a vezetést. Az öröm nem tartott sokáig, már a hatodik minutumban egalizáltak a vendégek. A gyors gólváltás az Uraiújfalunak kedvezett, hiszen alaposan felpörögtek a játékosok, és több veszélyes támadást is vezettek. A félidő közepén aztán a vezetést is megszerezte a vendégcsapat, ezután a Király-játékosok küzdöttek a becsületükért. A hátrányukat hamar el is tüntették a szombathelyiek, és joggal bizakodtak a jobb folytatásban. A második játékrészben kezében tartotta a mérkőzés irányítását a hazai csapat, azonban a vendégek harcosságát dicséri, hogy több veszélyes támadást vezettek. Mester pazar formájának köszönhetően csak egy ponttal távozott a vasi megyeszékhelyről az Uraiújfalu. A Király SZE továbbra is szenved odahaza.

 

Kőszeg-Nádasd 2-0 (0-0). Kőszeg 200 néző, vezette: Szvorda.

Kőszeg: TÁNCSICS - Gőcze, RÁCZ, Major, TOLDI - Réti (Szűcs), Máthé (Biegner), MOLNÁR Z. - Koroknai (KOVÁCS) - Varga, FEHÉR. Játékos-edző: Táncsics András

Nádasd: Esztergályos -HORVÁTH G., Podlaviczki, Balázs, SZAKÁLY - Horváth A., Zsigmond, Zsoldos (Biczó), Cser, Takács - CSENTERICS J. Játékos-edző: Csenterics János.

Az elmúlt fordulókban Fortuna istenasszonya nem igazán állt a kőszegiek oldalán. Támadólag léptek fel a hazaiak, és akár az első negyedórában kétgólos vezetésre is szert tehettek volna, de kimaradtak a helyzetek.A vendégeknek egy eladott labdából volt lehetőségük, de azt a hazai kapus jó érzékkel hárította. Az első félidő vége is a hazaiaké volt, de csak nem akart a hálóba kerülni a labda. A második félidőben cserével frissített a hazai mester, így még támadóbb Kőszeg futott ki. Rögtön az elején a gólvonalról tisztáztak a vendégek. Aztán ahogy lenni szokott, kiszabadult a szorításból az ellenfél, ám két komoly gólszerzési lehetőséget is elszalasztottak. Az utolsó negyedórát ismét megnyomták a hazaiak, a szívük vitte őket előre. A 82. percben Szűcs-Molnár Z. adogatása után az utóbbi tekert kapura. A kapusról kiperdülő labdára Fehér csapott le, és megszerezte a várva várt gólt. Aztán a 87. percben növelte előnyét. Molnár Z. élete gólját szerezte, csaknem a félpályáról engedett meg egy lövést, a kint álló vendégportást meglepve a léc alá vágódott a labda. A mérkőzés nagy részében a hazaiak akarata érvényesült, két-három megingástól eltekintve. A vendégek szívósan védekeztek, igazolták az előző fordulókban szerzett eredményeiket. A kiváló játékvezetés mellett lejátszott derbit a hazaiak rutinosabb játékosai döntötték el.

 

Rum KSC-Répcelaki SE 0-0. Rum, 150 néző, vezette: Bognár.

Rum: BUSI - LEITGEB, KORONCZAI, Csernák (Ivic), KONTICS - TÓH M., Kovács B., PAPP, Molnár R. (Sipos) - Bősze (Horváth D.), Somogyi (Iker). Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Répcelak: Gyécsek - Tamási, Tóth Do., Baranyai, Ambrus - Szabó B., Balikó, Harkai (Farkas B.), Tóth Dá. - Jordán (Kiss T.), Csordás. Játékos-edző: Balassa Péter.

Nem állt vissza a Rum, megpróbált váratlan megodásokkal zavart kelteni a répcelaki védelemben. Az első negyedórában a Répcelak dominált, ám a félidő hátralévő részében egyenrangú partner volt a hazai csapat. Szünet után sem talált fogást a vendégcsapat a Rába-parti védelmen, igazán nagy helyzet nélkül zajlott a 90 perc. A 93. percben viszont Busi védett óriásit. A rumiak küzdenitudásból jelesre vizsgáztak, megérdemelten szereztek pontot nívósabb ellenfelük ellen.

 

Egyházasrádóci SE-Kemenesalja FC 1-1 (0-0). Egyházasrádóc, 120 néző, vezette: Hittaller.

Egyházasrádóc: Bali - Krajczár, Lődi, Vilics B., Németh Martin - KAZINCZKI (Budai), Balogh A., NÉMETH MARCELL (Molnár I.) - TÓTH J., László, Mészáros (Takács). Edző: Simon Attila.

Kemenesalja: Nagy Sz. - Balogh D., VESZPRÉMI, ERDÉLYI, Németh P. (Bognár) - Kóbor, Berecz (Domján), LAKI, Szalay (Dobson) - Mógor, Németh R. (Mendel). Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Tóth J., illetve Laki.

Közepes iramban kezdtek a csapatok, a hazaiak nem találtak fogást a vendégeken, akik szervezetten futballoztak. Az első félidőben igazi helyzetet nem láthattunk. Szünet után harciasabb hazaiak jöttek ki, egy szöglet után a vezetést is megszerezték, és a következő tíz percben több kecsegtető helyzetet is elhibáztak. A vönöckiek egy lecsorgó labda után egyenlítettek. A hazaiak mindent egy lapra feltéve próbálkoztak - hiába. A szervezetten futballozó vendégek egy ponttal gazdagodtak.

 

Vép VSE-Vasvár VSE 3-1 (2-1). Vép, 100 néző, vezette: Bereczky.

Vép: Bezdi B. - KOVÁCS D., Varga O., Joó, Török (Auer) - VERMES, Dancs, BEZDI (Vincze), Markó (Kiricsi) - Vajda (Nagy Imre), Illés (Koszokovits). Edző: Takács Csaba.

Vasvár: Gyöngyösi - Bíró, Hajas, Horváth A., Molnár B. (Robán) - Bakos, Vincze K. (Elekes), Varga A., Horváth Á. - Réfi, Czövek (Schermann). Edző: Konrád Péter.

Gólszerzők: Kovács D., Illés (11-esből), Bezdi Sz., illetve Réfi.

Lagymatagon indult a mérkőzés, a vasváriak védekeztek, a hazaiak próbáltak játszani, kevés sikerrel. A félidő közepén egy kontra után Bezdi szerzett vezetést a vépieknek, majd egy véleményes tizenegyest Illés váltott gólra. Aztán egy hazai hiba után Réfi szép lövéssel szépített, a félidő hátralévő részében a vendégek domináltak. Szünet után unalmas játékot láthattak a nézők, kevés volt a foci, sok a reklamálás. A hajrában Kovács a szögletzászló magasságából leadott lövéssel beállította a 3-1-s végeredményt. A Vép gyenge játékkal nyert.

 

Jánosháza VSE-SCHOTT Lukácsháza 2-0 (1-0). Jánosháza, 150 néző, vezette: Héra.

Jánosháza: Gadavics - LENDVAI, Tóth L., Megyesi, Szabó M. - Laczi (Csonka), OROSZ, Szabó T., Simon M. (Dénes) - Marsai (Vincze), VÁGUSZ A. Edző: Kelemen Kornél

Lukácsháza: Fabsitz (Neubauer) - Szentkúti, Gugcsó, SZALAI, Baranyai - Szabó Ch., Kovács D., Czeglédi (Naisz), Kovács Zs. - Tar (Lengyel), Németh Cs. Edző:, Kratochwill Zoltán, Sántha Szilárd.

Harcosan lépett fel a Lukácsháza, és már az ellenfél télfelén agresszív letámadásba kezdtek, azonban így teret adtak a Jánosháza támadói számára. A 10. perc végén Vágusz Arnold szerzett előnyt a hazaiaknak. A bekapott gól felpaprikázta a vendégeket és még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak. Az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, így igazán nem kellett aggódnia Gadavics kapusnak. A második játékrész elején Orosz szép átlövésből megduplázta az előnyt. A vendégek pechjére megsérült Fabsitz, így a hálóőr helyére egy mezőnyjátékos, Szalai állt be. A lukácsháziak ettől kezdve hitehagyottan támadtak, így pont nélkül távoztak Jánosházáról. Közepes színvonalú mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született.

Kőszegről Táncsics András, Celldömölkről Gasztonyi Csaba, Szentgotthárdról Heiter László, Szombathelyről Hajmási Milán, Rumból Pup András, Vépről Németh Attila, Egyházasrádócról Bali László, Jánosházáról Kelemen Kornél tudósított a mérkőzésekről.

Celldömölki VSE-Körmendi FC 0-1 (0-0). Celldömölk, 200 néző, vezette: Takács R.

Celldömölki VSE: Heiner - Lempeg, Varga J., GYŐRVÁRI, Virág - Gorácz (Györkös Gábor), ENYINGI MA. (Dobson), POYI, Ódor, Németh J. (Büki), Piri (Czöndör). Edző: Koman Vladimir.

Körmendi FC: Szabó Gy. - NAGY, Balikó, Kósik, TAKÁCS M. - Sipos, Makai, Török, CZINDER - Niksz, Takács Á. Edző: ifj. Molnár Károly.

Gólszerző: Takács Á.

A mérkőzés előtt a hazaiak a 300. celldömölki bajnokiját játszó Németh Józsefet köszöntötték.

A kezdeti tapogatózó játék után a celliek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a vendégek stabil védekezésből indított kontrákkal próbálták megjátszani támadóikat. Ám a jól záró hazai védelem mellett nem tudták végigvinni akcióikat. Főként a körmendi térfélen pattogott a labda, de csak lehetőségek alakultak ki, komoly helyzetek nem.

Szünet után offenzívabb körmendi gárda lépett pályára, izgalmasabbá vált a mérkőzés, de komoly helyzetek ekkor sem alakultak ki. A 60. percben Takács Ádám balról szabadrúgást ívelt a kapu elé, a berobbanó vendégjátékosok közül senki sem ért a labdához, amely így akadálytalanul jutott a bal sarokba (0-1). Vezetése birtokában visszaállt a Körmend, kontrázott, a celldömölkiek pedig nem tudták feltörni a védelmet.

Közepes iramú és színvonalú mérkőzésen a döntetlen igazságosabb lett volna.

Koman Vladimir: - Az első félidőben jól futballoztunk, a másodikban kiegyenlítetté vált a játék, a döntetlen reálisabb lett volna.

ifj. Molnár Károly: - Az első félidőben a mezőnyben a hazaiak, a másodikban mi domináltunk. Döntetlen színezetű mérkőzésen egy halvány gólocskával jobbak voltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!